
iOS 14 vine cu widget-uri, o aplicaţie nouă de traducere şi alte îmbunătăţiri
În cadrul WWDC 2020, Apple a oferit o primă privire la cea mai nouă versiune de software pentru iPhone, pe care o vom putea utiliza cel mai probabil din toamnă.
În cadrul WWDC 2020, Apple a oferit o primă privire la cea mai nouă versiune de software pentru iPhone, pe care o vom putea utiliza cel mai probabil din toamnă.
Compania din Cupertino a anunţat că va suspenda temporar un program desfăşurat la nivel global, care permitea contractanţilor să asculte înregistrări ale cererilor făcute asistentului digital Siri.
Angajaţii Amazon ascultă conversaţiile dintre utilizatori şi asistentul digital Alexa, scopul lor fiind de a ajuta la îmbunătăţirea răspunsurilor sale la comenzi.
Noua generaţie de AirPods vine cu suport hands-free pentru Siri, un chip nou care îţi permite să vorbeşti mai mult timp şi o cutiuţă cu încărcare wireless.
Atacurile armate care au loc în şcolile americane sunt unele dintre cele mai mari probleme naţionale cu care se confruntă Administraţia de la Washington. Măsurile disperate create pentru a stopa aceste acţiuni includ tratarea oricărei glume făcute pe internet ca pe un potenţial atac terorist, existând toleranţă zero la umor în aceste cazuri.
Aplicaţia Google Assistant pentru iOS a fost lansată în urmă cu mai bine de un an, însă, din cauza celebrei „deschideri” a Apple faţă de alte companii rivale care vor să-şi implementeze soluţiile software în sistemul de operare de pe iPhone, platforma a dispus doar de compatibilitate limitată, mai ales în ceea ce priveşte comenzile vocale.
În plină intervenţie în Camera Comunelor despre Siria şi Statul Islamic, ministrul britanic al Apărării a fost întrerupt de asistentul digital de pe telefonul său mobil. Un filmuleţ care surprinde acest moment stânjenitor a devenit viral pe internet.
Odată cu introducerea lui Siri pe iPhone 4S, Apple a setat un nou standard în domeniul asistenţilor personali virtuali. Dacă aceea era doar o versiune cvasi-rudimentară a ceea ce poate fi realizat cu ajutorul inteligenţei artificiale, acum toţi giganţii tech din lume se luptă să dezvolte asistenţi care mai de care mai ”inteligenţi” pentru telefoanele pe care le produc.
Revoluţia asistenţilor digitali este în plină desfăşurare. Totul a început cu Siri, a continuat cu Amazon Alexa şi Samsung Bixby. Piaţa este una foarte ofertantă, iar Samsung vrea să se asigure că nu pierde şi ultimul tren.
Melodia Despacito, cântată de Luis Fonsi şi Daddy Yankee, a fost, fără îndoială, hit-ul acestei veri. În plus, popularitatea acestuia a fost atât de mare, încât a ajuns pe primul loc all-time în topul vizualizărilor pe YouTube.
Apple a decis să permită dezvoltatorilor din afara companiei să creeze aplicaţii pentru asistentul digital Siri. Rezultă că utilizatorii de iPhone-uri vor putea să folosească Uber, să publice fotografii pe Shutterfly sau să efectueze apeluri vocale pe Skype, prin comandă vocală.
Următoarea revoluţie industrială nu va aduce doar progres în biotehnologie, imprimante 3D sau gadgeturi mai bune, ci va afecta chiar şi piaţa muncii. Potrivit unui raport care urmează sa fie prezentat la Forumul Economic Mondial de la Davos, în următorii cinci ani, roboţii vor cauza pierderea a cinci milioane de locuri de muncă la nivel global, scrie agenţia de presă AFP, citată de Al Arabiya.
Creatorii Siri de pe iPhone au furnizat o soluţie foarte bună ca să nu mai foloseşti parole. În loc de acestea, foloseşti vocea, iar o bancă vrea să implementeze asta.
Apple a anunţat aseară noul sistem de operare pentru iPhone şi iPad. Deloc surprinzător, sistemul se numeşte iOS 9 şi are o serie de caracteristici noi. Iată tot ce trebuie să ştii despre viitorul gadgeturilor Apple.
