soi - ultimele știri
Ariane, un soi de măr creat în anul 1979, în Franţa, din încrucişarea mai multor soiuri purtătoare ale genei de rezistenţă la rapăn are o serie de caracteristici agronomice, tehnologice şi nutritive care îl recomandă pentru cultivarea în România, în ...
Roşia „Buzău 1.600“, soi creat în anii ’80 la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, a ajuns deja în reţeaua Lidl din toată ţara. Producătorii locali care lucrează pentru retailerul german în cadrul platformei „Cultivat în Româ...
Soiul „Dulcele de Dăbuleni“ a făcut celebră localitatea Dăbuleni din Dolj datorită gustului pepenilor cultivaţi în zonă. Acum este înlocuit tot mai mult de agricultorii din zonă cu seminţele aduse din Grecia Olanda, Spania sau Turcia.
Băbeasca neagră, Băşicata, Braghina, Crâmpoşia, Feteasca albă, Galbena, acestea sunt doar câteva din soiurile de viţă de vie care făceau senzaţie în ţara noastră acum un secol.
Fermierii din patria lubeniţelor Dăbuleni nu mai cultivă de 10 ani „Dulcele de Dăbuleni“ şi folosesc răsaduri din Turcia şi Grecia. Oamenii au declarat că pepenii de import se coc mai repede, iar producţia este mai bună.
Cele două societăţi din Vrancea au fost singurele din ţară premiate pentru vinurile lor la cea mai puternică competiţie internaţională din acest an.