Stiri despre spitalul judetean slatina

  96 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Spitalul Judeţean Slatina scoate la concurs peste 40 de posturi de asistent medical, infirmieră
şi brancardier. Va fi acoperit, însă, doar 10% din deficit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spitalul Judeţean Slatina scoate la concurs peste 40 de posturi de asistent medical, infirmieră şi brancardier. Va fi acoperit, însă, doar 10% din deficit

  Mai toate secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina se confruntă cu deficit de personal, conducerea unităţii hotărând să scoată la concurs, chiar în aceste zile, peste 40 de posturi de asistent medical, infirmier şi brancardier. Necesarul pentru a se ajunge la normativul mediu este, însă, de aproximativ 300.

 • VIDEO  A rămas fără un picior după ce un parapete metalic i-a străpuns maşina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO  A rămas fără un picior după ce un parapete metalic i-a străpuns maşina

  Un bărbat de 29 de ani a rămas fără un picior după ce autoturismul pe care îl conducea pe raza localităţii Optaşi a fost străpuns de un parapet metalic de pe marginea drumului pe care circula. Practic, şoferul a fost prins ca-ntr-o menghină în interiorul maşinii şi numai cu ajutorul pompierilor a putut fi extras din autoturism.

 • FOTO VIDEO  Medicină în România secolului XXI: pacient la Infecţioase legat cu funie din cearşafuri. Medic: „Legislaţia permite“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO  Medicină în România secolului XXI: pacient la Infecţioase legat cu funie din cearşafuri. Medic: „Legislaţia permite“

  Câteva fotografii care înfăţişează un bărbat imobilizat într-un pat de la Spitalul Judeţean din Slatina au stârnit reacţii negative de amploare după ce au fost postate, vineri după-amiază, 25 septembrie, pe Facebook. În vreme ce o parte dintre internauţi au condamnat imobilizarea pacientului, alţii au venit cu posibile explicaţii ale situaţiei. Oficialii unităţii sanitare spun că imobilizarea pacienţilor este legală în cazuri extreme.

 • VIDEO  “Look” nou
la scuarul Spitalului Judeţean Slatina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO  “Look” nou la scuarul Spitalului Judeţean Slatina

  După o lună şi jumătate de lucrări, scuarul din faţa Spitalului Judeţean Slatina a căpătat un nou aspect – unul civilizat, pentru prima dată de la inaugurarea unităţii sanitare la începutul anilor 1970. Gardul vechi din ciment şi sârmă cu ţepi de fier a dispărut din peisaj şi, în locul său, a apărut un spaţiu delimitat simbolic de un gazon verde îngrijit şi câteva statui.

 • Coliziune frontală
la Brâncoveni soldată cu patru răniţi şi două maşini distruse
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coliziune frontală la Brâncoveni soldată cu patru răniţi şi două maşini distruse

  Patru persoane au fost rănite, vineri după-amiază, în urma producerii unui accident rutier pe raza comunei Brâncoveni, judeţul Olt. Este vorba despre două autoturisme care s-au ciocnit frontal pe fondul unei manevre de depăşire efectuată neatent. Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean din Slatina,

 • FOTO  Secţia pediatrică de recuperare neuromotorie a Spitalului Judeţean Slatina,
ajutată de Clubul Rotary cu aparatură medicală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Secţia pediatrică de recuperare neuromotorie a Spitalului Judeţean Slatina, ajutată de Clubul Rotary cu aparatură medicală

  Pacienţii ce frecventează secţia de recuperare neuromotorie pentru copii din cadrul Spitalului Judeţean Slatina au la dispoziţie, mai nou, aparatură medicală nouă primită cadou de la filiala autohtonă a Clubului Rotary. Conducerea filialei locale a clubului a organizat, joi – 3 septembrie, o conferinţă de presă, prilej de a face cunoscut gestul lor şi de a-i îndemna şi pe alţii să le urmeze exemplul.

