Stiri despre societate

  1769 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ziua de mâine începe azi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua de mâine începe azi

  Aceasta este lecţia pe care, de foarte multe ori, o ignorăm şi, atunci când procedăm în acest mod, plătim preţul judecăţilor incomplete.

 • Societatea de Medicina Familiei: E momentul ca autorităţile să înţeleagă că gestionarea pandemiei nu se poate face „doar pe hârtie” şi „la televizor”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Societatea de Medicina Familiei: E momentul ca autorităţile să înţeleagă că gestionarea pandemiei nu se poate face „doar pe hârtie” şi „la televizor”

  Societatea de Medicia Familiei susţine că este momentul ca autorităţile să înţeleagă că gestionarea pandemiei nu se poate face "doar pe hârtie" şi "la televizor", "fără să se ţină cont de opiniile celor care sunt zilnic în contact cu pacientul". "Este anormal ca autorităţile să profite în mod repetat de capacitatea de tampon a medicilor de familie", spun reprezentanţii medicilor de familie.

 • Ce ne uneşte? Ce ne desparte? Ce avem de corectat?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce ne uneşte? Ce ne desparte? Ce avem de corectat?

  Suntem din ce în ce mai dezbinaţi. Ne luptăm între noi mai mult decât colaborăm. Ne reproşăm lucruri în mod constant – şi poate că, uneori, în mod justificat –, dar uităm să apreciem sau ne facem că nu vedem faptele bune ale competitorilor / oponenţilor.

 • De ce s-au bătut fetele de la Târgu Jiu? Dincolo de narativul clişeic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce s-au bătut fetele de la Târgu Jiu? Dincolo de narativul clişeic

  Weekendul trecut, un videoclip în care trei adolescente agresau o a patra a devenit viral. Te uitai la videoclip şi nu îţi venea să crezi: este asta realitatea adolescenţilor din România? Asta este generaţia care vine din urmă? Dacă asta este generaţia care vine din urmă, s-a zis cu noi, nu? Cum am putut să închidem ochii atâta timp la realitatea asta cruntă, răspunsul este simplu: din superficialitate şi pentru comoditatea stării de fapt.

 • Despre pericolul major către care ne îndreptăm ca stat...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre pericolul major către care ne îndreptăm ca stat...

  Ambulanţele urlă neîncetat zi şi noapte... Pe aceleaşi maşini ce nu apucă să îşi oprească motorul sau aerul condiţionat echipaje noi se şterg de transpiraţie şi încep o nouă tură de 24 de ore, un nou transport, un nou pacient.

 • Munca la distanţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Munca la distanţă

  Iniţial, „munca la distanţă“, de fapt „la domiciliu“, a apărut ca o reacţie preventivă la contaminare, în condiţiile expanisunii Covid-19. A funcţionat parţial, cu rezerve şi ambiguităţi tipice pentru soluţii de moment, adesea marcate de improvizaţie. Paleative la stări critice declanşate subit şi vast.

 • Tatăl unuia dintre tinerii care au murit la Colectiv spune că a primit somaţie ca să plătească cheltuieli judiciare de 100 de lei, pentru a nu fi executat silit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tatăl unuia dintre tinerii care au murit la Colectiv spune că a primit somaţie ca să plătească cheltuieli judiciare de 100 de lei, pentru a nu fi executat silit

  Narcis Hogea, tatăl celui de-al 60-lea tânăr mort în incendiul din Colectiv, a anunţat pe Facebook că, după ce statul român „l-a tras de urechi”, deoarece a îndrăznit să ceară urgentarea dosarului „Colectiv”, acum a primit o somaţie să plătească cheltuieli judiciare în valoare de 100 de lei, pentru a nu fi executat silit.

 • Epoca manelizării la apogeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Epoca manelizării la apogeu

  Acum nici uşa cortului, nici maimuţăreala, mahalagismul, ţăţismul, radio şanţul nu mai sunt la modă. Sunt total depăşite de noul comportament de tip manelist/cocalar, care este copiat, adoptat şi promovat voluntar. Nu ca spiritul de turmă, care se referă la nişte animale ce se iau unele după altele. Ci ca un fel de mentalitate stridentă, în rândul unor oameni care adoptă voluntar noul comportament toxic.

 • Raiul pe pământ există, dar acolo nu este semnal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raiul pe pământ există, dar acolo nu este semnal

  Cumva, dimineaţa aceasta e la fel ca oricare dimineaţă de vară – atât de însorită şi plină de viaţă, încât ţi se pare că nimic rău nu se poate întâmpla – şi în acelaşi timp nu seamănă cu nicio alta. Undeva, dincolo de linia orizontului, simt că se apropie nişte nori negri.

 • Liban bucureştean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liban bucureştean

  Civilizaţia nu e obligatorie. Biologia hoardei şi supremaţia instinctelor au numai de cîştigat din absenţa sau din lichidarea ei. Această formă de existenţă, descrisă, îndeobşte, ca barbarie, nu-şi cunoaşte numele dar îşi salută permanent voluptăţile. Si, din acest motiv, nu e niciodată irecuperabilă sau depăşită. O vom trăi din nou.

