Stiri despre stanga politica

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dosarele TrendScan.
Ţara te vrea victimă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dosarele TrendScan. Ţara te vrea victimă?

  Dacă te uiţi câteva zile la televiziunile noastre de ştiri te poţi convinge cu uşurinţă că epoca raţiunii a luat sfârşit. Teleshopping nesfârşit la tot felul de leacuri băbeşti, care te vindecă de toate. Un fost comentator sportiv care a ajuns parlamentar comentează situaţia din Ucraina fără nicio reţinere. Miniştri şi parlamentari acuzaţi de corupţie se apără invocând propria credinţă în atotputernicia lui Dumnezeu.

 • Dosarele TrendScan. Criza ideologiilor în România. Cu cine votează homosexualii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dosarele TrendScan. Criza ideologiilor în România. Cu cine votează homosexualii?

  În campania pentru alegerile prezidenţiale din 2004, candidatul Traian Băsescu spunea la un post de televiziune: „sunt de acord cu căsătoriile între homosexuali“. Jurnaliştii luaseră foc, adversarii politici jubilau şi înfierau ipocrit, în goana după voturi, poziţia candidatului Alianţei D.A., stafful de campanie intrase în trepidaţii şi se străduia să nuanţeze declaraţia „buclucaşă“.

 • SONDAJ Dosarele TrendScan. Socialismul în opinia românilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SONDAJ Dosarele TrendScan. Socialismul în opinia românilor

  Sunt românii de acord cu parteneriatele civile între persoane de acelaşi sex? Vor ei ca prostituţia şi drogurile uşoare să fie legalizate în locuri special amenajate? Sau câţi dintre români se opun religiei ca materie obligatorie în şcoli? Acestea sunt câteva dintre înterbările la care răspunde sondajul realizat de iVOX, la comanda TrendScan, un proiect online de comunicare politică.

 • Stop si de la capat. 3
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stop si de la capat. 3

  Există în România spaţiu politic disponibil pentru un nou PSD? Mircea Geoană îl localizează când în interiorul partidului actual, prin reformarea acestuia, când în afară, prin crearea unui nou partid de stânga. Acţiunea lui seamănă însă cu cea a lui cu Tăriceanu.

 • Cine mai are nevoie de stânga ?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine mai are nevoie de stânga ?

  În România, se pare că nimeni. În lume, poate, unii. În Europa, ca şi contrabalans, de ce nu? Dar, ca idee politică sau doar ca un măscărici de serviciu, apt să ridice cartonaşul galben la deviaţiile dreptei?

 • PSD şi stânga, încotro?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD şi stânga, încotro?

  Nu de puţine ori, PSD a sacrificat valori de dragul voturilor şi a continuat să facă asta până când s-a convins singur că nu trebuie să fie un partid de stânga, ci un partid catch-all. PSD a părut, în mulţi ani, că este complexat ideologic şi în defensivă.

 • De ce votează românii cum votează. Oltenia alege Stânga de 25 de ani indiferent de numele candidatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce votează românii cum votează. Oltenia alege Stânga de 25 de ani indiferent de numele candidatului

  Zona de sud a ţării a votat constant, din 1989 încoace, cu candidatul susţinut de partidul ori partidele reprezentând Stânga politică. Caracterizată prin măsuri cu caracter social, Stânga a înregistrat, astfel, victorie după victorie la toate alegerile prezidenţiale din 1990 şi până la cel mai recent scrutin organizat în anul 2009. În ciuda votului dat mereu Stângii de către alegătorii din Oltenia, partidele de dreapta au dat trei preşedinţi.

Modifică Setările