Stiri despre stanislavski

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Roluri care ucid:
Iisus şi Macbeth se află pe primele
locuri VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roluri care ucid: Iisus şi Macbeth se află pe primele locuri VIDEO

  Recentul incident al unui actor italian care s-a strangulat în timp ce interpreta o scenă de spânzurare readuce în atenţie cazurile de roluri pentru care unii interpreţi au plătit cu viaţa, cu nebunia sau, în cel mai bun caz, instabilitatea psihică ori trecerea carierei pe linie moartă. Rolurile lui Iisus sau cele din tragedia „Macbeth“ sunt pe primele locuri în acest top sinistru.

 • Regizorul
Victor Ioan Frunză vorbeşte despre „Biblia teatrului” la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Victor Ioan Frunză vorbeşte despre „Biblia teatrului” la Gaudeamus

  Cel de-al doilea volum din celebra lucrare „Munca actorului cu sine însuşi”, de K.S. Stanislavski, supranumită „Biblia teatrului”, tradus pentru prima dată integral în limba română, va fi lansat la Târgul de Carte Gaudeamus, mâine, la ora 13.00, la standul Federaţiei Ruse, care este ţara invitată de onoare la această ediţie.

 • Oana Pellea citeşte din Stanislavski în cadrul Festivalului Naţional de Teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oana Pellea citeşte din Stanislavski în cadrul Festivalului Naţional de Teatru

  Trei lucrări esenţiale pentru istoria teatrului publicate la Editura Nemira vor fi lansate joi, 30 octombrie, în Festivalul Naţiobal de Teatru: „Munca actorului cu sine însuşi vol. 2”, de K.S. Stanislavski, „Spaţiul gol”, de Peter Brook, „Teatru şi ritual. Scrieri esenţiale”, de J. Grotowski.

 • Uneori, tăcerea este o minciună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uneori, tăcerea este o minciună

  În ultima vreme, mi-au atras atenţia câteva articole scrise atât de raţional, de simplu şi de adevărat, încât mi-am pus întrebarea: de ce unii îndrăznesc să aibă o opinie şi alţii se strecoară şi se feresc din calea adevărului?

 • O platformă de dezbatere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O platformă de dezbatere

  Reapariţia în limba română, la aproape 60 de ani de la prima tipărire integrală (decembrie 1955, ESPLA) a unei cărţi-cult, aşa cum este „Munca actorului cu sine însuşi“ de Konstantin Stanislavski înseamnă, fără doar şi poate, un eveniment ce merită salutat şi apreciat. Îl datorăm editurii Nemira (Bucureşti, 2013) şi traducătoarei Raluca Rădulescu.

Modifică Setările