Stiri despre sodiu

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum „tăiem“ foamea care ne chinuie mai ales seara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum „tăiem“ foamea care ne chinuie mai ales seara

  Obişnuim să spunem: „poftă bună“, „mi-e foame de“, mi-e poftă de“, „mai pune-ţi pofta-n cui“ sau „foamea este cel mai bun bucătar“. Există foarte mulţi factori care controlează obiceiul de a mânca, adică ingestia alimentară. Acţiunea lor determină comportamentul nostru alimentar.

 • Dieta cu sfeclă roşie - topeşti şase kilograme, în doar şapte zile!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta cu sfeclă roşie - topeşti şase kilograme, în doar şapte zile!

  Sfecla roşie este o sursă excelentă de substanţe nutritive, între care vitamina A, vitamina B1, B2, B6, C, sodiu, calciu, surf, cupru, iod, potasiu ori antioxidanţi, motiv pentru care este recomandată şi în diete. Conform nutriţioniştilor, sfecla roşie ajută la pierderea în greutate.

 • Sarea,
bună sau rea pentru organism? Mituri despre sare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sarea, bună sau rea pentru organism? Mituri despre sare

  Când vine vorba despre sare, toată lumea se gândeşte la ea ca la ceva nociv, care în mod sigur ne va face rău. Însă fără sare, sau mai bine zis, fără ionul de sodiu nu ar exista viaţa. Specialiştii explică unde se ascunde sodiul şi câtă sare putem consuma astfel încât să ne îmbolnăvim.

 • Unul din cinci decese la nivel global este asociat cu dieta precară. Israelul, Franţa, Spania, ţările în care s-a murit cel mai puţin din cauza alimentaţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unul din cinci decese la nivel global este asociat cu dieta precară. Israelul, Franţa, Spania, ţările în care s-a murit cel mai puţin din cauza alimentaţiei

  Oamenii din aproape toate regiunile lumii nu consumă alimentele necesare unei vieţi sănătoase, se arată în studiul „Global Burden of Disease” de urmărire a tendinţelor consumului a 15 factori alimentari esenţiale, din 1990 până în 2017, în 195 de ţări. Un deces din cinci este asociat cu o dietă precară.

 • Cele mai nocive
alimente pentru ficat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai nocive alimente pentru ficat

  Grăsimile saturate împiedică ficatul să funcţioneze cum trebuie. Ele nu sunt singurul inamic care ameninţă sănătatea acestui organ foarte important.

 • Studiu de ultimă oră: există o legătură directă între aportul de sodiu şi creşterea riscului de deces
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studiu de ultimă oră: există o legătură directă între aportul de sodiu şi creşterea riscului de deces

  Consumul de alimente bogate în sare contribuie la creşterea tensiunii arteriale - este un fapt demonstrat de numeroase studii ştiinţifice, dar oare se extinde această relaţie lineara la un risc crescut de boli cardiovasculare şi deces? Studiile clasice au contestat această legătură, însă un nou studiu, care utilizează mai multe măsurători, confirmă ipoteza.

 • Semne care anunţă deficienţa de sodiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne care anunţă deficienţa de sodiu

  Sunt foarte multe semne pe care organismul le transmite în momentele în care se confruntă cu o carenţă de sodiu. Acest mineral esenţial are un rol important în îndeplinirea funcţiilor corpului, motiv pentru care lipsa lui poate provoca mai multe probleme de sănătate.

 • Alimente despre care nu ştiai că au sare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente despre care nu ştiai că au sare

  Dacă tensiunea mărită te obligă să urmezi un regim fără sare, ştii că trebuie să ocoleşti sărăţelele, pâinea, mâncarea de tip fast food, mezelurile, dar sunt şi alte alimente despre care poate nu ştiai că au sare.

 • Cum să eviţi consumul de sare în exces
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să eviţi consumul de sare în exces

  Aportul de sodiu din organism e esenţial pentru sănătatea inimii tale. Marea majoritate a oamenilor consumă mult prea multă sare la o singură masă. Dacă media zilnică de sodiu ar trebui să fie de maximum o linguriţă, majoritatea consumă şi de şase ori mai mult. Pe termen lung, asta se numeşte dezastru.

 • Leacuri cu bicarbonat de sodiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leacuri cu bicarbonat de sodiu

  Bicarbonatul de sodiu, care se găseşte în orice bucătărie, este util în combaterea mai multor afecţiuni, precum aciditatea gastrică sau diferite micoze.

 • Care sunt bucatele-capcană
 care ne cresc nivelul de sare din
organism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt bucatele-capcană  care ne cresc nivelul de sare din organism

  Faptul că te ţii departe de covrigei şi snackuri şi nici nu exagerezi cu sarea din mâncarea gătită nu te fereşte de pericolul de a introduce în organism o cantitate mai mare de sare decât este sănătos. Sarea în exces favorizează apariţia bolilor cardiovasculare, prima cauză de mortalitate în România.

 • De ce ar trebui să nu mai consumi ketchup
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ar trebui să nu mai consumi ketchup

  Folosit la pizza, sendvişuri ori omlete, ketchupul este un sos apreciat de mulţi dintre noi. Specialiştii recomandă folosirea lui cât mai rar. Motivul? Nu este atât de sănătos pe cât pare.

 • Obiceiurile alimentare care ne afectează sănătatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obiceiurile alimentare care ne afectează sănătatea

  Deşi anumite reguli alimentare sunt considerate literă de lege pentru un regim de viaţă echilibrat, chiar şi în domeniul nutriţiei se mai strecoară mituri ce ne pot afecta sănătatea.

 • Potasiul: la ce foloseşte şi de unde îl luăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Potasiul: la ce foloseşte şi de unde îl luăm

  Fiecare părticică din corp are nevoie de potasiu pentru a exista. Asta pentru că, alături de sodiu şi clor, el susţine activitatea electrică a celulelor, proces fundamental vieţii.

 • Beneficiile
ţelinei pentru organism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile ţelinei pentru organism

  Ţelina face parte din categoria „superlegumelor”, fiind un aliment care poate fi utilizat sub numeroase forme, fie pentru aroma pe care aceasta o dă preparatelor, dar mai ales pentru beneficiile medicale.

 • Câte E-uri ajung în organism când mâncăm brânză topită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câte E-uri ajung în organism când mâncăm brânză topită

  Gustul bun şi faptul că este cremoasă fac ca brânza topită să fie apreciată de mulţi români. Ba mai mult, ambele calităţi vin la un preţ relativ mic. Însă unii nu ştiu că aceste caracteristici care încântă papilele gustative sunt generate, de fapt, de E-uri.

Modifică Setările