Stiri despre stanga

  140 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FYROM
devine Macedonia de Nord
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FYROM devine Macedonia de Nord

  Aproape 27 de ani. Atât a durat găsirea unui nume pentru o parte din fosta Iugoslavie. După ce macedonenii şi-au proclamat independenţa în septembrie 1991, ONU a impus, la presiunea Greciei, folosirea provizorie a numelui Former Yugoslav Republic of Macedonia sau, în franceză, Ancienne République Iugoslave de Macédoine. Zilele trecute, Atena şi Skopje au căzut de acord: FYROM/ARIM se va numi Macedonia de Nord.

 • Proasta satului şi
trufia europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proasta satului şi trufia europeană

  Se plâng unii de „proasta satului”. Nu puţini români regretă „jucăria“ în care Liviu Dragnea a transformat ţara, lăsând treburile ei pe mâna unei păpuşi ale cărei sfori şi circumvoluţiuni lipsă nu-i permit să înţeleagă nici măcar Belina. Darmite Videle. Sau Teleormanul.

 • În
silă, doar fără dragoste se poate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În silă, doar fără dragoste se poate

  Toate revoluţiile sînt fixate prin lovituri de stat, dar nu toate loviturile de stat vin la capătul unei revoluţii. Cu un exemplu drag nouă, Gorbaciov l-a doborît pe Ceauşescu, urzind un complot frăţesc, urmat de o lovitură de stat tovărăşească. Dar nu pe coama unei revoluţii.

 • Cum am devenit idiot
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum am devenit idiot

  Mă invită un amic să vorbesc tineretului social-democrat despre valorile stîngii. Curios de felul meu, zic: merg să văd cum e. Poate, poate: noua generaţie, le mai deschidem ochii asupra valorilor şi principiilor.

 • Focul mâniei şi cultura scandalizării perpetue
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Focul mâniei şi cultura scandalizării perpetue

  La peste şase luni de la trecerea sa la cârmă, nu e bine nimic din ce spune sau face Trump. A omis să condamne explicit rasismul? E rău. Îl condamnă după 48 de ore dur? Pare tardiv. Ar fi fost bine, desigur, ca preşedintele să se delimiteze clar, din capul locului, de orice formă de rasism, neonazism şi extremism de dreapta după asasinatul atroce de la Charlottesville.

 • USR, nu vreau să ne rupem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  USR, nu vreau să ne rupem

  Acum 10 luni, am intrat în contact cu cel mai promiţător partid din România. Un grup de oameni faini adunaţi din toată ţara. Nu ne ştiam reciproc, dar ştiam că avem aceleaşi intenţii în politică: o justiţie curată, administraţie eficientă şi digitalizată, dar şi continuarea luptei anticorupţie. Nimeni din USR nu contesta aceste ambiţii ale partidului.

 • N-am înţeles nimic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  N-am înţeles nimic

  Îi invidiez pe bătrînii care se simt din ce în ce mai înţelepţi, care se pot lăuda cu ”experienţa” lor de viaţă şi sunt trataţi în consecinţă de generaţiile mai tinere. Eu unul sunt tot mai nedumerit, ca să nu zic de-a dreptul perplex. Şi sunt din ce în ce mai stingherit cînd mi se cer ”sfaturi”, ”soluţii”, ”învăţături” competente.

 • Cataramă: PNL are o frică teribilă de a nu supăra electoratul stângii şi nu face nimic pentru electoratul dreptei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cataramă: PNL are o frică teribilă de a nu supăra electoratul stângii şi nu face nimic pentru electoratul dreptei

  Viorel Cataramă, prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, a afirmat, marţi, la Realitatea TV, că partidul a scăzut în opţiunile de vot ale românilor pentru nu a susţinut ferm interesele electoratului dreptei pentru a nu-i supăra pe cei de stânga. În consecinţă, potenţialii alegători ai dreptei nu au dat votul PNL pentru că ”electoratul te simte că eşti un căcăcios”.

