Stiri despre sinuzita

  51 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Leacuri de ajutor contra sinuzitei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leacuri de ajutor contra sinuzitei

  Sinuzita se manifestă prin inflamarea mucoasei sinusurilor paranazale şi apariţia unor secreţii supărătoare în interiorul lor.. Pe lângă tratamentul recomandat de medic, există câteva leacuri naturale care te ajută să îi vii de hac.

 • Top 5 coji de legume şi fructe vindecătoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 5 coji de legume şi fructe vindecătoare

  Cojile de legume şi fructe sunt aruncate, deşi ar putea fi folosite ca remedii pentru o serie largă de afecţiuni, dacă sunt spălate bine şi ţinute o vreme în apă cu bicarbonat. Cele de ceapă sunt ideale pentru vopsirea ouălor de Paşte, dar şi pentru tratarea unor afecţiuni diverse.

 • Cât de sănătoasă este dulceaţa de ardei iute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de sănătoasă este dulceaţa de ardei iute

  Ardeiul iute este o sursă de sănătate care susţine buna funcţionare a pancreasului şi a plămânilor. O modalitate naturală prin intermediul căreia poţi avea grijă de sănătatea ta este să mănânci ardei iute cu regularitate.

 • Pneumonia la copii: cât de periculoasă e şi cum poate fi prevenită? Aflăm la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pneumonia la copii: cât de periculoasă e şi cum poate fi prevenită? Aflăm la Adevărul Live

  La ora actuală, România înregistrează cea mai mare rată a mortalităţii infantile în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, iar pneumonia constituie principala cauză de deces la copiii sub 5 ani. De ce ne situăm pe un loc fruntaş în această statistică sumbră, cum putem recunoaşte, trata şi preveni pneumoniile ne spune prof. dr. Anca Pleşca, vicepreşedintele Societăţii Române de Pediatrie, la Adevărul Live.

 • Tratamente naturale pentru sinuzite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamente naturale pentru sinuzite

  Întâmpini şi tu în fiecare an probleme la nivelul sinusurilor şi nu ştii cum să previi sau să tratezi problema? Câteva remedii naturale te ajută să scapi de neplăceri. Însă ar trebui să ştii mai întâi care este cauza declanşării sinuzitei care-ţi dă atâta bătaie de cap.

 • Ce boli poţi trata prin reflexoterapie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce boli poţi trata prin reflexoterapie

  Reflexoterapia sau masarea tălpilor ajută la obţinerea echilibrului şi îmbunătăţeşte starea de spirit. Este, de asemenea, un mod excelent de a scăpa de problemele de sănătate.

 • Gheara-mâţei ţine infecţiile la distanţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gheara-mâţei ţine infecţiile la distanţă

  Plantă culeasă tocmai din pădurile tropicale, gheara-mâţei sau gheara-pisicii a fost folosită pentru prima dată la începutul anilor ’80 la tratarea unor răni deschise, acţionând ca un cicatrizant şi antibacterian puternic.

 • Când nasul înfundat anunţă sinuzita
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când nasul înfundat anunţă sinuzita

  Dacă au trecut 5 zile de când ai nasul înfundat şi, de asemenea, apar secreţii purulente, senzaţia de cap greu şi dureri în spatele ochilor, este posibil să ai sinuzită. Netratată corect, se poate croniciza.

 • Vocea poate semnala o boală gravă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vocea poate semnala o boală gravă

  Medicii ne sugerează să vizităm de urgenţă un specialist dacă simţim că vocea noastră s-a modificat, iar aceasta persistă mai mult de 7-9 zile. Se pare că un alt ton al vocii poate ascunde numeroase afecţiuni grave.

 • Eucaliptul tratează bolile respiratorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eucaliptul tratează bolile respiratorii

  Având proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatoare, uleiul esenţial extras din frunzele de eucalipt poate fi de ajutor în tratamentul bolilor respiratorii. Reţine însă că acesta este toxic în cantităţi concentrate, aşa că nu îl înghiţi şi nu îl aplica direct pe piele. Remediile se administrează doar la recomandarea medicului specialist.

 • Remedii simple şi de ajutor în caz de sinuzită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii simple şi de ajutor în caz de sinuzită

  O afecţiune pe cât de frecventă, pe atât de dureroasă. Sinuzita poate fi o complicaţie a virozei sau gripei şi este foarte important să fie detectată din prima, pentru a fi pus un diagostic corect. Altfel, boala se poate agrava.

 • Remediile cu rădăcină şi frunze de hrean combat bolile respiratorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remediile cu rădăcină şi frunze de hrean combat bolile respiratorii

  Rădăcina şi frunzele de hrean pot trata bronşitele, sinuzitele, paradontoza, reumatismul, gripa şi răcelile, dar te scapă şi de anemie, îţi îmbunătăţesc digestia. Din rădacina de hrean sau din frunze se obţin mai multe tratamente naturiste pentru afecţiunile deja amintite.

 • Răceală sau sinuzită? Aşa le deosebeşti!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răceală sau sinuzită? Aşa le deosebeşti!

  Ochii umezi, nas înfundat, stare de rău generală - chiar dacă simptomele răcelii şi sinuzitei sunt similare, există unele diferenţe fine între ele, pe care e bine să le cunoşti.

 • Sforăitul la copii, motiv de îngrijorare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sforăitul la copii, motiv de îngrijorare?

  Micuţul tău sforăie... ca un om mare? Ce se ascunde în spatele acestui simptom şi când este cazul să te îngrijorezi îţi raspundem mai jos.

 • Când e nevoie de antibiotice în sinuzită?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când e nevoie de antibiotice în sinuzită?

  Durerile de cap şi simptomele de alergie e posibil să aibă drept cauză sinuzita, iar dacă persistă, este nevoie de tratament prelungit, în unele cazuri chiar şi cu antibiotice.

 • Ce boli anunţă ţiuitul urechilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce boli anunţă ţiuitul urechilor

  Dacă încă mai crezi că ţiuitul urechilor te avertizează că eşti vorbit de rău, află că la baza acestei neplăceri se poate afla o afecţiune sau un obicei care dăunează auzului.

 • Ce boli ascunde senzaţia de nod în gât
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce boli ascunde senzaţia de nod în gât

  Când senzaţia de nod în gât nu-ţi dă pace şi apare constant, poate să ascundă o problemă de sănătate. Este posibil să apară şi la copii, nu numai la adulţi.

 • Cum te ajută frunzele de curry să-ţi menţii sănătatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum te ajută frunzele de curry să-ţi menţii sănătatea

  Frunzele de curry pot fi folosite la prepararea mâncărurilor, atât pentru a le da un plus de savoare, cât şi pentru a-ţi menţine sănătate. Vrei să ştii ce beneficii au? Iată cum acţionează substanţele din compoziţia lor.