Stiri despre sputnik

  41 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Propaganda rusă a pus ochii pe România. Sputnik Moldova: „Cluburi de homosexuali şi lesbiene în universităţile româneşti”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Propaganda rusă a pus ochii pe România. Sputnik Moldova: „Cluburi de homosexuali şi lesbiene în universităţile româneşti”

  Redacţia de la Chişinău a agenţiei de ştiri Sputnik, controlată de guvernul rus, a lansat recent şi o secţiune dedicată României. Cu titluri precum „Cluburi de homosexuali şi lesbiene în universităţile româneşti”, agenţia lansată după închiderea mult mai cunoscutei reţea „Vocea Rusiei” îşi propune să le aducă moldovenilor ştiri despre România. Cea despre cluburile gay este falsă.

 • Analiză Stratfor: Calmul de la Kremlin se transformă în nelinişte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiză Stratfor: Calmul de la Kremlin se transformă în nelinişte

  Pentru a înţelege intrigile şi jocurile de putere de la Kremlin trebuie să ne reamintim de perioada sovietică şi specificul ei în ansamblu. Kremlinologii de astăzi continuă să studieze întâlnirile personale şi schimbările de posturi în guvern, în special schimbările referitoare la cine supraveghează cele mai influente instituţii guvernamentale şi afaceri.

 • Unde te duci tu, mielule?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unde te duci tu, mielule?

  Rândurile de mai jos sunt urmarea lecturii rândurilor scrise de distinsul publicist Petru Bogatu, cele intitulate "Propaganda şi hârtie de turnesol" publicate la Chişinău. Gândurile conaţionalului menţionat vizează eliminarea canalelor de televiziune ruse din zona audiovizualului Republicii Moldova. Dar săptămânile care vin impun - prin dinamica previzibilă pe plan politic, militar şi imagologic - la Bucureşti şi Chişinău, soluţii radicale.

 • Să nu ne temem de China
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să nu ne temem de China

  China, China şi iar China. Se pare să totul se învârte în jurul acestei puteri emergente, mai ales în ceea ce priveşte economia. Ascensiunea asiaticilor a devenit motiv de anxietate şi chiar de obsesie.

 • „E momentul Sputnik al generaţiei noastre“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „E momentul Sputnik al generaţiei noastre“

  Barack Obama, preşedintele SUA, a pus accentul, în discursul asupra Stării Naţiunii, pe educaţie, inovaţie şi locuri de muncă. El a cerut americanilor să se reinventeze. Răspunzând apelurilor la unitate, mai mulţi congresmeni au încălcat tradiţia şi s-au aşezat alături de colegi din cealaltă tabără pentru a asculta discursul.