 • Între stânga şi dreapta, a cui exact e Rivoluţia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între stânga şi dreapta, a cui exact e Rivoluţia?

  Aparenta sursă a protestelor, conform acuzaţiilor PSD, se împiedică în declaraţii şi probleme cu justiţia mai ceva decât partidul roşu. Cu un lider destul de slab şi cu o urmărire in rem pentru delapidare, spălare de bani şi conflict de interese, USR este departe de a stârni revolte sau nesupunere civică. În fapt, începe să se confunde cu establishmentul pe care dorea să-l dărâme.

 • PSD, anticorupţia şi stagnarea agendei publice într-un discurs de dreapta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD, anticorupţia şi stagnarea agendei publice într-un discurs de dreapta

  Anticorupţia a fost tema favorită a dreptei politice şi intelectuale de mai bine de un deceniu în spaţiul public românesc. A luat un avânt considerabil în timpul preşedinţiei lui Traian Băsescu şi odată cu marile dosare instrumentate de procurorii DNA împotriva politicienilor, în special politicieni ai PSD (dar şi PDL-PNL) şi împotriva clientelei în afacerile cu Statul.

 • Socialiştii francezi vor să imite Syriza şi Podemos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Socialiştii francezi vor să imite Syriza şi Podemos

  E a treia oară când stânga franceză organizează alegeri primare. Scopul, ca şi-n ocaziile precedente, e desemnarea unui candidat redutabil la prezidenţiale. După 2002, când divizarea acestei familii politice a făcut ca turul al doilea să se desfăşoare între dreapta şi extrema dreaptă, preliminariile au hrănit speranţa că drumul spre Elysée nu e blocat.

 • Amalgam politic: dreapta şi stânga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amalgam politic: dreapta şi stânga

  După Revoluţie, au apărut studii doctrinare, unul în anii 2000, în fapt o antologie coordonată de Valeriu Stoica ce conţine răspunsuri ale unor oameni politici la întrebarea: „de ce sunt de dreapta?“

 • România va fi
condusă de reprezentanţii a 18% dintre români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România va fi condusă de reprezentanţii a 18% dintre români

  45%*40%=18%. Ştiu ce se spune: nu votezi - nu contezi, dacă stai acasă în ziua votului îţi asumi consecinţele şi multe altele. Realitatea rămâne, oricâte explicaţii ar ambala rezultatul votului. 18% dintre români, votanţii conştiincioşi ai PSD, vor decide, prin reprezentanţii şi interesele  lor, soarta şi viitorul întregii ţări.

 • Ciumaţii. Din impresiile unui alegător trist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ciumaţii. Din impresiile unui alegător trist

  Nu trebuie să fii de stânga ca să-ţi dai seama că e ceva ciudat cu democraţia în politica noastră care, în această campanie electorală, a transformat pesediştii în ciumaţi trimiţându-i la victorie ca pe nişte eroi.

 • Eşti dreptaci sau stângaci? Ce spune asta despre tine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eşti dreptaci sau stângaci? Ce spune asta despre tine

  Foarte multe personalităţi internaţionale sunt stângace, între care Oprah, Paul McCartney, Justin Bieber, Bill Clinton şi Barack Obama, deşi, statistic, aproximativ 90% din populaţia globală (excluzând gemenii care în general sunt ambidextri) sunt dreptaci.

 • Analiză. François Fillon se vede „în şase luni la Elysee“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiză. François Fillon se vede „în şase luni la Elysee“

  Fostul premier va fi candidatul dreptei la prezidenţialele din Franţa şi este creditat de sondaje cu prima şansă de a ajunge şeful statului francez. Fillon l-a învins, duminică, în turul doi de scrutin, pe Alain Juppé, în alegerile interne ale partidului Republicanii, cu scorul de 66,5% la 33,5% din voturi.