Stiri despre stanga

  160 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cine este politiciana considerată steaua în ascensiune a stângii italiene. Clipul în care l-a înfruntat pe Salvini a devenit viral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine este politiciana considerată steaua în ascensiune a stângii italiene. Clipul în care l-a înfruntat pe Salvini a devenit viral

  Elly Schlein, în vârstă de 34 de ani, fost europarlamentar, este considerată steaua în ascensiune a stângii italiene după ce mişcarea sa foarte tânără Coraggiosa (Curajoasa) a ajutat central-stânga democrată să învingă dreapta radicală într-o regiune din nordul Italiei. Ea este speranţa stângii într-o Italie care pierde teren în faţa dreptei radicale, relatează Politico.

 • SPECIAL Faţa mai puţin cunoscută a lui Caragiale: a
fost un gânditor de stânga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SPECIAL Faţa mai puţin cunoscută a lui Caragiale: a fost un gânditor de stânga

  Luna aceasta s-au împlinit 168 de ani de la naşterea lui Caragiale. Piesele lui sunt puse încă în scenă, manualele şcolare, Teatrul Naţional şi Universitatea de Artă Teatrală ne amintesc de el, la fel şi un brand de bere. Caragiale, când băşcălios, când melancolic, îi critica pe liberali şi pe conservatori, i-a simpatizat o vreme pe junimişti şi pe socialişti. A dezaprobat antisemitismul, i-a compătimit pe ţărani şi i-a condamnat pe burghezi.

 • Progresul
roboţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Progresul roboţilor

  Vom rămîne singuri, cu mobilul în mînă, ca un lot de copii închişi alături de jucăriile preferate într-o creşă fără ieşire. Refuzul de maturizare ne va fi tovarăş comod. Vom fi alintaţi cu basme trucate despre eroismul civic al năbădăilor încurajate de conducerea instituţiei. Cea mai aleasă şi mai furioasă colegă de internat, o fată bolnăvioară, pe numele ei Greta, ne va verifica şi ne va certa ori de cîte ori lăsăm murdărie în sala de mese.

 • Salvatorii Stângii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salvatorii Stângii

  E de-a dreptul înduioşător să constaţi câte persoane, fie ele cândva politicieni şi foşti deţinători de dregătorii guvernamentale, fie ziarişti în marea lor majoritate cu rădăcini în presa comunistă, vor să sară ba cu acţiuni concrete, ba cu un sfat ori numai cu o vorbă bună, în ajutorul nu doar al PSD, ci în cel al întregii stângi româneşti aflate în grea suferinţă.

 • Ce-i datorez lui Horia Patapievici?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce-i datorez lui Horia Patapievici?

  Horia Patapievici a fost printre primii intelectuali români care a oferit generaţiei mele nu doar apologia capitalismului (libertatatea pieţei), ci şi a ordinii constituţionale. La Cluj, Bucureşti sau Timişoara, fizicianul transformat în filozof politic a criticat sistemul economiei clientelare din ţara aservită lui Ion Iliescu.

 • Progresism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Progresism

  În avalanşa disputelor politice cotidiene uităm de foarte multe ori importanţa reperelor ideologice. Acestea au ca menire să cadreze orientările oamenilor politici, să ne ofere predictibilitate în acţiunea politică şi să ne ofere o viziune pentru viitor.

 • Despre reforma stângii şi a PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre reforma stângii şi a PSD

  Ce nu e clar pentru PSD - şi nu de ieri, de azi, ci de aproape 20 ani - este coaliţia de votanţi cu care poate câştiga alegerile prezidenţiale, în contextul schimbărilor demografice, economice şi de mentalităţi din societatea românească.

 • Spre viitor sau spre trecut? Votul şi importanţa
participării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spre viitor sau spre trecut? Votul şi importanţa participării

  Duminica viitoare va fi un nou moment electoral care poate fi definitoriu pentru direcţia în care mergem ca ţară, nu doar prin numele celui care va fi Preşedintele României, ci mai ales prin modul în care acţionăm ca societate în acest context. Ce am învăţat cu toţii din aceşti ani? Cred că e înţelept să analizăm ce lucruri au evoluat în bine, care au rămas constante şi care au evoluat în rău. Rezum, pe scurt, 3 evoluţii care merită menţionate:

 • Obsesia semidocţilor: este USR de stânga sau de dreapta?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obsesia semidocţilor: este USR de stânga sau de dreapta?

  Deja de trei ani, o sumedenie de autointitulaţi analişti politici vehiculează răspunsuri categorice la întrebarea dacă USR este de stânga ori de dreapta. Asumarea de către actuala conducere USR a viziunii de centru-dreapta nu-i convinge şi pretind că de fapt este un partid de stânga, ba chiar neomarxist.

 • Ludovic Orban: Salut victoria Noii Democraţii în Grecia. Oamenii au înţeles că stânga nu are de unde să dea, dacă nu există dreapta care să genereze bunăstare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ludovic Orban: Salut victoria Noii Democraţii în Grecia. Oamenii au înţeles că stânga nu are de unde să dea, dacă nu există dreapta care să genereze bunăstare

  Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a salutat, duminică seară, victoria Noii Democraţii în alegerile anticipate care au avut loc în Grecia, apreciind că alegătorii au sancţionat ” discursul populist şi promisiunile nesustenabile” ale socialiştilor. ”Oamenii au înţeles că stânga nu are de unde să dea, dacă nu există dreapta care să genereze bunăstare”, susţine Orban.

