Stiri despre stanga

  150 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ludovic Orban: Salut victoria Noii Democraţii în Grecia. Oamenii au înţeles că stânga nu are de unde să dea, dacă nu există dreapta care să genereze bunăstare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ludovic Orban: Salut victoria Noii Democraţii în Grecia. Oamenii au înţeles că stânga nu are de unde să dea, dacă nu există dreapta care să genereze bunăstare

  Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a salutat, duminică seară, victoria Noii Democraţii în alegerile anticipate care au avut loc în Grecia, apreciind că alegătorii au sancţionat ” discursul populist şi promisiunile nesustenabile” ale socialiştilor. ”Oamenii au înţeles că stânga nu are de unde să dea, dacă nu există dreapta care să genereze bunăstare”, susţine Orban.

 • Stângăciile stângii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stângăciile stângii

  A fi ambidextru înseamnă a avea aceeaşi îndemânare la ambele mâini, a le putea folosi cu aceeaşi uşurinţă, iscusinţă ― stângacii sunt, de regulă, ambidextri. …Şi stângiştii sunt „ambidextri”, numai că destoinicia, agerimea lor „ambidextrică” intră sfioasă în ambianţe sinonimice cu ipocrizia, demagogia, nerozia etc.

 • De ce trebuie să dormi în fiecare noapte pe partea stânga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce trebuie să dormi în fiecare noapte pe partea stânga

  Somnul este foarte important pentru starea ta generală de sănătate. Corpul nu poate funcţiona fără un somn bun.  Creierul se reface în timpul nopţii şi dacă nu reuşim să dormim bine nopţi la rând, atunci organismul va ceda şi imunitatea ta va scădea considerabil.

 • FYROM
devine Macedonia de Nord
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FYROM devine Macedonia de Nord

  Aproape 27 de ani. Atât a durat găsirea unui nume pentru o parte din fosta Iugoslavie. După ce macedonenii şi-au proclamat independenţa în septembrie 1991, ONU a impus, la presiunea Greciei, folosirea provizorie a numelui Former Yugoslav Republic of Macedonia sau, în franceză, Ancienne République Iugoslave de Macédoine. Zilele trecute, Atena şi Skopje au căzut de acord: FYROM/ARIM se va numi Macedonia de Nord.

 • Proasta satului şi
trufia europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proasta satului şi trufia europeană

  Se plâng unii de „proasta satului”. Nu puţini români regretă „jucăria“ în care Liviu Dragnea a transformat ţara, lăsând treburile ei pe mâna unei păpuşi ale cărei sfori şi circumvoluţiuni lipsă nu-i permit să înţeleagă nici măcar Belina. Darmite Videle. Sau Teleormanul.

 • În
silă, doar fără dragoste se poate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În silă, doar fără dragoste se poate

  Toate revoluţiile sînt fixate prin lovituri de stat, dar nu toate loviturile de stat vin la capătul unei revoluţii. Cu un exemplu drag nouă, Gorbaciov l-a doborît pe Ceauşescu, urzind un complot frăţesc, urmat de o lovitură de stat tovărăşească. Dar nu pe coama unei revoluţii.

 • Cum am devenit idiot
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum am devenit idiot

  Mă invită un amic să vorbesc tineretului social-democrat despre valorile stîngii. Curios de felul meu, zic: merg să văd cum e. Poate, poate: noua generaţie, le mai deschidem ochii asupra valorilor şi principiilor.

 • Focul mâniei şi cultura scandalizării perpetue
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Focul mâniei şi cultura scandalizării perpetue

  La peste şase luni de la trecerea sa la cârmă, nu e bine nimic din ce spune sau face Trump. A omis să condamne explicit rasismul? E rău. Îl condamnă după 48 de ore dur? Pare tardiv. Ar fi fost bine, desigur, ca preşedintele să se delimiteze clar, din capul locului, de orice formă de rasism, neonazism şi extremism de dreapta după asasinatul atroce de la Charlottesville.

 • USR, nu vreau să ne rupem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  USR, nu vreau să ne rupem

  Acum 10 luni, am intrat în contact cu cel mai promiţător partid din România. Un grup de oameni faini adunaţi din toată ţara. Nu ne ştiam reciproc, dar ştiam că avem aceleaşi intenţii în politică: o justiţie curată, administraţie eficientă şi digitalizată, dar şi continuarea luptei anticorupţie. Nimeni din USR nu contesta aceste ambiţii ale partidului.