 • VIDEO  Accident cu
patru răniţi în intersecţia de la Salcia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO  Accident cu patru răniţi în intersecţia de la Salcia

  Patru persoane au ajuns la Spitalul Judeţean din Slatina, luni seară, în urma producerii unei coliziuni între două autovehicule în intersecţia de la iesirea din Slatina spre Craiova, via Salvia. Din primele cercetări, poliţiştii au concluzionat că accidentul a avut loc din cauza neacordării de prioritate.

 • Cât de periculoasă
este artroza şi de ce este numită „ruşinea terapeuticii”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de periculoasă este artroza şi de ce este numită „ruşinea terapeuticii”

  Artroza, cunoscută şi sub numele de ”boala articulaţiilor”, este o boală degenerativă, ce apare în special, mai nou, după vârsta de 45 de ani. Deoarece primele simptome sunt înşelătoare, durerile fiind iniţial rare şi surde, boala este una foarte periculoasă pentru om, care, de cele mai multe ori, află prea târziu de ce suferă. Vestea ”bună” ar fi că nu este o boală mortală, dar afectează iremediabil articulaţiile.

 • Concurs cu dedicaţie la
Spitalul Judeţean Slatina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concurs cu dedicaţie la Spitalul Judeţean Slatina

  La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina au fost scoase la concurs câteva posturi vacante de medici în cadrul unităţii. Examenul este planificat a se desfăşura astăzi – 20 mai, şi, înainte de finalizarea acestuia, deja sunt vehiculate numele candidaţilor care vor fi angajaţi în urma ”concursului”.

 • VIDEO  Accident spectaculos cu trei răniţi la Jitaru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO  Accident spectaculos cu trei răniţi la Jitaru

  Trei persoane au ajuns, astăzi, la Spitalul Judeţean din Slatina, după ce au fost rănite în urma producerii unui accident de circulaţie la ieşirea din comuna Jitaru, judeţul Olt, către Piteşti. Accidentul s-a produs în jurul orelor 12.30, fiind implicate două autoturisme. Victimele au fost preluate de ambulanţe şi transportate la spitalul din Slatina.

 • ”Bodyguarzii” de
la Spitalul Judeţean Slatina, ţinuţi cu dinţii la gard
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ”Bodyguarzii” de la Spitalul Judeţean Slatina, ţinuţi cu dinţii la gard

  Agenţii firmei de pază care asigură ordinea şi siguranţa personalului medical şi nu numai în cadrul Spitalului Judeţean Slatina au ajuns la disperare. Aceştia nu şi-au mai primit salariile de aproape două luni, deşi au fost la serviciu zi de zi, câte 12 ore. Cei aproape 20 de agenţi de pază se plâng că cei din conducerea unităţii spitaliceşti nu le înţeleg situaţia dificilă în care au ajuns din cauza datoriilor.

 • Spitalul
Judeţean Slatina, pregătit pentru introducerea cardului de sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spitalul Judeţean Slatina, pregătit pentru introducerea cardului de sănătate

  Începutul lunii mai aduce cu sine o noutate absolută în ţara noastră: se introduce cardul de sănătate, ceea ce presupune că, începând cu data de 1 mai, niciun pacient nu va mai putea beneficia de servicii medicale fără acest card. În judeţul Olt, principala unitate sanitară, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, este pregătit în acest sens.

 • Marile scandaluri care
au pătat imaginea sistemului sanitar de la Olt. Neglijenţă,
lipsă de profesionalism, nepăsare – cauze ale scandalurilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marile scandaluri care au pătat imaginea sistemului sanitar de la Olt. Neglijenţă, lipsă de profesionalism, nepăsare – cauze ale scandalurilor

  Spitalul Judeţean din Slatina şi-a căpătat în ultimii ani, din păcate, un renume trist nu doar printre locuitorii urbei sau ai judeţului, dar chiar şi în ţară. Această stare de fapt a apărut în urma mai multor scandaluri ce au dus la acuzaţii de malpraxis. Din cauza unor cadre medicale care au uitat ce presupune practic meseria lor, tragedii au avut loc, oameni au avut de suferit, vieţi au fost curmate în loc să fie salvate.

