Stiri despre somnifere

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Somniferele şi sedativele naturale nu sunt chiar inofensive. La ce riscuri nebănuite ne supunem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Somniferele şi sedativele naturale nu sunt chiar inofensive. La ce riscuri nebănuite ne supunem

  Plantele medicinale cu efect sedativ au, în general, un statut prietenos, pentru că ne duc în primul rând cu gândul la beneficiile lor terapeutice. Doar că unele dintre ele dau, ca şi medicamentele, reacţii adverse, pe care trebuie să le luăm în calcul, chiar şi când ne preparăm din aceste buruieni un banal ceai pentru un somn odihnitor.

 • Alimente ideale pentru un somn odihnitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente ideale pentru un somn odihnitor

  Activităţile din timpul zilei sunt realizate mai repede şi eficient dacă în timpul nopţii am avut un somn odihnitor. În plus, cercetările arată că calitatea somnului este, într-adevăr, legată în mod direct de mâncarea pe care o mâncăm înainte de culcare.

 • Metode să scapi de insomnie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Metode să scapi de insomnie

  Insomnia reprezintă, la ora actuală, una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă omul modern, iar studiile arată că dormim cu 20% mai puţin faţă de acum 100 de ani. 30% din populaţie se confruntă cu această tulburare, iar femeile sunt de 2 ori mai predispuse la insomnie decât bărbaţii.

 • Curiozităţi despre somn: 30 de lucruri mai puţin cunoscute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curiozităţi despre somn: 30 de lucruri mai puţin cunoscute

  Somnul este indispensabil vieţii, la fel ca apa şi mâncarea. Tocmai de aceea, în ultimii 25 de ani, oamenii de ştiinţă au acordat fenomenului o atenţie deosebită, ceea cea a dus la descoperirea multor lucruri interesante.

 • 6 lucruri mai puţin cunoscute despre insomnie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  6 lucruri mai puţin cunoscute despre insomnie

  Statisticile medicale arată că 30%-50% din populaţia lumii suferă de insomnie, iar 10% de insomnie cronică. Deşi e larg răspândită, problema e încă puţin înţeleasă, deoarece multe persoane evită să apeleze la specialist.

 • Cum scapi de insomnie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum scapi de insomnie

  Dacă nu reuşeşti să adormi, nu apela imediat la somnifiere. Încearcă mai întâi să scapi de tulburările de somn cu ajutorul remediilor naturale.

 • Atenţie, şoferi! Pastile periculoase!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie, şoferi! Pastile periculoase!

  Nu prea îţi vine să conduci când eşti bolnav. Dar atunci când trebuie, iei repede o pastilă şi gata, te pui la drum. Ai grijă, unele medicamente nu fac casă bună cu şofatul!

 • Remedii pentru insomniile de vară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii pentru insomniile de vară

  A trecut deja ceva timp de când te-ai pus în pat şi nu reuşeşti să adormi? Nu te repezi la somnifere! Ai mulţi aliaţi în natură care te scapă de insomnii!

 • Doi tâlhari îşi drogau victimele cu somnifere, apoi le lăsau inconştiente
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi tâlhari îşi drogau victimele cu somnifere, apoi le lăsau inconştiente

  După ce puneau somniferele în cafea sau în bere, cei doi buzunăreau victimele, le luau banii apoi dispăreau. Ambii au fost trimişi în judecată însă bărbatul a dispărut din municipiu iar acum este dat în urmărire, având pe numele său şi un mandat de arestare de 30 de zile.

 • Somniferele trebuie folosite cu precauţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Somniferele trebuie folosite cu precauţie

  Statisticile arată că o persoană din trei suferă de insomnie la un moment dat în viaţă şi că numărul insomniacilor este în continuă creştere. O soluţie o constituie medicamentele care induc somnul. Acestea trebuie folosite pe o perioadă scurtă, altfel există riscul să dea dependenţă.

 • Ce efecte nedorite au somniferele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce efecte nedorite au somniferele

  Medicamentele care induc somnul ar trebui folosite pe o perioadă scurtă şi doar pentru a ne obişnui să adormim. Majoritatea somniferelor dau dependenţă. După administrarea continuă, riscăm să ajungem să nu mai putem dormi altfel decât cu medicamente.

 • Slobozia: O nouă tentativă de sinucidere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slobozia: O nouă tentativă de sinucidere

  Cuprins de greutăţi, Aurelian Ţuican (33 ani), din Sudiţi, a încercat ieri să îşi ia viaţa. Bărbatul, bine ameţit de aburii alcoolului, a înghiţit un pumn de somnifere.

 • Cele mai bune soluţii pentru insomnie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune soluţii pentru insomnie

  Somnul insuficient ne alterează puterea de concentrare şi ne face mai irascibili, chiar agresivi. Somniferele pot avea efecte adverse notabile, de aceea, specialiştii recomandă mai degrabă respectarea unei igiene a somnului şi adoptarea unei diete echilibrate.

Modifică Setările