Stiri despre simboluri comuniste

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Medalii
fără seceră şi ciocan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medalii fără seceră şi ciocan

  Preşedintele Nicolae Timofti participă astăzi la summit-ul şefilor de stat din CSI, care are loc la Minsk. Printre subiectele ce vor fi abordate la reuniune este şi pregătirea manifestărilor consacrate împlinirii a 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

 • De astăzi utilizarea simbolurilor comuniste e interzisă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De astăzi utilizarea simbolurilor comuniste e interzisă

  Cu toate că începând din această zi intră în vigoare prevederile legii care interzice afișarea simbolurilor comuniste în scopuri politice sau de propagandă, nicio autoritate nu este încă abilitată să penalizeze eventualele încălcări.

 • PCRM din nou la CC. Vor secera şi ciocanul înapoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PCRM din nou la CC. Vor secera şi ciocanul înapoi

  Partidul Comuniştilor (PCRM) a contestat la Curtea Constituţională prevederile legislative prin care este interzisă utilizarea în scopuri politice a simbolurilor comuniste, secera şi ciocanul. Modificările în acest sens la legea privind partidele politice au fost publicate în Monitorul Oficial şi urmează să intre în vigoare la 1 octombrie, transmite Info-Prim Neo.

 • Comuniştii cer demisia primarului Dorin Chirtoacă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comuniştii cer demisia primarului Dorin Chirtoacă

  Fracţiunea Partidului Comuniştilor din Consiliul Municipal Chişinău cere demiterea primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă, pentru că acesta a promovat interzicerea simbolurilor comuniste.

 • Lenin, Kotovski şi tancurile sovietice se mută la muzeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lenin, Kotovski şi tancurile sovietice se mută la muzeu

  Deputaţii liberal-democraţi au înregistrat ieri în Parlament o iniţiativă legislativă prin care sunt condamnate toate regimurile totalitare (nazismul, stalinismul, comunismul), care au comis crime împotriva umanităţii prin genocid, deportări, foamete organizată, colectivizare forţată, represiuni politice.

Modifică Setările