Stiri despre sindicalisti

  388 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Radu Gologan: „Prima hibă din sistem sunt profesorii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Gologan: „Prima hibă din sistem sunt profesorii“

  Coordonatorul lotului olimpic de matematică, Radu Gologan, 58 de ani, vorbeşte despre starea confuză în care se află educaţia din România. Într-un interviu acordat ziarului “Adevărul“, matematicianul Radu Gologan spune că prin greve profesorii nu fac altceva decât să lovească în sistem. 

 • Craiova: Sindicaliştii ameninţă Guvernul cu CEDO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Craiova: Sindicaliştii ameninţă Guvernul cu CEDO

  Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Dolj, Constantin Rada, a declarat azi, la o întâlnire cu prefectul de Dolj, că aproximativ 4.000 de dosare ale profesorilor care şi-au câştigat drepturile salariale în instanţă vor fi depuse la CEDO.

 • Sindicaliştii clujeni vor protesta mâine la Prefectură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sindicaliştii clujeni vor protesta mâine la Prefectură

  Aproape 800 de persoane sunt aşteptate mâine, între orele 11.00 şi 13.00 la acţiunea de pichetare a Prefecturii Cluj, organizată de mai multe confederaţii sindicale din educaţie şi administraţie.

 • Boc, cu circul în ţară. Primul show la Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boc, cu circul în ţară. Primul show la Iaşi

  Cei 200 de reprezentanţi ai Guvernului veniţi ieri în capitala Moldovei pentru prima reuniune ţinută în teritoriu au avut parte de o primire cu muzică şi chiuituri. 1.500 de sindicalişti din Educaţie şi Sănătate au scandat împotriva guvernanţilor. Emil Boc s-a ascuns de protestatari şi a semnat, de formă, nişte proiecte mai vechi.

 • România, în zodia protestelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, în zodia protestelor

  Nemulţumite de scăderea salariilor, sindicatele ameninţă cu mişcări de stradă. Profesorii anunţă manifestaţii astăzi la Iaşi, în timpul şedinţei de Guvern.  Ei au avertizat că vor da statul român în judecată la instituţiile europene. 

 • Sindicaliştii vor picheta joi Prefectura Alba
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sindicaliştii vor picheta joi Prefectura Alba

  Filiala Alba a CNS Cartel Alfa pichetează joi, între orele 11.00 şi 13.00 sediului Instituţiei Prefectului judeţului Alba. Acţiunea face parte din calendarul protestelor desfăşurate la nivel naţional de către organizaţiile sindicale.

 • Moartea lui Carmen Cîciu ne salvează: stresul la birou, domolit prin lege
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moartea lui Carmen Cîciu ne salvează: stresul la birou, domolit prin lege

  Sindicaliştii din România lucrează la un set de metode după modelul european care să reglementeze surmenajul la locul de muncă. Tiparul dat de Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă este urmat de mai bine de 30 de ani de ţări precum Belgia, Danemarca şi Marea Britanie.

 • Sporurile cu scandal ale funcţionarilor publici ajung în instanţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sporurile cu scandal ale funcţionarilor publici ajung în instanţă

  Sorin Mocîrţ, juristul CNS Cartel Alfa Caraş-Severin, duce la tribunal cele peste 100 de procese ale funcţionarilor care trebuie să restituie mii de lei statului. În raportul Curţii de Conturi scrie „faliment” pentru mai mulţi angajaţi ai Primăriei Reşiţa care trebuie să dea 25.000 de lei, sporuri declarate ilegale.

 • Bugetarii pichetează mâine Prefectura
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bugetarii pichetează mâine Prefectura

  Sindicaliştii de la Cartel Alfa au anunţat că vor picheta Instituţia Prefectului mâine între orele 11.00 - 13.00 pentru a - şi exprima astfel nemulţumirile vizavi de legea unică a salarizării.

 • Funcţionarii primăriei acuză Curtea de Conturi de abuz
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Funcţionarii primăriei acuză Curtea de Conturi de abuz

  Sindicaliştii se pregătesc să conteste în instanţă hotărârea Curţii de Conturi, care arată că funcţionarii publici şi personalul contractual din Primăria Reşiţa ar fi avut parte de anumite venituri „necuvenite”, în perioada 2007-2009.

 • Peste 200 de ceferişti au devenit şomeri de 8 martie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste 200 de ceferişti au devenit şomeri de 8 martie

  Restructurarea gândită de Ministerul Transporturilor pentru CFR a pus ieri pe liber peste 200 de arădeni. După ani grei de muncă, foştii ceferişti vor primii contravaloarea a două salarii, ca mai apoi să primească şi indemnizaţiile de şomaj şi veniturile compensatorii acordate între 12 şi 15 luni, în funcţie de vechime.

