Stiri despre somalezi

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Au înotat către o viaţă mai bună. Cinci somalezi şi trei sirieni au ajuns la Vama Veche după ce au mers prin marea aproape îngheţată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Au înotat către o viaţă mai bună. Cinci somalezi şi trei sirieni au ajuns la Vama Veche după ce au mers prin marea aproape îngheţată

  Au plătit mii de euro pentru a ajunge în vestul Europei, dar au fost aduşi în România. Cei opt migranţi somalezi şi sirieni au ajuns până aproape de ţărm cu o ambarcaţiune, apoi au fost obligaţi să înoate prin apa aproape îngheţată. Au fost prinşi puţin mai târziu de Poliţiştii de Frontieră de la Mangalia.

 • Britney Spears, spaima piraţilor somalezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Britney Spears, spaima piraţilor somalezi

  Hituri la vremea lor, melodiile „Oops! I did it again” şi „Baby one more time” au dispărut cu trecerea anilor de la radio şi de la posturile de televiziune de profil. Însă ele pot fi deseori auzite în largul coastelor de est ale Africii, răsunând la bordul navelor comerciale încărcate cu marfă.

 • CEDO interzice Maltei să expulzeze refugiaţii somalezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CEDO interzice Maltei să expulzeze refugiaţii somalezi

  Curtea Europeană a Drepturilor Omului a blocat intenţia Maltei de a expulza pe refugiaţii somalezi. CEDO a emis această hotărâre marţi, 9 iulie, în timp ce autorităţile malteze  îşi avansau planurile de a expulza 45 de refugiaţi înapoi în Africa, cu o escortă a poliţiei. Africanii făceau parte dintr-un grup de 102 bărbaţi, femei şi copii, recuperaţi de paza de coastă malteză în aceeaşi zi, după ce aceştia traversaseră Marea Mediterană.

 • Minorii români, pe locul doi în topul infractorilor de sub 18 ani din Marea Britanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minorii români, pe locul doi în topul infractorilor de sub 18 ani din Marea Britanie

  Peste 2.000 de infractori minori trec anual pe la Institutul Feltham Young Offenders din West London, peste 600 dintre ei fiind de altă naţionalitate decât britanică. Cei mai mulţi infractori cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani, capturaţi în ultimul an, sunt originari din Somalia, următorii pe listă fiind minorii români.

 • 12 somalezi au fost arestați în Olanda sub suspiciunea de terorism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  12 somalezi au fost arestați în Olanda sub suspiciunea de terorism

  Autoritățile olandeze au arestat 12 bărbați de origine somaleză sub suspiciunea că pun la cale atacuri teroriste, informează CNN. Datele care au dus la arestarea acestora, în Rotterdam, au fost oferite de serviciile de informații.

 • Odiseea lui Virgil, românul împuşcat de piraţii somalezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Odiseea lui Virgil, românul împuşcat de piraţii somalezi

  Timonierul Virgil Teofil Creţu (36 de ani) din Tulcea a fost rănit grav la puntea navei RIM în luptele dintre echipajul sechestrat şi piraţi, care au avut loc ieri-dimineaţă în Oceanul Indian. Un elicopter al Naţiunilor Unite a păzit vasul pe care se afla românul alături de alţi nouă marinari până la sosirea unei fregate care i-a preluat pe prizonieri.

 • Navigatori eliberaţi de piraţii somalezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Navigatori eliberaţi de piraţii somalezi

  Marinarii care se aflau pe nava britanică Saint James Park, capturată de piraţii somalezi pe data de 28 decembrie anul trecut, au fost eliberaţi după ce armatorul a plătit răscumpărarea cerută de răpitori.

 • Cargoul capturat de somalezi ar avea la bord 17 români şi libieni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cargoul capturat de somalezi ar avea la bord 17 români şi libieni

  Cargoul libian M/V RIM, sub pavilion nord-coreean, care a fost capturat de piraţii somalezi în Golful Aden, s-ar putea să aibă la bord 17 marinari români şi libieni, a indicat grupul maritim Ecoterra, cu sediul în Kenya, citat de Reuters.

 • Prizonieri: ”Pirații ne vor ucide dacă nu obțin ce vor” - VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prizonieri: ”Pirații ne vor ucide dacă nu obțin ce vor” - VIDEO

  Forţe speciale care intenţionau să elibereze un cuplu de britanici luaţi ostatici de piraţi somalezi în Oceanul Indian nu au reuşit să intervină la timp din cauza unei bâlbâieli în procesul de decizie, a afirmat BBC, citând o sursă guvernamentală.

Modifică Setările