stiri despre sorin oprescu

Foarte interesante evoluţii. Nu numai la nivelul spectacolului desfăşurării celor 25.000 de soldaţi din Garda Naţională desfăşuraţi în perimetre defensive „multi-layer“ în jurul Capitoliului, într-o imagine pe care am văzut-o în teren la Basra, Falluja, Bagdad, sau Kabul.

acum 21 minute · comentarii (4)

Anul 2021 a început prost în Republica Moldova. Nu pentru că nu există un Guvern decât interimar şi ciopârţit, după ce guvernul de consilieri a lui Dodon a ales să îşi ia tălpăşiţa, chiar dacă era interimar – nicăieri în lume un ministru nu pleacă nicăieri ca la piaţă, până nu-i vine un înlocuitor legal şi nu predă treburile domeniului său.

Nu puţini sunt acei oameni născuţi cu uşurinţa de a spune prostii. Mereu capabili să laude absolut totul, oricând gata să vorbească despre absolut orice, aceştia nu cad nicicând pe gânduri, nu au în nicio împrejurare reţineri, nu se găsesc nicio clipă instalaţi în opoziţie cu ei înşişi ― nici măcar la nivel formal.

acum 18 ore · comentarii (14)

Încet, încet, premierul Cîţu şi alţi miniştrii îi atenţionează pe bugetari despre ce-i aşteaptă în 2021. După ce au fost îngheţate oficial salariile bugetarilor şi pensiile la nivelul lunii decembrie 2020, premierul Cîţu vine cu o altă veste proastă pentru bugetari. În proiectarea bugetului pe 2021 se studiază dacă sporurile acordate în sectorul public se justifică sau nu.

„Cineva ar putea spune că aceste texte de politică internă sunt «datate», dar evoluţia post-2016 a situaţiei politice a arătat, cu asupra de măsură, actualitatea – din păcate, prelungită – a ideilor exprimate atunci, în acel «moment de cumpănă» al democraţiei româneşti, precum şi caracterul de «forewer war», în România, al bătăliei cu PSD-ul şi cu forţele neocomuniste.“ (din disclaimer-ul cărţii „E război, proştilor“)

acum 22 ore · comentarii (1)

Nu vorbim despre limitarea dreptului la liberă exprimare, cât timp acesta este din start limitat de termenele şi condiţiile reţelelor sociale pe care postăm mizerii şi poze cu pisici. Discuţia adevărată este una despre corectitudinea reţelelor sociale şi despre ce primim la schimb pentru colectarea datelor noastre personale, iar în România răspunsul este: toxine, pământ-platişti şi anti-vaccinişti.

acum 2 zile · comentarii (16)

În 1974 scrisesem şi apăruse romanul „Nişte ţărani” cu succesul în epocă rămas intact până astazi, însa, cum se întamplă de obicei într-o lume sfâşiată de neîndurătoarea nerecunoaştere şi tăgăduire a unui succes şi când se produce şi la o vârstă -  42 de ani  - când meseria de cronicar de teatru mă consacrase în spaţiul publicisticii, n-a fost întâmplătoare nici însoţirea pomenitului succes de formula „aşa se întamplă cu scriitorul român”

Modifică Setările