Stiri despre siiti

  78 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Statul Islamic câştigă războiul. Teroriştii nu vor fi învinşi decât cu ajutorul trupelor terestre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul Islamic câştigă războiul. Teroriştii nu vor fi învinşi decât cu ajutorul trupelor terestre

  Au trecut nouă luni de când Barack Obama a stabilit politica „dezbină şi distruge“ privind Statul Islamic (SI). De atunci, în ciuda loviturilor aeriene zilnice, a antrenamentului din ce în ce mai dur al trupelor irakiene şi a coaliţiei de 60 de naţiuni care încearcă să-i distrugă, gruparea a avut mai multe victorii stabile, şi în Siria şi în Irak. Dacă ne punem întrebarea dacă SI câştigă, răspunsul din prezent este, fără îndoială că da.

 • Criza refugiaţilor de la porţile Bagdadului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza refugiaţilor de la porţile Bagdadului

  Peste 20.000 de irakieni nevinovaţi încearcă să fugă de jihadişti dar sunt blocaţi între oraşul Ramadi, cucerit de Statul Islamic şi Bagdad, aflat la aproximativ 100 de kilometri.

 • Carnaj în Ramadi: sute de cadavre zac pe străzile oraşului cucerit de Statul Islamic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carnaj în Ramadi: sute de cadavre zac pe străzile oraşului cucerit de Statul Islamic

  Cadavre mutilate umplu străzile oraşului irakian Ramadi, după ce militanţii Statului Islamic au ucis în masă forţele de securitate irakiene, dar şi civili, în timpul cuceririi oraşului strategic. Se pare că peste 500 de persoane ar fi fost ucise în luptele din ultimele zile, care au culminat cu victoria teroriştilor, anunţă un purtător de cuvânt al Guvernului din Irak.

 • Arabia de Sud în
faţa propriei istorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arabia de Sud în faţa propriei istorii

  Intervenţia din Yemen a  coaliţiei militare conduse de Arabia Saudită reprezintă apogeul crizei yemenite întinse pe o perioadă de timp mai mare decât ne-am putea  închipui, îcepută altfel încă din 1990, atunci când Yemenul de Nord se unifica cu Yemenul de Sud.

 • Yemen, pivotul geopolitic iranian de la
periferia Golfului Persic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Yemen, pivotul geopolitic iranian de la periferia Golfului Persic

  Istoria modernă a Yemenului este una destul de complicată şi aproape mai mereu marcată de puternice violenţe generate atât pe plan intern ca efecte ale incapacităţii de guvernare, cât şi pe plan extern, prin prisma diferitelor interese ale actorilor regionali.

 • Un nou stat islamic în Orientul Mijlociu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un nou stat islamic în Orientul Mijlociu

  Noul Stat Islamic, apărut în Orientul Mijlociu, nu ar fi fost posibil fără largul concurs al şeicilor suniţi. La 29 iunie, Statul Islamic din Irak şi Levant (SIIL) a anunţat restabilirea Califatului islamic, primul după abolirea, în 1922, a celui rezultat din Imperiul Otoman.

 • Jihadiştii din Irak au pus mâna şi pe materiale nucleare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jihadiştii din Irak au pus mâna şi pe materiale nucleare

  Autorităţile irakiene au avertizat Naţiunile Unite că insurgenţii sunniţi au confiscat materiale nucleare folosite în scopuri ştiinţifice de la Universitatea din Mosul, din nordul Irakului, relatează BBC News Online.

 • Atenţie, urmează un nou Sarajevo!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie, urmează un nou Sarajevo!

  Ce avem pe lista crizelor din Orientul Mijlociu? Războiul civil din Siria continuă. Convorbirile de pace dintre israelieni şi palestinieni sunt în colaps, iar războiul reîncepe. Egiptul este în proces de eliminare a grupării Fraţii Musulmani. Discuţiile SUA-Iran sunt marcate de incertitudine. Irakul este în convulsii, iar pericolul ruperii în trei provincii devine tot mai pronunţat, pe zi ce trece.

 • Cine este Muqtada Al-Sadr, liderul şiit gata să preia frâiele puterii la Bagdad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine este Muqtada Al-Sadr, liderul şiit gata să preia frâiele puterii la Bagdad

  În 2008 Muqtada Al-Sadr era un om terminat. În primăvară declarase război atât americanilor şi irakienilor într-un război ce avea să-l ruineze. Astăzi, acelaşi cleric e la un pas de a cuceri puterea politică la Bagdad şi de a dezlănţui un război civil cu repercusiuni grave pentru securitatea întregului Orient Mijlociu. Cine este Muqtada Al-Sadr şi ce şanse are să preia puterea?