 • Sursele urii şi criteriile după care alegem să ne autoizolăm. Dicţionar politic: ura, „bula“ şi cultura
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sursele urii şi criteriile după care alegem să ne autoizolăm. Dicţionar politic: ura, „bula“ şi cultura

  Nu este nevoie de un efort intelectual considerabil pentru a realiza că dezechilibrele sociale, economice sau politice se accentuează, în principal, pe fondul unor conflicte publice permanente, pe teme dintre cele mai diverse şi care, de cele mai multe ori, depăşesc graniţele naţionale. Aproape că nu mai există subiect asupra căruia să se poată obţine un consens public.

 • Patriotismul laşilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patriotismul laşilor

  În „Cimitirul din Praga” (2010), Umberto Eco spunea, parafrazându-l pe Samuel Johnson, că patriotismul este ultimul refugiu al laşilor. Cei fără principii morale îşi înfăşoară corpul în drapelul naţional şi vorbesc mereu despre puritatea naţiunii.

 • Capcane la zi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capcane la zi

  Sau la zid… De fapt, şi zidul e o  capcană. O aflăm, faţă în faţă... Ne apără de duşmani, sau pe duşmani de noi. Aşa e capcana. Cu două feţe. Zidul e un foarte bun simbol al Prezentului. Acoperitor, de netrecut. Un punct de referinţă primit de departe, deci cunoscut parţial - ştim cum am ajuns aici. Dar suntem săraci în a Deschide şi Proiecta ieşiri benefice. O inerţie care trădează dependenţa de starea precară în care doar Supravieţuim.

 • Geografia înseamnă destin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Geografia înseamnă destin

  România a ajuns în acel punct critic în care, dacă nu face un salt calitativ ca întreg, nu va reuşi niciodată să treacă la nivelul următor. La fiecare analiză economică ziarele fac comparaţii între Bucureşti, Cluj, Timiş şi Vaslui, Teleorman sau Giurgiu, adică ne arată extremele.

 • 388 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 17 noi decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Bilanţul total: 26.970
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  388 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 17 noi decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Bilanţul total: 26.970

  Bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, marţi, la 26.970 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 388 de noi îmbolnăviri. În acelaşi timp sunt înregistrate 1.651 de decese, iar 20.141 de pacienţi au fost exernaţi, 1.091 fiind pacienţi asimptomatici iar 19.050 cei vindecaţi. Numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă a ajuns la 205.

 • Prima carte despre pandemie din România, o colecţie de texte conspiraţioniste. Dan Puric şi trei preoţi sunt trecuţi la categoria „experţi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima carte despre pandemie din România, o colecţie de texte conspiraţioniste. Dan Puric şi trei preoţi sunt trecuţi la categoria „experţi“

  Editura Institutul European din Iaşi a publicat volumul ”Covid. Colivia noastră”, coordonat de profesorul universitar, Laurenţiu Şoitu, prima carte din România despre pandemia de coronavirus. Cartea, publicată luna trecută, adună texte ale unor experţi, dublate de cele ale unor personaje extrem de controversate, cum este autorul Dan Puric.

 • Tot mai cert: intrăm în valul doi de infectări cu noul coronavirus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot mai cert: intrăm în valul doi de infectări cu noul coronavirus

  Evoluţia epidemică din ţara noastră a devenit îngrijorătoare, după numărul de noi cazuri, decese şi pacienţi în stare gravă, astfel încât tot mai mulţi medici sunt de părere că asistăm deja la un al doilea val de infectări în anumite judeţe ale ţării.

 • 291 de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore. Bilanţul total al îmbolnăvirilor: 26.313
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  291 de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore. Bilanţul total al îmbolnăvirilor: 26.313

  Bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, duminică, la 26.313 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 291 de noi îmbolnăviri. În acelaşi timp sunt înregistrate 1.612 de decese, iar 18.814 de persoane s-au vindecat. Numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă a ajuns la 199.

 • Nelu Tătaru: Azi vom avea un număr de cazuri mai crescut decât de obicei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nelu Tătaru: Azi vom avea un număr de cazuri mai crescut decât de obicei

  Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că numărul de cazuri de COVID-10 confirmate astăzi va fi „mai crescut decât de obicei”. Acesta  a mers, joi, într-o vizită de lucru la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde a explicat că următoarea etapă de relaxare va începe de la 1 iulie.

 • Dileme etice legate
de genetică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dileme etice legate de genetică

  Să presupunem că vreţi să faceţi un copil. Sunteţi la sediul clinicii X. Vi se pun în faţă 10 eprubete şi cineva începe să vorbească: ”Eprubeta 1: o să aibă IQ 140, dar 60% şanse de diabet zaharat. Eprubeta 2: IQ de 135 şi Alzheimer. Eprubeta 3: ochi albaştri, IQ de 160 şi 85% şanse să facă demenţă senilă după 90 de ani, etc.. Ce copil doriţi?

Modifică Setările