Stiri despre societatea romaneasca

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cât de fericiţi sunt românii. Aurora Liiceanu: „Aş gândi că sunt un cetăţean fericit dacă ar funcţiona sancţiuni pentru cei care nu răspund de ineficienţa lor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de fericiţi sunt românii. Aurora Liiceanu: „Aş gândi că sunt un cetăţean fericit dacă ar funcţiona sancţiuni pentru cei care nu răspund de ineficienţa lor“

  Bunăstarea colectivă a fost analizată, la nivel internaţional, de mai mulţi cercetători, care au găsit calea către fericire: o societate fără corupţie, bazată pe un mediu financiar stabil şi cu o comunitate bine închegată. Studiile arată că România mai are de parcurs mulţi paşi.

 • Duşmanul din oglindă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duşmanul din oglindă

  Situaţia în care se află societatea românească nu este efectul unei hibe a sistemului, ci „rodul“ unei mentalităţi colective ce pare să aibă consistenţa şi dinamica unei adevărate eredităţi sociale, având în vedere faptul că de aceleaşi lucruri de care ne plângem noi, astăzi, s-au plâns şi înaintaşii: Caragiale, Eminescu, Vlahuţă etc.

 • Societatea românească sub ocupaţia nemţilor, văzută de un soldat german. „Pe mulţi ne surprinde dantura lor puternică, de animale de pradă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Societatea românească sub ocupaţia nemţilor, văzută de un soldat german. „Pe mulţi ne surprinde dantura lor puternică, de animale de pradă”

  Recent, la editura Humanitas, a fost publicat volumul „În spatele frontului. Marele Război aşa cum l-am văzut eu, decembrie 1916- iunie 1918”, de Gerhard Velburg, în traducerea lui Ştefan Colceriu. Cu un simţ al observaţiei extrem de dezvoltat, intelectualul Vleburg, ajuns soldat de ocazie, prezintă realităţile societăţii româneşti cu umor, descriind atmosfera de pe Calea Victoriei sau relaţiile dintre trupele de ocupaţie şi populaţia românească.

 • PSD Suceava,
despre mitingul de la Bucureşti: „A participat imaginea reală a
societăţii româneşti, nu hipsterii adunaţi de pe reţelele de socializare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD Suceava, despre mitingul de la Bucureşti: „A participat imaginea reală a societăţii româneşti, nu hipsterii adunaţi de pe reţelele de socializare“

  Filiala PSD Suceava a transmis un mesaj cu privire la mitingul organizat pe 9 iunie la Bucureşti. PSD-iştii suceveni au arătat că la miting au participat profesori, medici, muncitori, agricultori, antreprenori, studenţi, ţărani, orăşeni, vârstnici, tineri, care reprezintă imaginea reală a societăţii româneşti.

 • „Las Fierbinţi“. Aspirina, radiografie dură a societăţii actuale: „Cu voi ne luptăm! Vă strângem de gât, vă alergăm cu furcile şi topoarele ca la 1907!“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Las Fierbinţi“. Aspirina, radiografie dură a societăţii actuale: „Cu voi ne luptăm! Vă strângem de gât, vă alergăm cu furcile şi topoarele ca la 1907!“ VIDEO

  În episodul de joi, Aspirina (Mirela Oprişor) a fost constrânsă de Vasile să-şi vândă terenurile pe care un om politic urmează să construiască o fabrică de cauciucuri. Neînduplecată de oferta acestuia şi conştientă că o astfel de tranzacţie ar putea aduce o catastrofă în localitate, Aspirina reacţionează şi-l pune pe primar la zid, făcând o radiografie dură a societaţii actuale.

 • Ce-ar fi zis Caragiale despre legea defăimării propusă de Dragnea: „Dar asta, domnilor, nu e judecată de bărbat, e curată ţachismă muerească”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce-ar fi zis Caragiale despre legea defăimării propusă de Dragnea: „Dar asta, domnilor, nu e judecată de bărbat, e curată ţachismă muerească”

  Pe 10 septembrie 1899, Ion Luca Caragiale publica în „Universul” primul articol din „Notiţe critice”, în care descria „micile noastre mizerii”, criticând ceea ce observa în ţară. După mai bine de o sută de ani, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat intenţia partidului de a promova un act normativ prin care cei care defăimează imaginea României în exterior să fie aspru pedepsiţi. Astfel, textul lui Caragiale rămâne actual.

 • Libération: România îşi pierde tinerii cu studii superioare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Libération: România îşi pierde tinerii cu studii superioare

  Istoviţi de corupţie şi instabilitate guvernamentală, tot mai mulţi tineri români înalt calificaţi aleg să emigreze în Occident. Este un fenomen de amploare care, pentru moment, nu îngrijorează prea mult puterea, scrie Libération.

 • Despre morală, viaţa digitală şi autenticitate. Teme de etică aplicată, de la Oxford la  Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre morală, viaţa digitală şi autenticitate. Teme de etică aplicată, de la Oxford la  Bucureşti

  Profesori şi cercetători ai Universităţii din Oxford vin la Bucureşti pentru cea de-a patra ediţie a ”Bucharest- Oxford Workshop in Applied Ethics” care se desfăşoară la Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti şi care debutează luni, 12 iunie, de la ora 16.00, cu două cursuri deschise, continuând marţi şi miercuri, de la ora 09.30, cu o serie de tutoriale ţinute de specialiştii invitaţi, printre care Julian Săvulescu şi Roger Crisp.

