Stiri despre stat

  647 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Am căutat sticle goale prin Berlin: un euro şi 38 cenţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am căutat sticle goale prin Berlin: un euro şi 38 cenţi

  Colectarea sticlelor este o activitate dură. Ştiu asta şi mulţi români din Berlin. Sapi prin gunoi, nevoit să suporţi privirile oamenilor. Cum te simţi făcând acest lucru? Reporterul nostru a vrut să afle răspunsul.

 • Augustin Lazăr: Tânăra magistratură din România a ajuns la maturitate. Replica ministrului Justiţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Augustin Lazăr: Tânăra magistratură din România a ajuns la maturitate. Replica ministrului Justiţiei

  Procurorul general, Augustin Lazăr, a transmis, duminică, un mesaj în care susţine că  ”independenţa judecătorilor şi procurorilor reprezintă o necesitate pentru a ne asigura că justiţia, ca una dintre puterile statului, prin instituţiile sale, este capabilă să îşi îndeplinească rolul de a menţine echilibrul puterilor şi a corectitudinii relaţiei dintre stat şi cetăţeni”.

 • Diferenţa dintre teoretic şi practic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diferenţa dintre teoretic şi practic

  De multe ori, în viaţa de zi cu zi, ne lovim de ineficienţa autorităţilor statului în a rezolva problemele cetăţenilor.

 • După tragedia de sâmbăta trecută de la Oradea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După tragedia de sâmbăta trecută de la Oradea

  În seara zilei de 25 august 2018 o cumplită nenorocire s-a abătut asupra locuitorilor municipiului Oradea. Clădirea Palatului Episcopiei Greco-Catolice, monument istoric, ridicat de credincioşii greco-catolici în vremea în care episcop al Oradiei era Demetriu Radu, cel care a prezidat la data de 1 Decembrie 1918, alături de Gheorghe Pop de Băseşti, Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, a fost cuprinsă pe neaşteptate de flăcări.

 • Statul român, în colaps
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul român, în colaps

  În timp ce atenţia noastră este orientată către lucruri triviale, precum o plăcuţă de înmatriculare sau evaluările paginii de Facebook a Poliţiei Române, se întâmplă un fenomen foarte periculos: statul român colapsează.

 • De ce e mai bine la privat decât la stat? Povestea italienilor de la Spitalul Monza, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce e mai bine la privat decât la stat? Povestea italienilor de la Spitalul Monza, la Adevărul Live

  Ce investiţii se fac într-un spital privat în România pentru a păstra personalul medical în ţară şi pentru a le oferi pacienţilor condiţii ca în străinătate, dar şi care sunt provocările pe care le întâmpină un manager de instituţie medicală privată în sistemul de sănătate românesc aflaţi, la Adevărul Live, de la Luca MIlitello, managerul general al Spitalului Monza.

 • Victimele represiunilor
politice vor primi câte o mie de lei de la stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victimele represiunilor politice vor primi câte o mie de lei de la stat

  Victimele deportărilor staliniste vor fi comemorate pe 6 iulie printr-o serie de activităţi la nivel naţional. Totodată, peste 8.000 de persoane, victime ale represiunilor politice, vor primi ajutor material în mărime de o mie de lei, transmite IPN.

 • Pensiile nu sunt bani publici!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pensiile nu sunt bani publici!

  Urmărind haosul discursurilor politice şi duelurile politicianiste televizate din ultima vreme, simt nevoia să punctez ceea ce mi se pare esenţial în problema pensiilor, fie ele „private“ sau „de la stat“: banii din pensii NU sunt bani publici!

 • Codul roşu de impostură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Codul roşu de impostură

  Societăţii româneşti îi lipseşte oxigenul pe care îl oferă încrederea. Fără acest element esenţial nu vom putea niciodată creşte ca o comunitate matură, stabilă, capabilă să se dezvolte echilibrat. E obligatoriu să reuşim împreună să reconstruim relaţii de încredere între noi, membrii societăţii, între oamenii politici şi alegători, între investitori şi instituţiile statului.

 • Ţară cu potenţial, aştept reformă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţară cu potenţial, aştept reformă

  Împărtăşim nostalgia excepţionalului Stat care a construit industrii şi a dezvoltat România. Ignorăm istoria recentă, falimentele răsunătoare, hoţii la drumul mare, multe dintre ele. Aşa că, în loc să-i cerem Statului ceea ce el trebuie să facă, îl împuternicim cu dorinţa noastră de nerealizat, cea a unei întoarceri în trecut, la un Stat care să naţionalizeze orice şi oricum doreşte.