Stiri despre spaga medic

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Lecţii de etică de la un medic şpăgar: „Vii cu 10 ouă şi-un boţ de brânză. Ce să fac cu ele? Pune-mi 200 de lei şi-mi cumpăr câtă pălincă vreau”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţii de etică de la un medic şpăgar: „Vii cu 10 ouă şi-un boţ de brânză. Ce să fac cu ele? Pune-mi 200 de lei şi-mi cumpăr câtă pălincă vreau”

  Un medic din Oradea acuzat că a luat şpagă de 235 de ori într-o lună îi explica asistentei sale că era normal să primească atenţii. Ovidiu Pleşa a fost înregistrat ambiental de procurorii DNA în cabinetul său. Atunci când sumele de bani primite erau prea mici, medicul îşi arăta dispreţul faţă de pacienţii care se caliceau la mită

 • Ce fel de funcţionar
public este medicul român?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce fel de funcţionar public este medicul român?

  Ministrul Sănătăţii a fost foarte ferm: „Plicul cu bani nu se va mai putea întâlni în România, având toate regulile şi soluţiile prevăzute.” Această poziţie este fundamentată de decizia 19/2005 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care arăta că medicul este funcţionar public, iar infamul plic, tolerat tacit de autorităţi de atâta vreme, este mită.

 • Legalizarea şpăgii, legalizarea şantajului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legalizarea şpăgii, legalizarea şantajului

  Se legalizează şpaga. Incredibil. Guvernul a găsit o metoda de a ţine evidenţa ciubucului şi de a-şi lua partea prin impozit. Ca un exerciţiu al minţii, hai să analizăm condiţiile puse. „Contribuţia suplimentară” din partea pacientului trebuie să îndeplinească trei condiţii: „să nu fie condiţionată de medic, să fie după încheierea actului medical şi să fie declarate, aşa încât să fie şi fiscalizate.“

 • Despre medici, pacienţi, respect şi bani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre medici, pacienţi, respect şi bani

  Cum naiba am ajuns noi, medicii, să vorbim despre bani mai mult decât despre oameni? Ce mutaţie a apărut în noi înşine de ne concentrăm atât de mult asupra aspectelor materiale din sănătate?

 • Medici, rugaţi-vă să fie ciubucul ilegal!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medici, rugaţi-vă să fie ciubucul ilegal!

  Ciubucul la medic abia acum s-a scos în afara legii? Întreb şi eu ca un nepriceput. Până acum a fost legal? Parcă pe vremea lui Ceaşcă periodic se făceau razii şi arestări. Dar autorităţile au învăţat să închidă ochii.

 • Decizia ICCJ
privind şpaga medicilor: dreptatea pentru căţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decizia ICCJ privind şpaga medicilor: dreptatea pentru căţei

  Legea drepturilor pacientului prevede dreptul acestora de a oferi angajaţilor sau unităţii unde au fost îngrijiţi plăţi suplimentare sau donaţii, cu respectarea legii. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis: orice plată suplimentară acordată medicilor de către pacienţi, în semn de recunoştinţă, îi face pasibili, şi pe unii şi pe alţii, la închisoare între 2 şi 7 ani!