 • Acces
restricţionat “la sânge” în Spitalul Judeţean Slatina de frica infecţiilor respiratorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acces restricţionat “la sânge” în Spitalul Judeţean Slatina de frica infecţiilor respiratorii

  De câteva zile, accesul vizitatorilor şi aparţinătorilor pacienţilor Spitalului Judeţean Slatina a fost limitat drastic de conducerea unităţii. În cinci secţii ale unităţii medicale se intră doar cu acordul şefului de secţie. În restul secţiilor medicale, aparţinătorii pacienţilor internaţi au voie doar între orele 15.00-20.00. Motivul măsurilor menţionate este reprezentat de numărul mare de infecţii respiratorii înregistrat în judeţul Olt.

 • FOTO  Afară-i vopsit gardul! Teoretic, Spitalul
Judeţean din Slatina a fost modernizat. Practic, unele sectoare sunt sub asediul mucegaiului şi al mizeriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Afară-i vopsit gardul! Teoretic, Spitalul Judeţean din Slatina a fost modernizat. Practic, unele sectoare sunt sub asediul mucegaiului şi al mizeriei

  Spitalul Judeţean din Slatina se modernizează de la un an, la celălalt. În ciuda lucrărilor de reabilitare şi modernizare din unele secţii, alte sectoare au fost lăsate însă de izbelişte. Unul dintre acestea este chiar ieşirea în caz de incendiu  a spitalului, ce oferă o imagine demnă de un film de groază.

 • Cum să-ţi dai seama că agitaţia zilnică te îmbolnăveşte: 20
de semnale ale corpului care îţi spun să te opreşti din muncă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să-ţi dai seama că agitaţia zilnică te îmbolnăveşte: 20 de semnale ale corpului care îţi spun să te opreşti din muncă

  Stresul de la muncă este „drogul“ secolului XXI, spun specialiştii. Sănătatea noastră fizică şi mentală este afectată, încet, dar sigur, de stres, care ne acaparează, uneori, complet. Există însă semne ale corpului care ne avertizează când este momentul să ne oprim din activitate înainte de a fi prea târziu. Neglijarea acestor semnale ne pot complica viaţa.

 • Primăria Slatina deschide şi anul
acesta „robinetul” pentru Spitalul Judeţean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primăria Slatina deschide şi anul acesta „robinetul” pentru Spitalul Judeţean

  Municipalitatea slătineană va continua şi în acest an să sprijine financiar unitatea sanitară etalon a judeţului, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă din localitate. Diriguitorii urbei au prevăzut deja o primă „tranşă” care a fost aprobată de consilierii locali, urmând ca, în funcţie de solicitările conducerii spitalului, administraţia autohtonă să mai umble la „robinetul cu bani”.

 • FOTO VIDEO  Un doctor din Slatina a renovat din banii lui o magazie abandonată a spitalului şi a transformat-o în două saloane de lux
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO  Un doctor din Slatina a renovat din banii lui o magazie abandonată a spitalului şi a transformat-o în două saloane de lux

  Un medic din cadrul Spitalului Judeţean Slatina şi-a uimit colegii şi pacienţii după ce a plătit din buzunarul propriu renovarea unei magazii abandonate şi transformarea sa în două rezerve. Momentan, încăperirle sunt folosite de doi medici tineri care nu aveau unde să-şi desfăşoare activitatea, dar aceasta este o soluţie temporară, urmând ca aceştia să primească birouri adecvate, iar pacienţii să ocupe rezervele amintite.