 • Sindicaliştii din învăţământ acuză inspectoratul de ilegalităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sindicaliştii din învăţământ acuză inspectoratul de ilegalităţi

  Reprezentanţii Sindicatului Liber din Învăţământul Preuniversitar Cluj (SLIPC) susţin că Inspectoratul Şcolar Judeţean încălcă legea când restructurează reţeaua şcolară fără consultarea sindicatului, afirmând că această restructurare va atrage şi mai multe cheltuieli şi investiţii ulterioare.

 • Bugetarii de la Cartel Alfa se pregătesc de proteste în martie şi ameninţă cu greva generală în mai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bugetarii de la Cartel Alfa se pregătesc de proteste în martie şi ameninţă cu greva generală în mai

  Circa 400.000 de angajaţi din toate sectoarele bugetare afiliate la federaţiile sindicale ale CNS Cartel Alfa au anunţat declanşarea conflictului de muncă. Potrivit liderului CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, sindicaliştii sunt nemulţumiţi de prevederile Ordonanţei de Urgenţă 114/2009 privind unele măsuri financiar-bugetare, care prevede reducerea personalului din sectorul bugetar, de Legea unitară a salarizării şi de Legea unitară a

 • Sindicaliştii Dacia, gata de declanşarea grevei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sindicaliştii Dacia, gata de declanşarea grevei

  Salariaţii Automobile Dacia sunt gata de declanşarea conflictului de muncă după ce negocierile dintre sindicat şi patronat, care vizează o creştere salarială, au eşuat.

 • Şcoli desfiinţate şi zeci de directori rămaşi fără posturi în Arad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoli desfiinţate şi zeci de directori rămaşi fără posturi în Arad

  Sindicaliştii din învăţământul arădean sunt nemulţumiţi de decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad de a comasa patru unităţi şcolare atât din judeţ dar şi din municipiu. Decizia comasării a fost luată după consultări cu administraţiile locale.

 • Nesimţire bugetară în plină criză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nesimţire bugetară în plină criză

  Declaraţiile pompoase care anunţau tăieri de prime şi sporuri „nesimţite“ sunt contrazise de cifrele bugetului de stat. Salariile de merit şi sporurile pentru condiţii de muncă vor creşte în 2010 faţă de 2009, iar fondurile de premii şi primele de vacanţă sunt la fel de consistente.

 • Şoferii de la Transurb au câştigat meciul cu autorităţile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şoferii de la Transurb au câştigat meciul cu autorităţile

  Sindicatele din cadrul societăţii de transport local şi Primăria au bătut palma, majoritatea revendicărilor salariale fiind acceptate.Şoferii au obţinut o victorie importantă după ce reprezentanţii municipalităţii gălăţene au acceptat construirea unei noi hale pentru reparaţia şi întreţinerea autobuzelor.

 • EXCLUSIV: Topul averilor „săracilor” lideri de sindicat brăileni: Valeriu Partene, de la Învăţământ, Gheorghiţă Pârlog de la CET şi Ionel Chiscăneanu, de la APA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV: Topul averilor „săracilor” lideri de sindicat brăileni: Valeriu Partene, de la Învăţământ, Gheorghiţă Pârlog de la CET şi Ionel Chiscăneanu, de la APA

  „Adevărul de Seară" vă prezintă, astăzi, averile liderilor de la CET, Regia de Apă şi de la Învăţământ. Iată personajele de astăzi: Gheorghiţă Pârlog, liderul de sindicat de la CET, un militant activ pentru drepturile colegilor, Ionel Chiscăneanu, de la APA, şi Valeriu Partene, liderul dascălilor.

 • Buzău: Profesori disponibilizaţi şi clase comasate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buzău: Profesori disponibilizaţi şi clase comasate

  După ce au fost trimişi în concediu fără plată şi li s-au tăiat sporurile, profesorii au primit o nouă lovitură. De la 1 septembrie 2010, la nivelul ţării vor fi reduse 15.000 de posturi din învăţământ. La nivelul judeţului Buzău, 324 de posturi vor fi reduse, ceea ce înseamnă că dascălii vor rămâne fără locuri de muncă.

 • Eroii crizei: lucrătorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eroii crizei: lucrătorii

  Au existat mulţi ticăloşi în această recesiune, dar dacă există şi un erou al crizei, acesta este umilul om care munceşte din greu în ciuda tuturor previziunilor.

 • Sindicaliştii vor profesori vaccinaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sindicaliştii vor profesori vaccinaţi

  Numărul în creştere de îmbolnăviri cu gripă porcină stârneşte panică în sistemul educaţional. Pentru că lucrează zilnic cu zeci de elevi, sindicaliştii din învăţământ cer vaccinarea cadrelor didactice.

 • Bucureşti: Metroul circulă începând de azi-dimineaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureşti: Metroul circulă începând de azi-dimineaţă

  Trenurile Metrorex au început să circule începând de azi-dimineaţă de la ora 5.00. Angajaţii de la metrou sărbătoresc cei 30 de ani de existenţă ai metroului, care se împlinesc astăzi, prin muncă.

Modifică Setările