Stiri despre societate romaneasca

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • În căutarea comunismului pierdut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În căutarea comunismului pierdut

  Atîţia savanţi şi savante, alături de copiii lor savanţi, turuie după colţ, în lift, prin ambasade şi la coafor, în servere, peste dealuri, pe canalul şi în judeţul următor. Să nu ne plîngem! Sîntem împreună şi timpul trece. În fiecare clipă e vorba de orice şi nimic nu e greşit, deşi vorbitorii cu cap abia urmează la cuvînt. Atît viitor reuşit nu s-a pomenit de la aprinderea primului bec.

 • Spiru
Haret, o viaţă închinată reformării societăţii româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spiru Haret, o viaţă închinată reformării societăţii româneşti

  Se împlinesc 165 de ani de la naşterea lui Spiru Haret (15 februarie 1881). Personalitate emblematică a perioadei moderne româneşti, Spiru Haret este unul din marii creatori de instituţii din România. Traseul său profesional se derulează sub semnul muncii continue şi al rezultatelor pe măsură. Mediul de viaţă şi de muncă şi vremurile cuprinse de nevoia resimţită a unei reformări profunde a societăţii i-au fost favorabile.

 • Vorbe şi fapte, ca la noi,... la nimeni! (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vorbe şi fapte, ca la noi,... la nimeni! (II)

  Acolo unde cuvintele, numite şi „vorbe”, ajung să fie doar vorbărie, vorbe în vânt, sau minciună sfruntată, şi faptele vor avea aceeaşi soartă, adică să se abată de la destinaţia lor, să fie „acte ratate”, cum le numesc psihologii. Componenta esenţială a unei acţiuni este scopul.

 • România inaparentă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România inaparentă

  Mergând câteva zile la Iaşi, mi-am întâlnit vechi prieteni. În ciuda bucuriei noastre, conversaţia avea parcă un ton ciudat, pentru mine. Am înţeles mai tîrziu că acesta venea din absenţa a ceva constant la Bucureşti, anume actualitatea politică şi surescitarea din jurul ei. Nu că problemele lor nu erau aceleaşi ca ale mele, de la gropile din caldarâm la birocraţie şi lefuri penibile.

Modifică Setările