 • Vechii noştri prieteni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vechii noştri prieteni

  După toate semnele şi procentele, plebea s-a răzvrătit. Revolta neciopliţilor albi sătui de munca la negru, proiecte umanitare şi discursuri înalte fugăreşte lumea bună în jurul urnei de vot. Puneţi degetul oriunde pe hartă şi îl veţi retrage pîrlit.

 • Cum îi încurajează românii pe infractori. „Dacă ar fi o temă relevantă pentru societate, ea ar fi exploatată şi politic”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îi încurajează românii pe infractori. „Dacă ar fi o temă relevantă pentru societate, ea ar fi exploatată şi politic”

  Infracţiunile nu se află printre grijile românilor, iar simţul civic pare a fi încă în faşă. Acestea sunt concluziile psihologului Gabriela Culda şi ale sociologului George Jiglău, cu ajutorul cărora vă vom prezenta o nou episod din campania „România infractorilor necunoscuţi“. Cei doi specialişti explică de ce societăţii nu-i pasă de victimele care aşteaptă cu anii să li se facă dreptate, dar şi cum poate fi schimbat comportamentul societăţii.

 • Naţionala e doar o metaforă a României, situaţia e infinit mai tragică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Naţionala e doar o metaforă a României, situaţia e infinit mai tragică

  Naţionala e doar o metaforă. Voi gîndiţi-vă că situaţia ţării este infinit mai tragică decît cea a naţionalei şi brusc metafora va arăta altfel...Ceea ce se întîmplă la naţională e un soi de imagine micro a situaţiei din ţară. Eu mă mir că mai avem naţională.

 • De ce este România altfel? 25 de ani de business traşi la indigo după cartea lui Lucian Boia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este România altfel? 25 de ani de business traşi la indigo după cartea lui Lucian Boia

  Desprinsă din opera istoricului Lucian Boia, tema vârstei societăţii româneşti poate fi aplicată - pentru a fi disecată - şi mediului de business din România. Astfel, principalele argumente prin care istoria explică contextul social românesc vor fi transferate şi în spaţiul economic. Potrivirea este evidentă şi, de multe ori, liniştitoare: capitalismul românesc este acolo unde trebuie să fie, scrie Adevărul Financiar.

 • Dialogurile lui Teodor Tihan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dialogurile lui Teodor Tihan

  Cu Teodor Tihan şi interlocutorii săi despre cultură şi despre ştiinţă, despre obtuzitatea sistemelor politice, despre reuşite şi despre piedici, despre evenimente mari şi întâmplări mici.  Concluziile autorului nu sunt optimiste. Trăim într-o societate parcă mereu mai bolnavă, în care falsul şi impostura sunt susţinute împotriva valorilor autentice.

 • Tragica adaptare la o societate anormală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tragica adaptare la o societate anormală

  De curând am primit vizita fratelui meu. Stabilit la Munchen încă din 1990, a revenit în ţară pentru prima oară după aproape 25 de ani. O revelaţie. Nu atât pentru el, cât pentru mine.

 • Dreptate socială sau Ţepeş?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dreptate socială sau Ţepeş?

  Românii nu mai au încredere în clasa politică şi preferă să-i înjure tăcut sau mai vizibil pe toţi reprezentanţii acesteia. De curând, am asistat la o discuţie în care conceptul de dreptate socială era adus într-o discuţie care se voia începutul a Ceva. O construcţie care să fie mai bună, mai dreaptă şi, de ce nu, mai credibilă decât cele ce şi-au probat deja slăbiciunile.

 • Carnagiul canin din România oripilează Uniunea Europeana şi transformă în coşmar viaţa a jumătate din populaţia ţării, iubitoare de animale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carnagiul canin din România oripilează Uniunea Europeana şi transformă în coşmar viaţa a jumătate din populaţia ţării, iubitoare de animale

  Nimic nu a reuşit să fractureze şi să învrăjbească mai mult societatea româneasca decât decizia Parlamentului, girată de Curtea Constituţională, de a legifera astăzi, în anul 2013, la nivelul de dezvoltare şi civilizaţie europeană de la acest moment, uciderea în masă a unei întregi populaţii canine.

 • Între apologia buruienilor şi torţionarii regăsiţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între apologia buruienilor şi torţionarii regăsiţi

  Ascultam sâmbătă, pe Radio Romnânia Actualităţi, un comentariu referitor la buruieni. O apologie a acestor plante care au devenit dăunătoare abia după alungarea din rai a celor doi păcătoşi primari, Adam şi Eva. Abia apoi, după apariţia foamei care nu exista în raiul biblic, au căutat oamenii să cultive plante care să-i hrănească şi să le asigure existenţa de zi cu zi. Din acel moment buruienile au devenit duşmanul omenirii.

 • Investiţii nemţeşti în mentalitatea românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Investiţii nemţeşti în mentalitatea românească

  Recent, a început un transfer de mentalitate nemţească în România împreună cu un transfer de tehnologie germană. Am rămas uimit şi aproape neîncrezător să aud că anumite principii şi valori, devenite străine societăţii româneşti, au fost aproape impuse de o mare companie nemţească, în Transilvania.

 • Exerciţiu de admiraţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exerciţiu de admiraţie

  Îi admir sincer pe românii educaţi şi mai puţin pătimaşi care, dintr-un motiv sau altul, au rămas în ţară şi îşi duc crucea, zilnic, fără să cadă în deznădejde. Asta ţine şi de felul omului de a fi, dar şi de altceva, mai presus de puterea de înţelegere comună.

Modifică Setările