Stiri despre soldati

  351 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Află ce scriau acasă soldaţii români în Al Doilea Război Mondial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Află ce scriau acasă soldaţii români în Al Doilea Război Mondial

  La finalul lui august 1941, soldaţii români se aflau deja în apropierea Odessei, iar marii maeştri ai propagandei îşi făceau datoria pe deplin, lăsând să ajungă la urechile publicului doar veşti bune, încurajatoare, despre trupe şi despre starea lor de spirit. Între discursul oficial şi realităţile frontului clivajul era însă teribil.

 • Historia: Viaţa soldatului român pe Frontul de Est
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Historia: Viaţa soldatului român pe Frontul de Est

  Ofiţerul Vladimir Kiriţescu a lăsat posterităţii un jurnal memorabil, care documentează epopeea ţăranilor deveniţi peste noapte soldaţi, odată cu izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial. Iată câteva frânturi de viaţă cotidiană pe front, după trecerea Nistrului (sfârşitul lui iulie ’41), alături de fotografii inedite din colecţia Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand I“.

 • WikiLeakes: soldaţii americani au executat femei şi copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  WikiLeakes: soldaţii americani au executat femei şi copii

  O telegramă diplomatică a Statelor Unite, făcută publică de WikiLeaks, demonstrează că trupele americane au executat intenţionat civili în anul 2006. Printre aceştia se aflau femei de 70 de ani, dar şi copii, dintre care cel mai mic are cinci luni.

 • HISTORIA: Soldaţii lui Ştefan cel Mare, descoperiţi de arheologi în Cetatea Sucevei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  HISTORIA: Soldaţii lui Ştefan cel Mare, descoperiţi de arheologi în Cetatea Sucevei

  În Cetatea de Scaun a Sucevei au fost descoperite şapte schelete care datează din secolul al XV-lea, când a domnit Ştefan cel Mare. Arheologii nu ştiu cu exactitate perioada în care au trăit aceşti oameni, cercetările fiind abia la început. "Este pentru prima dată când în cetate se face o asemenea descoperire", a declarat arheologul Florin Hău.

 • FOTO Trupe de elită vestice, în haine de rebeli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Trupe de elită vestice, în haine de rebeli

  Liderii lumii se pregătesc să deblocheze miliardele lui Gaddafi, pe care insurgenţii le vor înapoi. Soldaţi din trupele speciale britanice şi franceze îl caută pe colonelul Gaddafi cot la cot cu rebelii, deşi operaţiunea nu ar fi trebuit să implice trupe terestre.

 • VIDEO Ultimele secunde din viaţa lui Osama bin Laden
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ultimele secunde din viaţa lui Osama bin Laden

  Un reporter al publicaţiei americane "The New Yorker" a obţinut informaţii de interior despre ultimele clipe din viaţa celui mai vânat terorist, Osama bin Laden, ucis la începutul lunii mai, în Pakistan. Potrivit acestuia, preşedintele Barack Obama care i-a felicitat pe ofiţerii Seals care au participat la operaţiunea de ucidere a lui bin Laden nu a întrebat cine a fost cel care a tras glonţul fatal.

 • Noapte albă pe strada Lăpuşneanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noapte albă pe strada Lăpuşneanu

  Sâmbătă seară este programată cea de-a treia ediţie a proiectului în care va fi organizat un marş cu făclii şi celebra bătaie cu flori.

 • Neamţ: Morminte cu rămăşiţe austro-ungare la Dămuc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neamţ: Morminte cu rămăşiţe austro-ungare la Dămuc

  Osemintele a şase militari morţi în Primul Război Mondial au fost descoperite în Poiana Şugăului. Bătrânii satului ştiau de morminte, dar pentru arheologi este o descoperire importantă. Autorităţile vor anunţa Ambasada Austriei.

 • Uniforma soldatului român pe Frontul de Est
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniforma soldatului român pe Frontul de Est

  La declanşarea ofensivei pentru eliberarea Basarabiei şi a Bucovinei de Nord, majoritatea trupelor române erau echipate cu uniforme şi echipament model 1939, realizate pe baza cercetărilor efectuate în cursul anilor 1930 în vederea găsirii unui model mai practic decât cel folosit în timpul Primului Război Mondial.

 • MEMORIE: „A început războiul! Ai grijă de surorile tale“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MEMORIE: „A început războiul! Ai grijă de surorile tale“

  Cu pieptul plin de medalii, Petru Voicu (85 de ani) îşi aminteşte cu emoţie ziua de 22 iunie 1941, când trupele româneşti au trecut Prutul pentru a elibera Basarabia de ocupaţia sovietică . Împuşcături, răniţi, morţi, incertitudine... Aşa le apar în amintiri bătrânilor de azi, copiii sau tineri pe atunci, cele două săptămâni cât au durat luptele în regiune.

 • PASIUNE „General“ la opt ani peste o armată de 1000 de soldați
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PASIUNE „General“ la opt ani peste o armată de 1000 de soldați

  Alexandru Magda are acasă o armată de aproape 1.000 de soldaţi şi ştie care sunt componentele unui pistol,  ce este o escadrilă şi câţi oameni încap într-un tanc. „Generalul", cum îl alintă cunoscuţii, este nelipsit de la toate evenimentele militare din Bistriţa, îmbrăcat în uniforma lui de trupe speciale. Brigada 81 Mecanizată i-a dat şi o diplomă de excelenţă.

 • (Foto) Republica Moldova: Au fost soldaţi în Armata Roşie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  (Foto) Republica Moldova: Au fost soldaţi în Armata Roşie

  Câţiva basarabeni care şi-au satisfăcut serviciul militar în perioada sovietică au povestit pentru „Adevărul Moldova“ experienţa trăită într-una dintre cele mai de temut armate ale vremii. La doar 18 ani erau trimişi la mii de kilometri de casă, obligaţi să vorbească doar rusa, să suporte condiţii mizere şi să se supună fără crâcnire regulilor cazone.

 • Sălajul îşi trimite soldaţii în Afganistan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sălajul îşi trimite soldaţii în Afganistan

  30 de militari din Şimleu Silvaniei se vor afla, vreme de şase luni, în Afganistan, pentru a consilia şi antrena armata afgană. Soldaţii vor pleca în 31 martie cu o aeronavă a MApN şi vor sta până în 31septembrie. În cele şase luni ei vor câştiga între 13.000 şi 17.000 de dolari americani.

Modifică Setările