sodiu - ultimele știri
Retenția de apă apare atunci când se acumulează un exces de lichid în țesuturile corpului, ceea ce duce la umflături și disconfort. Există numeroase modalități prin care oamenii încearcă să combată retenția de apă, însă de curând o altă metodă a câștigat popularitate, relatează Times of India.
Obişnuim să spunem: „poftă bună“, „mi-e foame de“, mi-e poftă de“, „mai pune-ţi pofta-n cui“ sau „foamea este cel mai bun bucătar“. Există foarte mulţi factori care controlează obiceiul de a mânca, adică ingestia alimentară. Acţiunea lor determină co...
Sfecla roşie este o sursă excelentă de substanţe nutritive, între care vitamina A, vitamina B1, B2, B6, C, sodiu, calciu, surf, cupru, iod, potasiu ori antioxidanţi, motiv pentru care este recomandată şi în diete. Conform nutriţioniştilor, sfecla roş...
Mortalitatea prin complicaţiile hipertensiunii arteriale a crescut în România cu 71% în ultimii 15 ani, atrag atenţia medicii specialişti....
Când vine vorba despre sare, toată lumea se gândeşte la ea ca la ceva nociv, care în mod sigur ne va face rău. Însă fără sare, sau mai bine zis, fără ionul de sodiu nu ar exista viaţa. Specialiştii explică unde se ascunde sodiul şi câtă sare putem co...
Oamenii din aproape toate regiunile lumii nu consumă alimentele necesare unei vieţi sănătoase, se arată în studiul „Global Burden of Disease” de urmărire a tendinţelor consumului a 15 factori alimentari esenţiale, din 1990 până în 2017, în 195 de ţăr...
Degetele umflate, articulaţiile rigide sau un stomac umflat sunt semne ale excesului de apă în organism, atrag atenţia specialiştii. Toate aceste simptome pot fi dispărea dacă reuşiţi să scăpaţi de câteva kilograme în plus.
Bananele se numără printre cele mai consumate fructe din lume. Şi nu degeaba. Ele promovează sănătatea cardiovasculară şi digestivă. Dar, consumate în exces, mai sunt bananele sănătoase?...
Grăsimile saturate împiedică ficatul să funcţioneze cum trebuie. Ele nu sunt singurul inamic care ameninţă sănătatea acestui organ foarte important....
Consumul de alimente bogate în sare contribuie la creşterea tensiunii arteriale - este un fapt demonstrat de numeroase studii ştiinţifice, dar oare se extinde această relaţie lineara la un risc crescut de boli cardiovasculare şi deces? Studiile clasi...
Sunt foarte multe semne pe care organismul le transmite în momentele în care se confruntă cu o carenţă de sodiu. Acest mineral esenţial are un rol important în îndeplinirea funcţiilor corpului, motiv pentru care lipsa lui poate provoca mai multe prob...
Cartofi prăjiţi, chipsuri, covrigei, pizza. Toate aceste alimente pot fi un curcubeu pe cerul gurii, mai ales pentru persoanele care adoră să mânânce sărat, dar există o problemă: cantitatea de sodiu care depăşeşte cu mult doza considerată sănătoasă....
Dacă tensiunea mărită te obligă să urmezi un regim fără sare, ştii că trebuie să ocoleşti sărăţelele, pâinea, mâncarea de tip fast food, mezelurile, dar sunt şi alte alimente despre care poate nu ştiai că au sare....
Aportul zilnic de sare recomandat este de 3-5 grame pe zi. Excesul de sodiu este periculos ducând la hipertensiune arterială şi boli cardiovasculare....
Aportul de sodiu din organism e esenţial pentru sănătatea inimii tale. Marea majoritate a oamenilor consumă mult prea multă sare la o singură masă. Dacă media zilnică de sodiu ar trebui să fie de maximum o linguriţă, majoritatea consumă şi de şase or...
Bicarbonatul de sodiu, care se găseşte în orice bucătărie, este util în combaterea mai multor afecţiuni, precum aciditatea gastrică sau diferite micoze.
Faptul că te ţii departe de covrigei şi snackuri şi nici nu exagerezi cu sarea din mâncarea gătită nu te fereşte de pericolul de a introduce în organism o cantitate mai mare de sare decât este sănătos. Sarea în exces favorizează apariţia bolilor card...
Folosit la pizza, sendvişuri ori omlete, ketchupul este un sos apreciat de mulţi dintre noi. Specialiştii recomandă folosirea lui cât mai rar. Motivul? Nu este atât de sănătos pe cât pare....
Deşi anumite reguli alimentare sunt considerate literă de lege pentru un regim de viaţă echilibrat, chiar şi în domeniul nutriţiei se mai strecoară mituri ce ne pot afecta sănătatea.
Fumătorii care consumă alimente sărate sunt de două ori mai expuşi riscului de a dezvolta artrită reumatoidă, se arată într-un studiu al cercetătorilor suedezi.
Fiecare părticică din corp are nevoie de potasiu pentru a exista. Asta pentru că, alături de sodiu şi clor, el susţine activitatea electrică a celulelor, proces fundamental vieţii.
Ţelina face parte din categoria „superlegumelor”, fiind un aliment care poate fi utilizat sub numeroase forme, fie pentru aroma pe care aceasta o dă preparatelor, dar mai ales pentru beneficiile medicale....