Microsoft a anunţat că asistentul virtual de pe telefoanele cu Windows Phone, Cortana, va sosi şi pe iOS şi Android. E o mişcare uriaşă a gigantului Microsoft.
Asistentul personal de pe iPhone, Siri, ar putea părea nefolositor pentru multe persoane care nu vor să discute cu telefonul, dar pentru un băieţel cu autism din Statele Unite, Siri ar putea fi o salvare.
Samsung vrea o „bucăţică“ din Siri, dar pentru că acest pachet este al Apple, ar vrea să cumpere compania care a oferit baza pentru asistentul personal.
În cadrul conferinţei WWDC, Apple a prezentat noul sistem de operare pentru smartphone-uri şi tablete iOS 8. Noua versiune de iOS va fi disponibilă începând de astăzi.
„Apple cumpără Beats Audio cu 3,2 miliarde de dolari“, aşa a sunat ştirea de la „Financial Times“. Apple plăteşte miliarde de dolari pe o companie? Nici Apple, nici Beats n-au confirmat tranzacţia. De ce ar dori însă Apple o companie care până acum s-a remarcat doar prin căşti supraestimate şi Dr. Dre?
Care-i cel mai bun asistent personal de pe telefoanele mobile? Cei trei mari giganţi ai lumii mobile, Google, Apple şi Microsoft, se luptă deja de la egal la egal în această categorie. Google Now, Siri şi Cortana sunt abordări diferite, care profită de ecosistem şi care pot să ne îmbunătăţească experienţa pe smartphone. Sau nu?
Microsoft tocmai a prezentat săptămâna aceasta Cortana, propriul său asistent digital pentru Windows Phone 8.1. Apple nu stă degeaba şi cumpără o companie care să-i fortifice Siri. Visul lui Steve Jobs de a se apropia de Google se contureză frumos.
Apple, apoi Google au ajuns să definească asistentul personal dintr-un telefon, dar nici Microsoft nu stă pe bară. Pregăteşte Cortana, produsul său de vârf din Windows Phone 8.1, iar acum există mai multe informaţii despre acesta, ce va face şi ce va înlocui în actualul ecosistem.
Google are Google Now, Apple are Siri, iar acum Yahoo! lucrează la un asistent virtual. încă n-a anunţat nimic, dar apar primele dovezi. Proiectul nu este al companiei, ci a fost creat de altă echipă de ingineri specializată în acest domeniu. Videoclipul de prezentare trimis Yahoo! a deconspirat proiectul.
Microsoft se pregăteşte de lansarea versiunii 8.1 a sistemului de operare Windows Phone. Potrivit The Verge, actualizarea va veni cu o serie de funcţii noi, destul de importante.
Siri există din 2011, când Apple a lansat iPhone 4S. Este un asistent personal, algoritmat şi stocat în produsele cu iOS, dar până acum mai era un mister cu privire la cine şi-a dat vocea pentru Siri. CNN are răspunsul la această întrebare.
Apple a popularizat ideea de asistent personal pe smartphone căruia îi dai comenzi, iar Microsoft vrea s-o ducă la următorul nivel. „Cortana“ este numele celui mai nou produs pe care Microsoft vrea să-l aibă în toate dispozitivele care rulează Windows. În Windows Phone 8 a apărut deja.
Google Glass este un gadget pe care îl poţi controla cu vocea. Dar şi Siri face asta, asistentul introdus de Apple în iOS. Ei bine, dacă ajungi să le confunzi, Siri are câteva replici numai bune să te atenţioneze.
Într-un birou din Kendall Square, Boston, Apple a reunit o echipă formată din specialişti în thenologia recunoaşterii vocale, potrivit Cnet.
Microsoft, prin echipa sa de cercetare şi dezvoltare, a replicat câteva dintre funcţiile creierului pentru sistemul său de recunoaştere a comenzilor vocale şi afirmă că acum este de două ori mai rapid.
În timpul unei prezentări din cadrul WWDC 2013 (Worldwide Developers Conference), Eddy Cue, managerul de produs al aplicaţiei Siri, a spus că motorul de căutare implicit al asistentei virtuale va fi Bing, nu Google.