stiri despre sorin oprescu

Au trecut doar două luni de când preşedintele Iohannis şi-a impus punctul de vedere şi a instalat actuala echipă aflată la conducerea ţării, şi rezultatele se văd deja. E suficient să ne uităm la piaţa energiei, la evoluţia pandemiei, a sistemului şcolar, a inflaţiei. Toate cu efect negativ maxim asupra populaţiei obişnuite, cea fără pensii şi salarii speciale.

În ultimii ani, cel putin 40 de politisti s-au sinucis, majoritatea prin împuşcare (25 din 40), alţi 12 prin spânzurare si altii prin alte metode. E o tragedie. Oamenii nu vor să moară, ei vor doar să scape de suferinţă. Iar suferinţa in multe cazuri inseamnă depresie!

Aseară am făcut un mic experiment pentru copii (şi nu numai). Am vrut să vedem cum putem să scădem costul la factura de gaze, ştiind că o cantitate uriaşă de căldură se pierde prin geamuri. Şi, întrucât aveam o cameră de termoviziune, o folie de aluminiu alimentar şi mulţi copii curioşi, am făcut următorul experiment în 3 paşi.

Ataşamentul este responsabil pentru capacitatea de a menţine un bun echilibru emoţional în relaţie şi  totodată ne dezvoltă capacitatea de a ne bucura de propria persoană şi de a ne găsi împlinirea alături de ceilalţi, mi-a declarat, într-un interviu, psihologul Lucia Şireanu. Aceasta este cofondator al Centrului de dezvoltare emoţională Ra of Mind din Bucureşti şi psiholog clinician şi judiciar specializat în victimologie.

acum 2 zile · comentarii (2)

O mulţime de studii arată că este important să le citeşti copiilor de când se află în burtică, pentru că le creşti capacitatea viitoare de a învăţa şi de a utiliza cuvintele. Totuşi, cărţile pentru bebeluşi şi cele pentru copiii foarte mici nu sunt neapărat, destinate lecturii.

acum 2 zile · comentarii (7)

Într-un interviu acordat Agenţiei Naţionale de Ştiri a Ucrainei / Ukrinform, generalul-locotenent Valeriy Zaluhnyi, comandantul şef al Forţelor Armate ale Ucrainei afirma franc: "Să fim sinceri: avem de a face, în prezent, cu Forţele Armate ale Rusiei, cu o putere totală de până la 1.000.000 de soldaţi. Ca ofiţer, nu prea accept povestea celor 100.000. Credeţi-mă, poimâine numărul trupelor ruseşti poate creşte până la 210.000..."

acum 3 zile · comentarii (35)

Oameni care nu vor o sănătate perfectă, vaccinată, pudrată şi arogantă, făcută în laboratoarele corporaţiilor care dictează politicile publice, ci preferă imperfecţiunea simplă de a rămâne uman, mai ales aici, în Balcani şi de a empatiza cu balcanicul Djokovic, acest anti-erou al noii religii.

acum 2 zile · comentarii (45)
Modifică Setările