Stiri despre societatea academica din romania

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Raport naţional: În 3002 localităţi din România (94,34%) este încălcat dreptul elevilor la burse şcolare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raport naţional: În 3002 localităţi din România (94,34%) este încălcat dreptul elevilor la burse şcolare

  Ieri, 10 septembrie, a fost lansat în conferinţă de presă Raportul privind acordarea burselor pentru elevi la nivel naţional în anul şcolar 2019-2020, realizat de Societatea Academică din România, think-thank activ în domeniul bunei guvernări în educaţie prin proiectul Şcoli curate, şi Avocatul Poporului, autoritate publică cu rolul consacrat de art. 58 alin. (1) din Constituţie de a apăra drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

 • Alina Mungiu-Pippidi: De Anul Nou, putem fi mai oneşti cu noi înşine?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De Anul Nou, putem fi mai oneşti cu noi înşine?

  Anul Nou nu va aduce României ceva nou decât dacă ne îndurăm să ne despărţim de unele lucruri vechi şi mai ales de părerea noastră statornic eronată despre ele. Românii după ’89 (titlul primei mele cărţi) au adesea păreri foarte eronate, deşi foarte categorice.

 • Raport SAR: A doua şansă sau cum întrerupem cercul vicios din educaţia preuniversitară?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raport SAR: A doua şansă sau cum întrerupem cercul vicios din educaţia preuniversitară?

  După un an de activităţi desfăşurate în cadrul proiectului Şcoli Curate – pentru unităţi de învăţământ bine guvernate, transparente şi finanţate corespunzător, Societatea Academică din România lansează un raport privind starea învăţământului în baza a sute de solicitări de informaţii publice, respectiv zeci de statistici şi aspecte observate în comunităţile locale vizate.

 • Cum poate fi demascată corupţia din şcoli, potrivit experţilor Societăţii Academice din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poate fi demascată corupţia din şcoli, potrivit experţilor Societăţii Academice din România

  Jumătate dintre părinţi plătesc fondul clasei şi fondul şcolii, deşi legea le interzice profesorilor să mai ceară bani. Mai grav este că astfel de fapte reprezintă doar un exemplu din corupţia largă care se manifestă în şcoli, reclamă Societatea Academică din România. Aceasta va lansa o aplicaţie prin care părinţii şi elevii vor putea să raporteze toate abuzurile.

 • Sănătatea se măsoară în ani trăiţi bine!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sănătatea se măsoară în ani trăiţi bine!

  Dacă până în prezent politicile sanitare din ţara noastră s-au construit plecând de la indicatori de sănătate strict cantitativi, precum rata mortalităţii sau morbiditatea, proiectul VALUEMED pune în prim-plan eficacitatea intervenţiilor medicale în raport cu fondurile disponibile, precum şi cu anii de viaţă de calitate câştigaţi de pacienţi, acestea fiind stabilite în funcţie de nevoile şi preferinţele de trai ale populaţiei.

 • Guvernul Cioloş: a fost sau n-a fost „Guvernul 0“? (analiză SAR)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul Cioloş: a fost sau n-a fost „Guvernul 0“? (analiză SAR)

  Au intrat sau n-au intrat banii în timpul guvernului tehnocrat? În urma lansării raportului SAR pe anul 2018 şi a popularizării tabelului de mai jos de către fostul PM Dacian Cioloş, s-a redeschis subiectul „Guvernului 0“ şi a grelei moşteniri a guvernului tehnocrat în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, blocajele administrative şi, în general, gestionarea acestui sector. Să clarificăm.

 • Raport SAR: Politizarea este principala problemă a funcţiei
publice din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raport SAR: Politizarea este principala problemă a funcţiei publice din România

  În România, politizarea instituţiilor publice este o pârghie extrem de importantă pentru consolidarea organizaţiilor de partid - prin recompensa unui post şi pentru corupţie şi sifonarea resurselor publice, relevă Raportul anual al Societăţii Academice din România (SAR) pe anul 2018, care va fi lansat oficial luni.

 • Ce este independenţa justiţiei? Este ea în pericol în România? (studiu SAR)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este independenţa justiţiei? Este ea în pericol în România? (studiu SAR)

  Deşi au fost modernizate codurile şi justiţia este punctul central al Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) auzim mereu că independenţa ei este în grav pericol şi trebuie apărată sau salvgardată. Şefului statului i se cere, adesea imperios, să organizeze un referendum pe tema „justiţiei”.

 • Dezbatere Societatea Academică din România. Alina Mungiu-Pippidi: Ameninţarea pe viitor e că doar cine va fi mai performant va rămâne în cercul UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Societatea Academică din România. Alina Mungiu-Pippidi: Ameninţarea pe viitor e că doar cine va fi mai performant va rămâne în cercul UE

  Societatea Academică din România a organizat, marţi, o dezbatere cu trei cazuri cheie şi un raport dedicat privind situaţia absorbţiei fondurilor europene din România şi succesul folosirii lor pentru a redresa trei sectoare importante: sănătatea, educaţia şi infrastructura. Liderul SAR a atras atenţia că România trebuie să fie competentă dacă vrea să fie în primul cerc al UE.

 • Două asociaţii cer DNA să ancheteze dacă Gabriel Oprea a folosit coloana oficială în interes personal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două asociaţii cer DNA să ancheteze dacă Gabriel Oprea a folosit coloana oficială în interes personal

  Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România (APADOR - CH) şi Societatea Academică din România cer procurorilor anticorupţie să cerceteze acuzele din presă privind folosirea abuzivă a echipajelor poliţiei rutiere. Asta ca urmare a informaţiilor potrivit cărora vicepremierul Gabriel Oprea a avut, de la începutul anului, peste 1.600 de misiuni de urgenţă doar în Bucureşti.

 • Topul (ne)transparenţei universităţilor de stat din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul (ne)transparenţei universităţilor de stat din România

  Azi am participat la evenimentul de lansare a ediţiei cu numărul 3 a Coaliţiei pentru Universităţi Curate, un proiect care îşi propune să monitorizeze integritatea şi buna guvernare în universităţile publice. Primul rezultat este Topul transparenţei universităţilor de stat, un raport care scoate în evidenţă ce ne spun şi ce ne ascund paginile WEB ale universităţilor în care învăţăm.

 • Furia domnului Eugen Nicolăescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Furia domnului Eugen Nicolăescu

  În data de 8 februarie a.c.am postat pe blog-ul adevarul.ro un comentariu intitulat „Întrebarea la care nu vrea să răspundă ministrul Nicolăescu”.

 • STUDIU Societatea Academică din România prezintă şase
metode de îmbunătăţire a sistemului de învăţământ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  STUDIU Societatea Academică din România prezintă şase metode de îmbunătăţire a sistemului de învăţământ

  Societatea Academică Română (SAR) a prezentat, marţi, un studiu comparativ care evaluează calitatea învăţământului în Europa de Est, inclusiv în România. Studiul a pornit de la ideea că, în educaţie, calitatea învăţământului se datorează nu atât de mult resurselor, cât modului în care sunt gândite şi aplicate serviciile educaţionale.

Modifică Setările