 • Postul
de manager al Spitalului Judeţean Slatina, scos la concurs
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Postul de manager al Spitalului Judeţean Slatina, scos la concurs

  Consiliul Judeţean Olt, principalul finanţator al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina, va organiza, la începutul lunii februarie, mult-aşteptatul concurs pentru ocuparea funcţiei de manager al unităţii sanitare etalon a judeţului. Postul respectiv este deţinut interimar de către Andrei Iordache, care ocupă funcţia din primăvara lui2012; de atunci şi până în prezent, concursul a fost constant amânat pe doverse motive.

 • VIDEO  Impact nimicitor între Slatina şi Valea Mare: două
maşini făcute praf şi un bărbat rănit grav
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO  Impact nimicitor între Slatina şi Valea Mare: două maşini făcute praf şi un bărbat rănit grav

  Două autoturisme, o Dacia Nova şi o camionetă, au fost serios avariate, în cursul zilei de vineri – 23 ianuarie, în urma producerii unui violent accident de circulaţie. Impactul a avut loc pe DN 65, între Slatina şi comuna Valea Mare. Timp de cel puţin o jumătate de oră, drumul dintre cele două localităţi a fost complet blocat, şirul de autovehicule întinzându-se din Slatina şi până la locul accidentului.

 • Blocul
Materno-Infantil de la Spitalul Judeţean Slatina, modernizat în etape din acest
an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Blocul Materno-Infantil de la Spitalul Judeţean Slatina, modernizat în etape din acest an

  La Spitalul Judeţean din Slatina continuă “marşul modernizării”. Consiliul Judeţean Olt, în colaborare cu Primăria, finanţatorii celei mai mari unităţi sanitare din judeţ, şi-au planificat pentru acest an să pună în practică alte proiecte ample de schimbare a imaginii secţiilor medicale deficitare după ce, acum nu mai devreme de nici o lună, a fost oficial finalizată modernizarea noii secţii Primire Urgenţe.

 • FOTO VIDEO  Noua secţie Urgenţe a
Spitalului Judeţean Slatina, inaugurată în Ajunul Crăciunului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO  Noua secţie Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina, inaugurată în Ajunul Crăciunului

  Noua secţie Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Slatina a fost oficial inaugurată miercuri – 24 decembrie, în prezenţa oficialităţilor judeţene, locale şi a ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, nimeni altul decât fostul edil al urbei până în 2012. Deşi au fost anunţaţi şi aşteptaţi, ministrul Sănătăţii - Nicolae Bănicioiu, inclusiv Raed Arafat, nu au mai ajuns la Slatina.

 • VIDEO  Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean
Slatina: fetiţă de opt ani, operată de două ori în zece zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO  Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean Slatina: fetiţă de opt ani, operată de două ori în zece zile

  Noi acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina. Viaţa unei fetiţe de opt ani a fost pusă în pericol după ce a fost operată de două ori în zece zile. Părinţii fetiţei spun că medicii slătineni au greşit când au operat-o prima dată deoarece ar fi pus eronat diagnosticul iniţial. Astfel, fetiţa a fost operată mai întâi de apendicită,  apoi a ajuns la Spitalul nr. 1 din Craiova, unde a fost operată de pietre la fiere.

 • FOTO  Bani
de la Ministerul Sănătăţii pentru Spitalul Judeţean Slatina între cele două
tururi prezidenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Bani de la Ministerul Sănătăţii pentru Spitalul Judeţean Slatina între cele două tururi prezidenţiale

  Nu mai puţin de 60 miliarde lei vechi au fost alocate Consiliului Judeţean Olt de Minsterul Sănătăţii zilele trecute, banii fiind viraţi deja în contul instituţiei. Suma va merge integral la Spitalul Judeţean Slatina pentru terminarea mai multor investiţii aflate în diverse faze de execuţie. Banii nu vin întâmplător, ci după vizita făcută luna trecută la Spitalul Judeţean Slatina de către ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Modifică Setările