Stiri despre sindrom metabolic

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Prea slab să ai ficatul gras? Dezbatem la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prea slab să ai ficatul gras? Dezbatem la Adevărul Live

  Ficatul gras nonalcoolic afectează din ce în ce mai multe persoane, mai ales în ţările cu un stil de viaţă modern. Care sunt simptomele, cum se pune diagnosticul şi care este cel mai eficient tratament ne spun dr. Tudor Arbanaş, medic primar gastroenterolog, şi dr. Elena Tănase, consultant de nutriţie, la Adevărul Live.

 • Sindromul metabolic, „bomba cu ceas“ care afecteză 25 la sută din populaţia lumii. De ce nu este diagnosticat în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sindromul metabolic, „bomba cu ceas“ care afecteză 25 la sută din populaţia lumii. De ce nu este diagnosticat în România

  Federaţia Internaţională de Diabet estimează că 25% din populaţia lumii suferă de sindrom metabolic, o afecţiune care, netratată, duce la apariţia cauzei numărul unu a decesului în lume: bolile cardiovasculare. Preşedintele Societăţii Române de Medicină Ortomoleculară, medicul Horaţiu Albu, explică de ce nu este diagnosticat sindromul metabolic în România şi ce putem face pentru a ne trata.

 • Îţi plac băuturile carbogazoase? Iată la ce riscuri te expui!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îţi plac băuturile carbogazoase? Iată la ce riscuri te expui!

  Ştiai că la circa 20 de minute de la consumarea unei băuturi carbogazoase nivelul glicemiei creşte ameţitor, iar glucoza rezultată din digestia zaharurilor este transformată direct în grăsime. Implicit, riscul de obezitate creşte. Iată ce alte efecte nocive au sucurile carbogazoase asupra organismului!

 • Regimul bolnavului cu sindrom metabolic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regimul bolnavului cu sindrom metabolic

  Cei ce suferă de sindrom metabolic au un risc crescut de boli cardiovasculare şi de diabet. Prin urmare, limitarea consumului de dulciuri şi de sare le influenţează pozitiv starea de sănătate.