Stiri despre stanga

  172 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Revirement al stângii în Europa sau
accelerarea fragmentării spectrului politic?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revirement al stângii în Europa sau accelerarea fragmentării spectrului politic?

  Alegerile din Germania au avut loc pe data de 26 septembrie, iar rezultatele corespund foarte bine cu sondajele de opinie efectuate în timpul campaniei electorale. Niciun scor al unui partid care va face parte din Bundestag nu a fost o surpriză. Nu ştim la ora actuală cine va face parte din următorul guvern dar coaliţia SPD - Verzi - FDP (liberali) pare cea mai probabilă.

 • Revigorarea Stângii europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revigorarea Stângii europene

  Recentele alegeri federale parlamentare din Germania au evidenţiat un fenomen european mai amplu: renaşterea partidelor de stânga.

 • De ce urăşte Stânga creştinismul?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce urăşte Stânga creştinismul?

  Vă spun sincer că n-am înţeles niciodată ura Stângii pentru valorile creştine. Ce pilde rele ne-a oferit Iisus? Cu ce greşim atunci când interiorizăm smerenia în locul aroganţei? Iubirea în locul dispreţului plin de închipuiri, limitări şi prejudecăţi?

 • Bătaia peştelui pe taraba mioritică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătaia peştelui pe taraba mioritică

  Anul acesta avem bătaia peştelui electoral. Producţia de partide politice noi, pe ţară, pe capitală, pe regiuni este mai mare decât producţia agricolă la hectar din vremea cincinalelor. Ies la iveală cu candidaţi pe liste, pe lângă mai vechile şi cunoscutele formaţiuni politice, unele înfiinţate anul trecut, în 2019, dar şi altele noi nouţe, scoase din pălărie în 2020. Ofertă bogată cu toate culorile, ideologiile posibile şi imposibile!

 • Ce are stânga şi nu are dreapta: 5 mistere despre stângaci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce are stânga şi nu are dreapta: 5 mistere despre stângaci

  Conform ultimelor statistici, 12% din populaţia lumii este stângace, un număr prea mic pentru ca producătorii de gadgeturi sau de ustensile de gătit să conceapă produse şi pentru nevoile lor. Pe de altă parte, multe dintre personalităţile care au revoluţionat lumea, de la Aristotel, Leonardo da Vinci, Michelangelo şi Mozart la Charlie Chaplin, Bill Gates şi Barack Obama au fost şi sunt stângaci.

 • Catastrofe la bază, superbii la vârf
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Catastrofe la bază, superbii la vârf

  În faţa catastrofelor, masele îşi doresc lideri tari. Cu cât bilanţul lor e mai jalnic, cu atât liderii sunt mai fericiţi să se afişeze în postúri superbe: tari, puternici, regali. E ridicol? Da, dar cui să-i mai pese?

 • Experţii nimicului şi apostolii revoluţiei permanente
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Experţii nimicului şi apostolii revoluţiei permanente

  Internetul e, uneori, vitrina (să nu spun latrina) grafomanului care scrie mai mult decât a citit vreodată. Găseşti tot soiul de părerologi fixişti, experţi ai nimicului sau contabili cu nume de ghelmea care-şi dau cu părerea despre rasismul Americii şi retardarea creştinopaţilor, despre progresul modernităţii şi bezna Evului Mediu, despre universul lui Hawking şi ipoteza lui Dumnezeu, despre democratul Obama şi nazistul de Trump.

 • Culise: Negocierile dintre Firea şi Ponta nasc disensiuni în PSD şi Pro România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Culise: Negocierile dintre Firea şi Ponta nasc disensiuni în PSD şi Pro România

  Victor Ponta este în prezent într-o cursă contra cronometru care să-i asigure un viitor în politică. „Ţinta lui Victor sunt prezidenţialele din 2024, iar pentru asta face tot ce îi stă în putinţă să se propulseze ca lider al stângii”, au declarat pentru Adevărul surse politice.

 • Bis Paradis!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bis Paradis!

  Secolul XX s-a încheiat, anii ’60 continuă. Curentul duce înapoi, spre revoluţia la care stînga n-a încetat să viseze şi să lucreze.

 • Cine este politiciana considerată steaua în ascensiune a stângii italiene. Clipul în care l-a înfruntat pe Salvini a devenit viral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine este politiciana considerată steaua în ascensiune a stângii italiene. Clipul în care l-a înfruntat pe Salvini a devenit viral

  Elly Schlein, în vârstă de 34 de ani, fost europarlamentar, este considerată steaua în ascensiune a stângii italiene după ce mişcarea sa foarte tânără Coraggiosa (Curajoasa) a ajutat central-stânga democrată să învingă dreapta radicală într-o regiune din nordul Italiei. Ea este speranţa stângii într-o Italie care pierde teren în faţa dreptei radicale, relatează Politico.

