Stiri despre sistem nervos

  31 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Insomnia, între normalitate şi semne de boală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Insomnia, între normalitate şi semne de boală

  Conform medicilor, depresia poate fi cauzată de nesomn sau, invers, insomnia poate duce la un nivel scăzut de energie, pierderea interesului în anumite activităţi, sentimente de tristeţe şi lipsă de speranţă, adica depresie.

 • Calmante naturale care alungă durerea de cap. Ce conţine teiul, cea mai populară plantă medicinală, cât se fierbe ceaiul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Calmante naturale care alungă durerea de cap. Ce conţine teiul, cea mai populară plantă medicinală, cât se fierbe ceaiul

  Înainte să apelăm la clasicele medicamente, remediile naturale ne ajută să scăpăm de durerile insuportabile. Cauzate de numerosi factori, printre care se numără: stresul, oboseala fizică şi oculară, deficienţele de magneziu, deshidratarea, răceala sau gripa, un stil de viaţă haotic, abuzul de alcool şi tutun, hipertensiunea, alergiile, zgomotul excesiv, variaţiile presiunii atmosferice, durerile de cap cedează şi cu un banal ceai.

 • Cum răspunde creierul când iubeşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum răspunde creierul când iubeşti

  Creierul are un rol foarte important în ceea ce simţi când îţi găseşti marea dragoste. Senzaţia de fluturi în stomac şi alte sentimente asociate iubirii sunt determinate de el deoarece există o legătură puternică între creier şi ceea ce simţi când iubeşti.

 • 10 paşi contra anxietăţii. Cum poate fi combătută fără medicamente
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 paşi contra anxietăţii. Cum poate fi combătută fără medicamente

  Anxietatea face parte din viaţă, astfel că fiecare dintre noi avem astfel de momente când începem să nu ne mai simţim bine în pielea noastră. Există câteva lucruri pe care le putem face pentru a ne ţine în frâu emoţiile negative, iar atunci când acestea nu dau rezultate ar fi bine să ne adresăm medicului.

 • Terapia precoce reduce simptomele autismului la copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Terapia precoce reduce simptomele autismului la copii

  Şedinţele de terapie efectuate  de la 2 ani ajută la îmbunătăţirea comunicării între părinţi şi copilul autist şi permite diminuarea simptomelor bolii. Rezultatele persistă timp de 6 ani sunt de părere autorii unui studiu publicat în prestigioasa revistă „The Lancet“.

 • Nucile îţi întăresc oasele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nucile îţi întăresc oasele

  Nucile sunt o sursă importantă de fibre, vitamine şi minerale, fiind fructele potrivite pentru o gustare dintre mesele principale ale zilei. În plus, sunt şi de ajutor în prevenţia şi tratarea unor boli cum sunt cele ale oaselor.

 • Uimitoarele beneficii ale
magneziului pentru sănătate - explicaţia medicului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uimitoarele beneficii ale magneziului pentru sănătate - explicaţia medicului

  Un mineral esenţial pentru sănătatea noastră, magneziul mai este supranumit şi mineralul antistres. Magneziul este considerat al patrulea cel mai important mineral din organismul uman. Magneziul asigură sănătatea inimii şi, datorită capacităţii de detoxifiere, este considerat un adevărat purificator pentru organism.

 • Bărbaţii au un risc mai mare de a
face Parkinson. În 15% din cazuri, boala debutează
înainte de vârsta de 50 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bărbaţii au un risc mai mare de a face Parkinson. În 15% din cazuri, boala debutează înainte de vârsta de 50 de ani

  Vârsta de debut a bolii este după 65 de ani, dar, în prezent, se înregistrează cazuri care debutează sub vârsta de 50 de ani, a declarat prof.univ.dr. Dafin Mureşanu, preşedintele Societăţii de Neurologie din România, şi al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii, la cea de-a V-a conferinţă internaţională dedicată bolilor neurologice degenerative şi a tulburărilor comportamentului motor.

 • Cum trebuie consumată valeriana ca să nu ai dureri de cap. Leacul miraculos care alungă frica şi gândurile negre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum trebuie consumată valeriana ca să nu ai dureri de cap. Leacul miraculos care alungă frica şi gândurile negre

  Bogată în vitamina C şi acid folic, valeriana, numită popular odolean, salata mielului sau iarba pisicii, ajută la energizarea organismului, alungă stresul, calmează stările nervoase şi redă somnul odihnitor. Dacă nu este folosită după sfatul medicului poate are efecte periculoase. Consumată în cantităţi mari, provoacă indigestii, ameţeli şi dureri de cap.