 • Secretarul de Stat american John Kerry în vizită oficială la Bagdad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secretarul de Stat american John Kerry în vizită oficială la Bagdad

  Secretarul de Stat american, John Kerry, a aterizat luni dimineaţa în capitala Irakului, Bagdad pe fondul unei crize ce ameninţă întreaga securitatea a Orientului Mijlociu, încercând să-i convingă pe liderii irakieni să depăşească diferenţele sectare şi să formeze un guvern de coaliţie şi reprezentativ pentru toţi cetăţenii irakieni.

 • VIDEO Execuţii
în masă aproape de Bagdad. Fotografii ale masacrelor din ultimele zile ies
la iveală. SUA iau în calcul mai multe opţiuni de intervenţie în Irak
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Execuţii în masă aproape de Bagdad. Fotografii ale masacrelor din ultimele zile ies la iveală. SUA iau în calcul mai multe opţiuni de intervenţie în Irak

  Fotografii extrem de tulburătoare au apărut în mediul online în ultimele 48 de ore. Imaginile, atribuite militanţilor suniţi din facţiunea SIIL, înfăţişează un masacru în toată regula ce s-ar fi petrecut în cursul zilei de sâmbătă în regiunile ocupate de fundamentaliştii afiliaţi Al Qaeda.

 • Arabia Saudită a
decis interzicerea a 50 de prenume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arabia Saudită a decis interzicerea a 50 de prenume

  Autorităţile din Arabia saudită au luat marţi o nouă decizie cu privire la prenumele care pot fi alese de viitorii părinţi din acest stat. 51 de nume se află pe lista numelor de botez interzise de Ministerul de Interne, majoritatea având legătură cu religia sau cultura din statul musulman.

 • Tensiuni
diplomatice între Irak şi grupul Arabia Saudită-Qatar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tensiuni diplomatice între Irak şi grupul Arabia Saudită-Qatar

  Prim-ministrul Irakului, Nouri Al-Maliki, a lansat sâmbătă acuzaţii la adresa Arabiei Saudite şi a Qatarului, state despre care liderul de la Bagdad afirmă că vor să destabilizeze ţara sa prin susţinerea grupărilor insurgente, informează cotidianul „Le Monde”.

 • Carnagiu în Irak: cel puţin 41 de morţi în urma unui atentat sinucigaş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carnagiu în Irak: cel puţin 41 de morţi în urma unui atentat sinucigaş

  Cel puţin 41 de oameni au fost ucişi, joi, în urma unui atentat sinucigaş care a vizat o procesiune şiită în nordul Bagdadului, în timp ce alţi nouă credincioşi şiiţi au murit într-un dublu atentat care a avut loc în sudul capitalei irakiene, potrivit unor oficiali, citaţi de AFP.

 • Prim-ministrul
Irakului vrea un „război mondial” împotriva Al-Qaida
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prim-ministrul Irakului vrea un „război mondial” împotriva Al-Qaida

  Prim-ministrul Irakului Nouri al-Maliki, aflat într-o vizită în Statele Unite ale Americii,  a cerut joi comunităţii internaţionale să ducă „un al Treilea Război Mondial” împotriva „virusului” Al-Qaida, organizaţie care cunoaşte o adevărată dezvoltare în ţara sa, informează AFP.

 • Aproximativ 600
de persoane ucise în Irak în luna septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aproximativ 600 de persoane ucise în Irak în luna septembrie

  Cel puţin 15 persoane au fost ucise şi alte 30 de persoane au fost rănite luni într-un atac împotriva unui convoi funerar în Bagdad, fiind al treilea atac de acest tip care are loc în capitala irakiană în ultimele zile, potrivit informaţiilor furnizate surselor de securitate şi medicale, citate de AFP.

 • Islam: conflictul interconfesional, povestea fără
sfârşit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Islam: conflictul interconfesional, povestea fără sfârşit

  Egiptul pare să alunece în război civil, antrenând consecinţe foarte grave pentru întreaga regiune şi cu extensii acum încă imposibil de prevăzut în cazul unei intervenţii externe. Dar, pe fond, despre ce este vorba? Pentru ce se ucid între ei, de secole, suniţii şi şiiţii, de unde atâta neostoită patimă ucigaşă?

 • Pakistan: 13 civili morţi într-un atac asupra unui convoi de autobuze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pakistan: 13 civili morţi într-un atac asupra unui convoi de autobuze

  Zeci de bărbaţi înarmaţi, deghizaţi în poliţişti, au atacat luni noaptea mai multe autobuze şi au împuşcat mortal 13 civili. Agresorii au întrerupt traseul autobuzelor care se deplasau în partea de sud-est a ţării şi au aruncat cadavrele într-o râpă din apropiere.

Modifică Setările