Stiri despre speranta viata

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Am putea trăi 500
de ani? Care este speranţa maximă de viaţă a oamenilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am putea trăi 500 de ani? Care este speranţa maximă de viaţă a oamenilor

  În ultimul deceniu, numărul oamenilor care au ajuns la vârsta de 100 de ani a crescut cu 71%, iar speranţa de viaţă va creşte şi mai mult în anii următori. Cu toate acestea, corpul uman are o limită până la care poate îmbătrâni fără să cedeze, oricât de mult ar progresa medicina.

 • Unele medicamente prelungesc viața în caz de cancer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unele medicamente prelungesc viața în caz de cancer

  Dacă sunt administrate ca tratament pentru scăderea colesterolului încă dinaintea diagnosticului de cancer, statinele ar putea crește speranța de viață a acestor bolnavi.

 • Bărbaţii vor trăi cel puţin la fel de mult ca femeile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bărbaţii vor trăi cel puţin la fel de mult ca femeile

  Speranţa de viaţă a bărbaţilor născuţi în anul 2000 va fi de 87 de ani, egală cu cea a femeilor, iar generaţiile ulterioare vor trăi mai mult decât reprezentantele sexului feminin, potrivit unei statistici.

 • Viteza cu care mergi arată cât de mult vei trăi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viteza cu care mergi arată cât de mult vei trăi

  Persoanele în vârstă care merg într-un ritm alert trăiesc mai mult decât cele care preferă plimbările lente, susţin cercetătorii americani de la Universitatea din Pittsburgh.

 • Studiu: Unde se trăieşte cel mai mult în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studiu: Unde se trăieşte cel mai mult în România

  Bărbaţii din satele judeţului Satu Mare au o durată de viaţă cu opt ani mai scurtă decât media pe ţară. Pe judeţe, cea mai mare durată medie de viaţă o au bucureştenii şi vâlcenii. În vestul ţării se trăieşte cel mai puţin, arată  datele pe 2008 ale Institutului Naţional de Statistică.

 • Hrana fără foc ne măreşte speranţa de viaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hrana fără foc ne măreşte speranţa de viaţă

  Persoanele care au o dietă alcătuită din alimente nepreparate termic se îmbolnăvesc rar şi sunt pline de energie. Se recomandă ca trecerea de la alimentaţia obişnuită la bucătăria fără foc să se facă treptat, pentru a nu stresa organismul.

 • Vaccin util în tratamentul tumorilor cerebrale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vaccin util în tratamentul tumorilor cerebrale

  Un nou vaccin experimental aproape dublează şansele de supravieţuire în cazul persoanelor diagnosticate cu cea mai gravă formă de cancer cerebral, glioblastomul.

 • Strugurii cresc speranţa de viaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Strugurii cresc speranţa de viaţă

  Previn bolile cardiovasculare, prin conţinutul de resveratrol, şi au efect antianemic datorită cuprului. Pentru persoanele cu o greutate normală, strugurii au numai beneficii. Cei care suferă de obezitate trebuie să-i consume cu moderaţie din cauza numărului crescut de calorii.

 • Iubirea menţine echilibrul organismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iubirea menţine echilibrul organismului

  Dragostea este un bun remediu împotriva stresului şi poate întârzia îmbătrânirea. Iubirea acţionează benefic atât pe plan fizic, cât şi pe plan psihic. Ea îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi influenţează activitatea sistemului endocrin.