Stiri despre societate civila

  134 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Note, stări, zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Note, stări, zile

  12 august 2019 ● M-a emoţionat să văd că peste 20.000 de oameni, din ţară şi din diaspora, au înţeles să vină la Bucureşti, pe caniculă, cu mijloace proprii („Aş! Finanţaţi de „reacţiune“!), în amintirea demonstraţiei pe care, cu un an în urmă, „instituţiile“ statului înţeleseseră să o „rezolve“ golăneşte, cu pumni, gaze lacrimogene, pompe de apă, minciuni manipulatorii, pe scurt cu furie mitocănească ambalată „legislativ“.

 • Mihai Şora, la primirea unui premiu din partea Societăţii Timişoara: E un moment de mare bucurie, revin la tinereţile mele. Ana Blandiana a ţinut un discurs
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihai Şora, la primirea unui premiu din partea Societăţii Timişoara: E un moment de mare bucurie, revin la tinereţile mele. Ana Blandiana a ţinut un discurs

  Filosoful Mihai Şora a primit premiul "Ion Monoran", la a 27-a ediţie a premiilor Societăţii Timişoara care a avut loc la Biblioteca Universităţii de Vest, iar în discursul susţinut Şora a spus că revine la tinereţile sale. La eveniment a participat şi scriitoarea Ana Blandiana, care a spus că "România nu este cea pe care o reprezintă Guvernul ei".

 • „Energiea“ ieşirii printre oameni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Energiea“ ieşirii printre oameni

  Timp de o săptămână, ne-am mutat biroul cu flipchart, laptop-uri, stickere, ba chiar şi o veioză, la Energiea. Nu că spaţiul unde ne desfăşurăm activitatea (aşa se spune oficial, nu?) zi de zi nu ar fi suficient de prietenos.

 • România 2018 – Regresia instalată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România 2018 – Regresia instalată

  Rutina publicistică şi percepţia curentă ridică primele săptămâni ale anului la rang de reper, interval de trecere, de înnoire. O sumă de aşteptări în atmosfera de sărbătoare, predominant optimiste, urări de bine şi invitaţii la vals. Uşor fals...

 • România: Neliniştea dinaintea furtunii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România: Neliniştea dinaintea furtunii?

  50.000 de români au protestat din nou, duminică, în întreaga ţară, împotriva reformei planificate a sistemului judiciar. Numai o societate civilă puternică poate salva independenţa justiţiei.

 • Klaus Iohannis se întâlneşte azi cu societatea civilă. Atacul la Justiţie şi reforma electorală, temele discuţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis se întâlneşte azi cu societatea civilă. Atacul la Justiţie şi reforma electorală, temele discuţiei

  Administraţia Prezidenţială a răspuns pozitiv cererii a 21 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale de iniţiere a unui dialog între Preşedinţie şi societatea civilă privind vulnerabilităţile Curţii Constituţionale, reforma legislaţiei electorale şi pericolul grav şi iminent în care se află justiţia sub atacul politic al actualei majorităţi parlamentare, anunţă Iniţiativa România.

 • După proteste: În asociere stă puterea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După proteste: În asociere stă puterea

  Cum poate fi politica schimbată cu ajutorul protestelor. Şi ce mai avem de făcut: Sunt necesare schimbări de design instituţional şi legislativ pentru creşterea calităţii reprezentării politice, schimbări care să ţină cont de propunerile societăţii civile şi ale experţilor. De Gabriel Bădescu

 • Agora virtuală şi cearta cea de toate zilele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Agora virtuală şi cearta cea de toate zilele

  Răspândirea internetului şi a reţelelor de „socializare” a permis transmiterea şi multiplicarea informaţiei în asemenea manieră, încât agora, în mod normal fizică, a căpătat şi valenţă virtuală.

 • După CSM, şi CNCD se pregăteşte să-şi deschidă larg uşile ca să nu-i primească pe reprezentanţii societăţii civile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După CSM, şi CNCD se pregăteşte să-şi deschidă larg uşile ca să nu-i primească pe reprezentanţii societăţii civile

  Două posturi jumate se vacantează în Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, iar pentru ocuparea lor se anunţă o procedură netransparentă şi politizată, ca şi până acum. După ilegalităţile din Senat, la desemnarea celor doi reprezentanţi ai societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii, asta e încă o dovadă a modului în care politicienii abuzează de legile neclare pe care tot ei le-au făcut, ca să ţină cetăţenii la distanţă

 • Triumful societăţii civile asupra penalilor de partid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Triumful societăţii civile asupra penalilor de partid

  Dezamăgire mare, imensă în rândul politicienilor penali de mare calibru ca şi printre jurnaliştii şi analiştii cu tarife mari care le servesc drept slugi acestor homunculi. Pe la televiziuni gen Antena 3, România tv, de ceva vreme b1tv şi, spre totala ei ruşine, TVR 1, miercuri seara a fost ba doliu, ba mimarea spiritului de revoltă, ba neputinţă.

 • INTERVIU Manfred Weber, lider PPE: În România, societatea civilă a arătat că nu mai permite acţiuni împotriva statului de drept. Societatea civilă e viitorul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Manfred Weber, lider PPE: În România, societatea civilă a arătat că nu mai permite acţiuni împotriva statului de drept. Societatea civilă e viitorul

  Deşi imaginea României a fost „prejudiciată grav“ de încercarea PSD de a modifica legislaţia penală prin ordonanţă de urgenţă, societatea civilă a demonstrat că poate fi mult mai vocală şi eficientă decât partidele sau instituţiile europene, a explicat, într-un interviu acordat „Adevărul“, liderul eurodeputaţilor PPE din Parlamentul European, Manfred Weber.

 • Protestele,
societatea civilă şi consolidarea democratică în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protestele, societatea civilă şi consolidarea democratică în România

  Forţa societăţii civile şi rolul său în apărarea statului de drept şi a bunei guvernări reprezintă un factor esenţial pentru consolidarea democratică a României. Prin promovarea şi continuarea luptei împotriva corupţiei, a abuzurilor şi a derapajelor democratice, protestele din România sunt un model pentru întreaga regiune a Europei Centrale şi de Sud-Est.

 • În beznă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În beznă

  Acrobat naţional din părinţi nebuni, PSD are un tic istoric necruţător: urcă voiniceşte pe schele şi se aruncă în cap. Nimic nu poate opri pofta de cădere care preia acest partid harnic în campanii şi nechibzuit cu gloria, îndată ce ajunge la putere. Ultimul vertij pesedist şi-a făcut treaba, condus de Liviu Dragnea plonjînd în cap, cu Ordonanţa 13 în dinţi.

 • Joaca de-a cuvintele mari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Joaca de-a cuvintele mari

  Observ tot mai des că, în spaţiul nostru public, cuvinte şi noţiuni importante pentru o democraţie sînt folosite cu o mare lejeritate. Cetăţeni şi demnitari, persoane publice cu notorietate sau iluştri anonimi care scriu pe site-uri ascunşi după un nickname vorbesc despre lovitură de stat, dictatură, democraţie ori vot ca şi cum ar ronţăi seminţe de dovleac.

 • Societatea civilă faţă-n faţă cu restauraţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Societatea civilă faţă-n faţă cu restauraţia

  În aceste zile citesc tone de mesaje în care cuvântul de ordine este „restauraţie”. Măsurile luate de cei ce au câştigat alegerile şi au format guvernul, reduc sau chiar anulează unele măsuri luate de guvernul Cioloş în anul 2016. Un atac asupra democraţiei sau punerea în aplicare a unei agende, deja anunţate, care a primit şi susţinere populară?

Modifică Setările