Stiri despre silvana mihai

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Banalitatea
crimei şi a răului. Urgenţa avertismentului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Banalitatea crimei şi a răului. Urgenţa avertismentului

  Înainte de a fi critic de teatru, sunt licenţiat în Filologie, având ca primă specializare Limba şi literatura franceză. Din 1981 încoace din asta îmi câştig pâinea. Predau Limba şi literatura franceză.

 • Zarecinaia: „Eu sunt un pescăruş“. Dar ce este un „pescăruş“?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zarecinaia: „Eu sunt un pescăruş“. Dar ce este un „pescăruş“?

  Cea mai mare greşeală pe care-am putea-o face despre spectacolul „Pescăruşul“, montat recent de Andrei Şerban la unteatru, ar fi să căutam în acesta realismul cehovian (nici măcar cel stanislavskian, şi cu atât mai puţin cel atât de dorit şi clamat de marxiştii timpurii). Dar, dacă acesta nu este un spectacol „realist“, atunci ce este? Mai degrabă unul conceptual, cum rar se vede cu succes în teatrul românesc.

 • MŢR a refuzat proiecţia unui film românesc. Tudor Giurgiu: „Problema nu e eventuala temere că filmul ar fi un rebut ci că e «un film cu lesbiene»“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MŢR a refuzat proiecţia unui film românesc. Tudor Giurgiu: „Problema nu e eventuala temere că filmul ar fi un rebut ci că e «un film cu lesbiene»“

  Într-o scrisoare deschisă adresată conducerii Muzeului Ţăranului Român (MŢR), regizorul Tudor Giurgiu, co-fondator al Festivalului Internaţional de film Transilvania (TIFF) deplânge faptul că debutul în lungmetraj al lui Bogdan Theodor Olteanu, „Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă”, nu va intra în programarea viitoare a cinematografului de la muzeu, fiind etichetat drept un „film cu lesbiene”.

 • Unpescăruşlaunteatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unpescăruşlaunteatru

  Prima colaborare a lui Andrei Şerban cu un teatru independent românesc e o întoarcere la rădăcinile sale americane, ale experimentelor de la teatrul La MaMa. De aceea, afirmaţia sa că Pescăruşul lui Cehov este o piesă pe care n-a înţeles-o pe deplin niciodată trebuie luată în sens metaforic. Probabil sunt puţini regizori, chiar şi în lume, care s-o fi pus în scenă de cinci ori.

 • O nouă premieră la Teatrul Mic. O piesă premiată cu Pulitzer, „Ţinutul din miezul verii” de Tracy Letts, în regia lui Vlad Massaci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O nouă premieră la Teatrul Mic. O piesă premiată cu Pulitzer, „Ţinutul din miezul verii” de Tracy Letts, în regia lui Vlad Massaci

  Pe 30 septembrie şi 1 octombrie, de la ora 18.30, la Teatrul Mic, va avea loc premiera unei piese câştigătoare, în 2008, a Premiului Pulitzer pentru dramaturgie: „Ţinutul din mizeul verii”, de Tracy Letts. Din distribuţie fac parte actori precum Rodica Negrea, Cuzin Toma, Dana Dembinski-Medeleanu, Claudiu Istodor, Silvana Mihai sau Ionuţ Vişan. Spectacolul este regizat de Vlad Massaci.

 • „Fetiţa soldat”, o nouă premieră 9G la TNB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fetiţa soldat”, o nouă premieră 9G la TNB

  O nouă premieră are loc zilele acestea la Sala Mică a Teatrului Naţional din Bucureşti. Este vorba despre spectacolul „Fetiţa soldat”, de Mihaela Michailov, în regia tinerei Silvia Roman, un proiect care face parte din programul 9G la TNB, care îşi propune să susţină tinerii artişti.

Modifică Setările