 • SPECIAL Faţa mai puţin cunoscută a lui Caragiale: a
fost un gânditor de stânga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SPECIAL Faţa mai puţin cunoscută a lui Caragiale: a fost un gânditor de stânga

  Luna aceasta s-au împlinit 168 de ani de la naşterea lui Caragiale. Piesele lui sunt puse încă în scenă, manualele şcolare, Teatrul Naţional şi Universitatea de Artă Teatrală ne amintesc de el, la fel şi un brand de bere. Caragiale, când băşcălios, când melancolic, îi critica pe liberali şi pe conservatori, i-a simpatizat o vreme pe junimişti şi pe socialişti. A dezaprobat antisemitismul, i-a compătimit pe ţărani şi i-a condamnat pe burghezi.

 • Progresul
roboţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Progresul roboţilor

  Vom rămîne singuri, cu mobilul în mînă, ca un lot de copii închişi alături de jucăriile preferate într-o creşă fără ieşire. Refuzul de maturizare ne va fi tovarăş comod. Vom fi alintaţi cu basme trucate despre eroismul civic al năbădăilor încurajate de conducerea instituţiei. Cea mai aleasă şi mai furioasă colegă de internat, o fată bolnăvioară, pe numele ei Greta, ne va verifica şi ne va certa ori de cîte ori lăsăm murdărie în sala de mese.

 • Salvatorii Stângii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salvatorii Stângii

  E de-a dreptul înduioşător să constaţi câte persoane, fie ele cândva politicieni şi foşti deţinători de dregătorii guvernamentale, fie ziarişti în marea lor majoritate cu rădăcini în presa comunistă, vor să sară ba cu acţiuni concrete, ba cu un sfat ori numai cu o vorbă bună, în ajutorul nu doar al PSD, ci în cel al întregii stângi româneşti aflate în grea suferinţă.

 • Ce-i datorez lui Horia Patapievici?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce-i datorez lui Horia Patapievici?

  Horia Patapievici a fost printre primii intelectuali români care a oferit generaţiei mele nu doar apologia capitalismului (libertatatea pieţei), ci şi a ordinii constituţionale. La Cluj, Bucureşti sau Timişoara, fizicianul transformat în filozof politic a criticat sistemul economiei clientelare din ţara aservită lui Ion Iliescu.

 • Progresism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Progresism

  În avalanşa disputelor politice cotidiene uităm de foarte multe ori importanţa reperelor ideologice. Acestea au ca menire să cadreze orientările oamenilor politici, să ne ofere predictibilitate în acţiunea politică şi să ne ofere o viziune pentru viitor.

 • Despre reforma stângii şi a PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre reforma stângii şi a PSD

  Ce nu e clar pentru PSD - şi nu de ieri, de azi, ci de aproape 20 ani - este coaliţia de votanţi cu care poate câştiga alegerile prezidenţiale, în contextul schimbărilor demografice, economice şi de mentalităţi din societatea românească.

 • Spre viitor sau spre trecut? Votul şi importanţa
participării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spre viitor sau spre trecut? Votul şi importanţa participării

  Duminica viitoare va fi un nou moment electoral care poate fi definitoriu pentru direcţia în care mergem ca ţară, nu doar prin numele celui care va fi Preşedintele României, ci mai ales prin modul în care acţionăm ca societate în acest context. Ce am învăţat cu toţii din aceşti ani? Cred că e înţelept să analizăm ce lucruri au evoluat în bine, care au rămas constante şi care au evoluat în rău. Rezum, pe scurt, 3 evoluţii care merită menţionate:

 • Obsesia semidocţilor: este USR de stânga sau de dreapta?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obsesia semidocţilor: este USR de stânga sau de dreapta?

  Deja de trei ani, o sumedenie de autointitulaţi analişti politici vehiculează răspunsuri categorice la întrebarea dacă USR este de stânga ori de dreapta. Asumarea de către actuala conducere USR a viziunii de centru-dreapta nu-i convinge şi pretind că de fapt este un partid de stânga, ba chiar neomarxist.

 • Ludovic Orban: Salut victoria Noii Democraţii în Grecia. Oamenii au înţeles că stânga nu are de unde să dea, dacă nu există dreapta care să genereze bunăstare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ludovic Orban: Salut victoria Noii Democraţii în Grecia. Oamenii au înţeles că stânga nu are de unde să dea, dacă nu există dreapta care să genereze bunăstare

  Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a salutat, duminică seară, victoria Noii Democraţii în alegerile anticipate care au avut loc în Grecia, apreciind că alegătorii au sancţionat ” discursul populist şi promisiunile nesustenabile” ale socialiştilor. ”Oamenii au înţeles că stânga nu are de unde să dea, dacă nu există dreapta care să genereze bunăstare”, susţine Orban.

 • Stângăciile stângii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stângăciile stângii

  A fi ambidextru înseamnă a avea aceeaşi îndemânare la ambele mâini, a le putea folosi cu aceeaşi uşurinţă, iscusinţă ― stângacii sunt, de regulă, ambidextri. …Şi stângiştii sunt „ambidextri”, numai că destoinicia, agerimea lor „ambidextrică” intră sfioasă în ambianţe sinonimice cu ipocrizia, demagogia, nerozia etc.

Modifică Setările