Stiri despre simptome

  422 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Semne care indică o posibilă problemă de sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne care indică o posibilă problemă de sănătate

  Corpul tău îţi transmite mereu semnale cu privire la posibilele afecţiuni de care suferă. Este important să le recunoşti, să stii când ceva este în neregulă şi să faci verificările necesare. Fie că este vorba despre probleme minore de sănătate sau corpul tău trece prin anumite schimbări, trebuie să iei măsuri din timp.

 • Mituri despre boala Parkinson, demontate de neurolog, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mituri despre boala Parkinson, demontate de neurolog, la Adevărul Live

  9 din 10 români au auzit de boala Parkinson şi 8 din 10 au identificat tremorul ca simptom al afecţiunii. Dar numai o mică parte dintre ei au putut recunoaşte cu uşurintă alte simptome motorii şi non-motorii, potrivit unui studiu al Asociaţiei de Luptă Împotriva Bolii Parkinson. Aflăm care sunt manifestările care apar încă dinaintea tremorului şi demontăm ideile preconcepute despre maladie la Adevărul Live, cu medicul neurolog Adina Roceanu.

 • Adevărat sau fals despre alergiile alimentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărat sau fals despre alergiile alimentare

  Peste 4% din adulţi şi 8% din copii trebuie să acorde o atenţie şi mai mare alimentelor pe care le consumă. Motivul? Reacţiile alergice la diverse proteinele din hrană.

 • Cele mai bune alimente la menopauză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune alimente la menopauză

  Ajustează-ţi meniul zilnic dacă ai depăşit vârsta de 45-50 de ani. În felul acesta, nu vei lua în greutate, vei evita scăderea densităţii osoase, pierderile de memorie şi schimbările bruşte de dispoziţie, caracteristice perioadei

 • Când apare atacul de panică şi cum se manifestă. De ce este bine să avem o ciocolată în permanenţă în geantă dacă ştim că suntem anxioşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când apare atacul de panică şi cum se manifestă. De ce este bine să avem o ciocolată în permanenţă în geantă dacă ştim că suntem anxioşi

  Vi s-a întâmplat vreodată să aveţi, aparent din senin, o stare de agitaţie, însoţită de o senzaţie de greaţă, de celebrul ”nod în gât”, de transpiraţii reci şi tremurat? Este posibil să fi trecut printr-un atac de panică, mai ales dacă toate aceste simptome sunt însoţite de o frică inexplicabilă.

 • Semne că nivelul de serotonină este scăzut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne că nivelul de serotonină este scăzut

  Serotonina este cunoscut ca hormonul care influenţează stările tale, dar este, de asemenea, implicată în mai multe procese care au loc în corp. Însă nivelul scăzut de serotonină poate provoca modificări ale stării de dispoziţie precum tristeţe, depresie, iritabilitate, tulburări de somn şi agresivitate.

 • Ce trebuie să ştii despre pancreatită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce trebuie să ştii despre pancreatită

  Pancreatita reprezintă inflamarea pancreasului. Organul reglează în principal zahărul din sânge şi sistemul digestiv, proces realizat prin hormonii şi enzimele secretate de acesta. Hormonii digestivi, insulina şi glucagonul sunt secretaţi în pancreas, ajungând în fluxul sangvin pentru a stabiliza glicemia.

 • Simptome alarmante ale deficienţei de potasiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simptome alarmante ale deficienţei de potasiu

  Eşti îngrijorată că muşchii tăi nu lucrează cum ar trebui sau că nu ţii tensiunea arterială sub control? Eşti în căutarea unor metode naturale de rezolvare a problemelor tale psihice, emoţionale? Sau poate că eşti curioasă, pur şi simplu, să afli ce este potasiul şi ce face lipsa lui din corpul tău.

 • Despre cel mai eficient tratament pentru endometrioză, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre cel mai eficient tratament pentru endometrioză, la Adevărul Live

  Tot mai multe femei din România sunt diagnosticate anual cu endometrioză, iar miturile privind tratamentul corect încă persistă. Dr. Voicu Simedrea, medic primar obstetrică-ginecologie din Timişoara, vine la Adevărul Live să ne informeze care sunt simptomele banale ale bolii şi care sunt paşii de urmat odată primit acest diagnostic.

 • Din misterele creierului: Care sunt simptomele care ar trebui să ne trimită la neurolog?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din misterele creierului: Care sunt simptomele care ar trebui să ne trimită la neurolog?

  Diagnosticarea corectă şi la timp a eventualelor probleme neurologice este esenţială şi, uneori, este dificilă, simptomele fiind comune mai multor tulburări. Despre importanţa diagnosticului corect şi despre principalele mituri legate de bolile neurologice şi, în special, de epilepsie, aflăm de la medicul neurolog Ioana Mândruţă, la Adevărul Live.

 • Mituri despre cancerul colorectal. Semnele
şi simptomele bolii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mituri despre cancerul colorectal. Semnele şi simptomele bolii

  În foarte multe cazuri, cancerul colorectal poate fi prevenit. Este unul din top cinci cancere la femeile şi bărbaţii din SUA. American Cancer Society a întocmit o listă a celor mai frecvente mituri care circulă pe seama acestui tip de cancer şi care îi determină pe oameni să nu meargă la controale medicale regulate.