 • Leacuri eficiente cu salcâm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leacuri eficiente cu salcâm

  Natura este cel mai bun tămăduitor. Drept dovadă, floarea de salcâm are puteri terapeutice nebănuite, putând trata şi ameliora dureri cu cauze şi intensităţi diferite. Ca să beneficiem de calităţile ei, trebuie să aflăm cum să o folosim în preparatele naturiste.

 • Când şi de ce ai nevoie de magneziu şi calciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când şi de ce ai nevoie de magneziu şi calciu

  Calciul şi magneziul sunt minerale esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Când apar deficienţe, organismul are de suferit. Carenţele de calciu şi de magneziu se stabilesc în urma analizelor de sânge, iar medicul este cel care stabileşte dacă este nevoie de suplimente cu acesxte minerale şi cât durează o cură.

 • FOTO Cum arată vitaminele la microscop
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Cum arată vitaminele la microscop

  A, B, C, D ... Vitaminele sunt esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Ştim asta, chiar dacă nu le-am văzut niciodată. Dacă vrei să ştii cum arată, îţi propunem o galerie foto vitaminizantă.

 • Busuioc: 7 super-remedii înmiresmate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Busuioc: 7 super-remedii înmiresmate

  Supranumit „regele ierburilor aromatice“, busuiocul este unul dintre cele mai apreciate şi utilizate condimente din lume. Virtuţile lui nu opresc aici însă, el având o mulţime de proprietăţi curative, multe dintre ele probabte ştiinţific

 • Cofeina, inamicul grăsimii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cofeina, inamicul grăsimii

  Cofeina din ceaşca zilnică de cafea duce la creşterea metabolismului – deci are un rol important în arderea grăsimilor din organism. Aviz celor obsedate de siluetă!

 • Soarele şi bolile de piele - amici sau duşmani?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soarele şi bolile de piele - amici sau duşmani?

  Măreţul soare, sub strălucirea căruia tânjim să ne petrecem concediul, poate face minuni în tratamentul anumitor afecţiuni ale pielii, dar poate influenţa negativ altele. Am analizat efectele sale asupra a două boli severe: lupus şi psoriazis.

 • Plăcerea de a vorbi despre propria persoană sau cum deschiderea de sine creează o senzaţie de bine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plăcerea de a vorbi despre propria persoană sau cum deschiderea de sine creează o senzaţie de bine

  Oamenii sunt animale sociale. Ne petrecem o mare parte din timp comunicând cu semenii noştri, subiectele de discuţie fiind dintre cele mai diverse: de la planuri de viitor, la glume sau la amintiri din trecut şi viziuni asupra viitorului, adică un schimb de idei şi o răspândire de informaţii. Dar subiectul preferat rămâne întotdeauna propria persoană.

 • Mister elucidat: de ce ne scărpinăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mister elucidat: de ce ne scărpinăm

  Pişcăturile de insecte, unele boli ale copilăriei, eczemele şi psoriazisul se manifestă, toate, printr-o senzaţie puternică de mâncărime. Până acum, specialiştii credeau că această senzaţie este percepută de creier ca o formă de intensitate redusă a durerii. Totuşi, un studiu recent contrazice această teorie şi elucidează misterul scărpinaturlui: de vină este o moleculă.

 • Salcâmul protejează sistemul nervos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salcâmul protejează sistemul nervos

  Neliniştea, irascibilitatea, epuizarea fizică şi intelectuală, insomniile şi chiar disfuncţiile sexuale pot fi atenuate cu ajutorul remediilor preparate din flori de salcâm. Însă este foarte important să fie respectate întocmai indicaţiile unui fitoterapeut.

 • Actul sexual poate dezvolta creierul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actul sexual poate dezvolta creierul

  Activitatea sexuală ar putea ajuta sistemul nervos, potrivit unor cercetări realizate pe şobolani la Universitatea Princeton. Experienţele plăcute, chiar dacă sunt stresante, pot accelera dezvoltarea celulelor nervoase.

Modifică Setările