Stiri despre simona popescu

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Mai drăguţ decât Dostoievski”, cu Nora Iuga şi Angela Baciu, la Cărtureşti Verona
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Mai drăguţ decât Dostoievski”, cu Nora Iuga şi Angela Baciu, la Cărtureşti Verona

  Vineri, 7 iulie, de la ora 18.30, la Cărtureşti Verona, are loc o discuţie literară cu ocazia recentei apariţii a volumului „Mai drăguţ decât Dostoievski”, de Nora Iuga şi Angela Baciu, şi cu ilustraţii de Ion Barbu. Alături de cele două autoare, la eveniment vor vorbi Florin Iaru şi Simona Popescu, iar actorul George Mihăiţă va citi un fragment din volum. Discuţia va fi moderată de Andreea Chebac.

 • Peste 100 de poeţi din 23 de ţări vor veni la Festivalul Internaţional de Poezie de la Bucureşti. Printre ei, Mircea Cărtărescu, Simona Popescu şi Ioan Es. Pop
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste 100 de poeţi din 23 de ţări vor veni la Festivalul Internaţional de Poezie de la Bucureşti. Printre ei, Mircea Cărtărescu, Simona Popescu şi Ioan Es. Pop

  În mai puţin de o lună, în capitală debutează cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB). Peste 100 de poeţi din peste 20 de ţări vor sosi la Bucureşti în perioada 18-22 mai, prilejuind publicului iubitor de poezie ocazia de a participa la peste 20 de evenimente: lecturi publice, mese rotunde, dezbateri şi performance-uri.

 • România la Salonul cărţii de la
Paris. Plus şi minus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România la Salonul cărţii de la Paris. Plus şi minus

  În condiţiile în care oricum noi, între noi, ştim deja că suntem extraordinar de buni, rămîne, în final, o întrebare fundamentală, cînd e vorba de participări la tîrguri de carte internaţionale: noi pe cine vrem să convingem ?

 • Mircea Cărtărescu şi „literatura feminină”, la Salon du Livre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Cărtărescu şi „literatura feminină”, la Salon du Livre

  Ediţia din acest an a Salonului Internaţional al Cărţii de la Paris şi-a deschis porţile vineri, pe 20 martie, şi timp de trei zile marele public s-a bucurat de ofertele culturale ale celui mai important eveniment de profil din Franţa, la care România a fost prezentă cu nume importante.

 • AVANPREMIERĂ  Maia Morgenstern a citit sâmbătă la Bookfest din volumul „Ură, prietenie, dragoste, căsătorie“, de Alice Munro, laureată cu Nobel în 2013
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AVANPREMIERĂ  Maia Morgenstern a citit sâmbătă la Bookfest din volumul „Ură, prietenie, dragoste, căsătorie“, de Alice Munro, laureată cu Nobel în 2013

  Sâmbătă, 31 mai, de la ora 15.00, în carul Salonului Internaţional de Carte Bookfest a avut loc lansarea volumului „Ură, prietenie, dragoste, căsătorie“ al scriitoarei Alice Munro, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură în 2013. Maia Morgenstern a citit fragmente din cartea apărută la Editura Litera. Adevărul vă prezintă câteva fragmente în avanpremieră.

 • Şcoală de vară pentru viitorii scriitori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoală de vară pentru viitorii scriitori

  Între 20 şi 25 iulie, pe meleagurile pitoreşti de la Orheiul Vechi, 16 tineri talentaţi vor participa la prima şcoală de scriere creativă din Republica Moldova.

 • Simona Popescu: „Peste o mie de ani, poezia o să arate la fel“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simona Popescu: „Peste o mie de ani, poezia o să arate la fel“

  Pentru că nu oamenii se schimbă, ci realităţile, poezia are toate şansele să fie la fel peste un mileniu, susţine poeta Simona Popescu. Recent întoarsă de la Festivalul Internaţional de Poezie de la Genova, scriitoarea pledează pentru poezie ca pentru o cale prin care omul poate cuceri „un fel de demnitate“.

 • Ce a fost şi ce a ajuns cronica de întâmpinare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce a fost şi ce a ajuns cronica de întâmpinare

  Genul nu e pe moarte, dar nici bine nu se simte, sunt de părere scriitori ca Ioan Groşan, Nora Iuga, Simona Popescu, Cristian Teodorescu şi Lucian Dan Teodorovici. România postdecembristă a adus o nouă dinamică în literatura autohtonă şi un alt tip de cronică literară.

 • Aventura fără sfârşit a cărţilor începe în copilărie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aventura fără sfârşit a cărţilor începe în copilărie

  Mircea Cărtărescu, Ioan Groşan, Cristian Teodorescu, Simona Popescu, Ioana Pârvulescu, Dan Sociu, Cezar Paul-Bădescu, Neagu Djuvara şi alţi oameni de cultură povestesc cum au intrat în cărţi. Apărut la Editura Art, volumul colectiv „Care-i faza cu cititul?“ inaugurează o nouă colecţie, dedicată cititorilor cu vârste cuprinse între 10 şi  14 ani.

Modifică Setările