 • Stângăciile stângii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stângăciile stângii

  A fi ambidextru înseamnă a avea aceeaşi îndemânare la ambele mâini, a le putea folosi cu aceeaşi uşurinţă, iscusinţă ― stângacii sunt, de regulă, ambidextri. …Şi stângiştii sunt „ambidextri”, numai că destoinicia, agerimea lor „ambidextrică” intră sfioasă în ambianţe sinonimice cu ipocrizia, demagogia, nerozia etc.

 • De ce trebuie să dormi în fiecare noapte pe partea stânga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce trebuie să dormi în fiecare noapte pe partea stânga

  Somnul este foarte important pentru starea ta generală de sănătate. Corpul nu poate funcţiona fără un somn bun.  Creierul se reface în timpul nopţii şi dacă nu reuşim să dormim bine nopţi la rând, atunci organismul va ceda şi imunitatea ta va scădea considerabil.

 • FYROM
devine Macedonia de Nord
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FYROM devine Macedonia de Nord

  Aproape 27 de ani. Atât a durat găsirea unui nume pentru o parte din fosta Iugoslavie. După ce macedonenii şi-au proclamat independenţa în septembrie 1991, ONU a impus, la presiunea Greciei, folosirea provizorie a numelui Former Yugoslav Republic of Macedonia sau, în franceză, Ancienne République Iugoslave de Macédoine. Zilele trecute, Atena şi Skopje au căzut de acord: FYROM/ARIM se va numi Macedonia de Nord.

 • Proasta satului şi
trufia europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proasta satului şi trufia europeană

  Se plâng unii de „proasta satului”. Nu puţini români regretă „jucăria“ în care Liviu Dragnea a transformat ţara, lăsând treburile ei pe mâna unei păpuşi ale cărei sfori şi circumvoluţiuni lipsă nu-i permit să înţeleagă nici măcar Belina. Darmite Videle. Sau Teleormanul.

 • În
silă, doar fără dragoste se poate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În silă, doar fără dragoste se poate

  Toate revoluţiile sînt fixate prin lovituri de stat, dar nu toate loviturile de stat vin la capătul unei revoluţii. Cu un exemplu drag nouă, Gorbaciov l-a doborît pe Ceauşescu, urzind un complot frăţesc, urmat de o lovitură de stat tovărăşească. Dar nu pe coama unei revoluţii.

 • Cum am devenit idiot
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum am devenit idiot

  Mă invită un amic să vorbesc tineretului social-democrat despre valorile stîngii. Curios de felul meu, zic: merg să văd cum e. Poate, poate: noua generaţie, le mai deschidem ochii asupra valorilor şi principiilor.

 • Focul mâniei şi cultura scandalizării perpetue
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Focul mâniei şi cultura scandalizării perpetue

  La peste şase luni de la trecerea sa la cârmă, nu e bine nimic din ce spune sau face Trump. A omis să condamne explicit rasismul? E rău. Îl condamnă după 48 de ore dur? Pare tardiv. Ar fi fost bine, desigur, ca preşedintele să se delimiteze clar, din capul locului, de orice formă de rasism, neonazism şi extremism de dreapta după asasinatul atroce de la Charlottesville.

 • USR, nu vreau să ne rupem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  USR, nu vreau să ne rupem

  Acum 10 luni, am intrat în contact cu cel mai promiţător partid din România. Un grup de oameni faini adunaţi din toată ţara. Nu ne ştiam reciproc, dar ştiam că avem aceleaşi intenţii în politică: o justiţie curată, administraţie eficientă şi digitalizată, dar şi continuarea luptei anticorupţie. Nimeni din USR nu contesta aceste ambiţii ale partidului.

 • N-am înţeles nimic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  N-am înţeles nimic

  Îi invidiez pe bătrînii care se simt din ce în ce mai înţelepţi, care se pot lăuda cu ”experienţa” lor de viaţă şi sunt trataţi în consecinţă de generaţiile mai tinere. Eu unul sunt tot mai nedumerit, ca să nu zic de-a dreptul perplex. Şi sunt din ce în ce mai stingherit cînd mi se cer ”sfaturi”, ”soluţii”, ”învăţături” competente.

 • Cataramă: PNL are o frică teribilă de a nu supăra electoratul stângii şi nu face nimic pentru electoratul dreptei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cataramă: PNL are o frică teribilă de a nu supăra electoratul stângii şi nu face nimic pentru electoratul dreptei

  Viorel Cataramă, prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, a afirmat, marţi, la Realitatea TV, că partidul a scăzut în opţiunile de vot ale românilor pentru nu a susţinut ferm interesele electoratului dreptei pentru a nu-i supăra pe cei de stânga. În consecinţă, potenţialii alegători ai dreptei nu au dat votul PNL pentru că ”electoratul te simte că eşti un căcăcios”.

 • Între stânga şi dreapta, a cui exact e Rivoluţia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între stânga şi dreapta, a cui exact e Rivoluţia?

  Aparenta sursă a protestelor, conform acuzaţiilor PSD, se împiedică în declaraţii şi probleme cu justiţia mai ceva decât partidul roşu. Cu un lider destul de slab şi cu o urmărire in rem pentru delapidare, spălare de bani şi conflict de interese, USR este departe de a stârni revolte sau nesupunere civică. În fapt, începe să se confunde cu establishmentul pe care dorea să-l dărâme.

 • PSD, anticorupţia şi stagnarea agendei publice într-un discurs de dreapta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD, anticorupţia şi stagnarea agendei publice într-un discurs de dreapta

  Anticorupţia a fost tema favorită a dreptei politice şi intelectuale de mai bine de un deceniu în spaţiul public românesc. A luat un avânt considerabil în timpul preşedinţiei lui Traian Băsescu şi odată cu marile dosare instrumentate de procurorii DNA împotriva politicienilor, în special politicieni ai PSD (dar şi PDL-PNL) şi împotriva clientelei în afacerile cu Statul.