Stiri despre soft power

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • România îşi neglijează capacităţile de soft power
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România îşi neglijează capacităţile de soft power

  Conceptul de soft power a fost creat în anii 90 de către Joseph Nye, acesta vorbeşte despre abilitate pe care o are un stat de a obţine ceea ce îşi doreşte fără a folosi forţa armată sau economică. Practic, soft power-ul arată abilitatea unui stat de a modela, într-o anumită măsură, preferinţele unui grup mai mare sau mai mic de cetăţeni din alte state prin promovarea unor valori, pentru a genera favorabilitate.

 • Jocul Turciei în
Africa: Cazul Somaliei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jocul Turciei în Africa: Cazul Somaliei

  În primele zile ale anului 2021, un atentat terorist a vizat o companie turcă ce construia un drum rutier în Somalia. Cel puţin cinci persoane au fost ucise, iar alte 14 au fost rănite. Atacul sinucigaş, care a ucis cel puţin doi cetăţeni turci, a fost revendicat de către Al Shabab, reprezentând mult mai mult decât un eveniment cotidian al ţării din Cornul Africii.

 • Canalele de soft power ale
Ungariei active în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Canalele de soft power ale Ungariei active în România

  Incidentele de la Târgu Mureş din 1990 au creat o falie puternică între comunitatea maghiară şi cea română din Transilvania. După ce UDMR a fost cooptat la guvernare (1996) lucrurile s-au mai normalizat. Începând cu 2010, Ungaria a intrat într-o nouă etapă, după ce Viktor Orban a devenit premier pentru a doua oară iar mişcările iredentiste din Transilvania încep să fie mult mai active.

 • „Le Point“. De ce va rămâne America o superputere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Le Point“. De ce va rămâne America o superputere

  Nu vă grăbiţi să sărbătoriţi căderea imperiului american! Nici chiar imprevizibilitatea lui Donald Trump nu anulează punctele forte ale Statelor Unite, scrie revista franceză „Le Point .

 • Good Governance Summit. Fost lider al Camerei Lorzilor, despre relaţia NATO-Rusia: Noi suntem într-o perioadă a tensiunilor, nu a conflictului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Good Governance Summit. Fost lider al Camerei Lorzilor, despre relaţia NATO-Rusia: Noi suntem într-o perioadă a tensiunilor, nu a conflictului

  Fostul lider al Camerei Lorzilor din Marea Britanie, Robert Salisbury, a declarat, joi, la Good Governance Summit, organizat de Strategikon, faptul că nu se poate vorbi de un nou război rece între Rusia şi NATO, însă toţi actorii politici trebuie să fie conştienţi că există tensiuni între Alianţa Nord-Atlantică şi Moscova.

 • Povestea
de dragoste care ar putea aduce României bani şi poate mai mult de atât (Geopolitică aplicată, ep. 04)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea de dragoste care ar putea aduce României bani şi poate mai mult de atât (Geopolitică aplicată, ep. 04)

  În viitorul apropiat, este puţin probabil ca România să devină o mare putere militară. Dar locul nostru pe hartă este unul care ne creează, vrem – nu vrem, responsabilităţi – iar responsabilităţile presupun investiţii, adică bani. Însă puterea nu se mai rezumă la rachete sau la sateliţi – ci îmbracă forme mult mai subtile, de care alţii profită, iar noi ne-am putea inspira.

 • Religia în contextul globalizării
puterii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Religia în contextul globalizării puterii

  V-aţi întrebat vreodată de ce Hristos susţine separaţia dintre Biserică şi Stat, dintre religie şi puterea lumească? Motivul este independenţa credinţei. În epoca globalizării, puterea încearcă să se folosească de religie, pentru a-şi atinge interesele proprii. Astfel, globalizarea aduce o nouă provocare la adresa credinţei: includerea religiei în mecanismele Soft-Power.

 • Ghid de călătorie geopolitic.

Marile Puteri-prima parte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghid de călătorie geopolitic. Marile Puteri-prima parte

  Istoria a fascinat prin evoluţia ei greu de explicat. Marile puteri au modelat istoria sau doar au desenat un cadru în care popoarele şi-au făurit propria istorie?  Fiecare putere a fost conştientă de ascensiune , stagnare sau declin?

Modifică Setările