Stiri despre sostakovici

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cealaltă „cea mai bună orchestră din lume“ la Enescu 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cealaltă „cea mai bună orchestră din lume“ la Enescu 2019

  Şi britanicii pretind că London Symphony Orchestra e cea mai bună din lume. Dar este foarte posibil ca în România Berliner Philharmoniker să nu fie detronată de nimeni, dat fiind că faima i-a precedat zeci de ani până când au debutat la Festivalul Enescu, abia în 2015.

 • Extraordinarul Andris
Nelsons
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extraordinarul Andris Nelsons

  Are 40 ani; este, în acelaşi timp, directorul muzical a două dintre cele mai importante orchestre de dincolo şi de dincoace de Ocean – Orchestra Simfonică din Boston şi Orchestra Gewandhaus din Leipzig.

 • Dirijorul
Christian Badea revine pe scena Ateneului Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Christian Badea revine pe scena Ateneului Român

  După succesul fulminat cu o serie de spectacole„Turandot“ la Opera Australia, Sydney, maestrul Christian Badea, consilier artistic şi dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu“, revine pe  28 februarie şi 1 martie 2019 pe scena Ateneului Român.

 • Stalin, muzica lui Şostakovici dirijată de Andris Nelsons şi două
premii Grammy
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stalin, muzica lui Şostakovici dirijată de Andris Nelsons şi două premii Grammy

  S-au împlinit în 5 martie 65 ani de la moartea lui Stalin – finalul uneia dintre cele mai negre perioade din istoria nu doar a Rusiei, ci a omenirii, în general. Zeci de milioane de oameni exterminaţi, în Uniunea Sovietică şi în lagărul comunist, destine frânte  - nici muzicienii nu au fost feriţi de impactul dur cu realitatea sovietică.

 • Cuvintele bine alese te aduc la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cuvintele bine alese te aduc la Ateneu

  Desigur, fiecare artist se cântă pe sine – dar senzaţia asta e cu atât mai pregnantă dacă îl asculţi pe Valentin Răduţiu. Laureat al Concursului Enescu în anul 2011, Valentin cântă Concertul nr. 1 pentru violoncel şi orchestră de Şostakovici – şi intră cu totul sub mantia lui. Se cântă pe sine, se oferă cu generozitate. E unul cu violoncelul, unul cu Şostakovici, unul cu după-amiaza asta plină, muzicală, a Festivalului Enescu.

 • Londonezii faţă în faţă cu Şostakovici şi Revoluţia rusă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Londonezii faţă în faţă cu Şostakovici şi Revoluţia rusă

  În a doua zi de Festival Enescu, duminică seară, am putut asculta, la  Sala Mare a Palatului, pentru a doua oară,, London Philharmonic Orchestra, dirijată de Vladimir Jurowski. În partea a doua a programului a fost Şostakovici – Simfonia nr. 11 în La Major op. 141.

 • Preţul supravieţuirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preţul supravieţuirii

  Ne sunt cunoscute câteva piese de teatru care evocă nefastelele, tragicele efecte ale ingerinţelor politice ale  celui mai sângeros dictator din lumea modernă în opera unor importanţi scriitori. De la schilodirea inspiraţiei lui Bulgakov (Scrisori de dragoste către Stalin de Jan Mayoga) la interzicerea şi apoi condamnarea la moarte a lui Meyerhold (Richard al III lea se interzice de Mihai Vişniec).

 • Un
bărbat aşteaptă liftul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un bărbat aşteaptă liftul

  Un bărbat aşteaptă liftul într-un bloc din Moscova anului 1935. Aşteaptă în picioare, toată noaptea. Este cea mai puternică imagine care mi-a rămas în minte după ce-am citit cartea „Zgomotul timpului” de Julian Barnes*.

 • Primul interviu cu Julian Barnes din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul interviu cu Julian Barnes din România

  Cel mai recent roman al lui Julian Barnes, „Zgomotul timpului“, ajunge în librăriile din toată ţara. Cartea se va lansa în cadrul Gaudeamus, la standul editurii Nemira, sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 13.00. Un eveniment special dedicat autorului britanic şi romanului are loc luni, 28 noiembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Julian Barnes va sta de vorbă cu realizatorul TV Cătălin Ştefănescu prin FaceTime.

 • Citiţi un fragment în exclusivitate din „Zgomotul timpului“, noul roman al lui Julian Barnes, despre viaţa compozitorului rus Dmitri Şostakovici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Citiţi un fragment în exclusivitate din „Zgomotul timpului“, noul roman al lui Julian Barnes, despre viaţa compozitorului rus Dmitri Şostakovici

  Cel mai recent roman al lui Julian Barnes, „Zgomotul timpului“, apare la editura Nemira, în colecţia Babel, în traducerea lui Virgil Stanciu, şi se lansează la Târgul de carte Gaudeamus din noiembrie. Vă oferim un fragment în exclusivitate pentru „Adevărul“ din acest nou volum al reputatului autor britanic.

 • Cristian Măcelaru, concert de primăvară la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Măcelaru, concert de primăvară la Ateneu

  Cristian Măcelaru, un foarte bun tânăr dirijor, care activează în SUA, a dirijat la Ateneu un program foarte interesant, deşi, la prima vedere, nu părea ceea ce limba de lemn ar numi "ofertant". Primele simfonii ale lui Beethoven şi Şostakovici, plus César Franck. Ca să fiu sincer, m-a atras, în primul rând Şostakovici. După ce a început concertul, m-am felicitat pentru alegere, pentru că am înţeles mai multe.

Modifică Setările