Stiri despre siil

  159 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • ANALIZĂ Campania anti-ISIL şi securitatea Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Campania anti-ISIL şi securitatea Europei

  Conflictul din Siria, valurile de refugiaţi, capacitatea teroriştilor de a lovi în centrul marilor metropole europene, şi „umbra ursului“ în flancul estic al NATO: urmează sfârşitul civilizaţiei noastre, aşa cum o ştim? Poate, dar cel mai probabil nu va fi din aceste cauze, dacă problemele sunt abordate cu calm, fără filtre ideologice şi cu disponibilitatea de a acţiona efectiv.

 • Războiul de 30 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul de 30 de ani

  „În timpul nostru, Orientul Mijlociu pare a fi destinat să testeze toate experimentele istorice simultan – imperiu, stat religios, dominaţie externă, război sectar toţi împotriva tuturor – înainte de a se ajunge (dacă se va ajunge) la un concept de ordine internaţională.

 • Captivii
Statului Islamic. Mărturii cutremurătoare ale foştilor luptători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Captivii Statului Islamic. Mărturii cutremurătoare ale foştilor luptători

  În nordul Siriei, o zonă controlată de forţele armatei kurde, mai mulţi militanţi, foşti membri ai grupării fundamentaliste Statul Islamic, au dezvăluit unei echipe de jurnalişti americani o serie de amănunte cutremurătoare cu privire la viaţa de zi cu zi în rândul grupării.

 • Implicarea NATO împotriva
Statului Islamic din Levant: studiu de fezabilitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Implicarea NATO împotriva Statului Islamic din Levant: studiu de fezabilitate

  Elemente militare, cât şi politice îngreunează luarea unei decizii în sensul unei intervenţii în Levant de către statele membre NATO. Articolul va analiza, pe rând, aceste elemente în speranţa de a ajunge la nucleul reticenţei euroatlantice şi de a identifica, punctual, problemele ce trebuie remediate.

 • Statul Islamic bate la uşa României. Cine şi cum va răspunde?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul Islamic bate la uşa României. Cine şi cum va răspunde?

  Declaraţia de joi a fostului director al Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, cu privire la implicarea unui cetăţean român în gruparea teroristă Statul Islamic ne pune în faţa unui fapt împlinit. Odată cu aderarea la structura militară nord-atlantică, România, o ţară cu puternice legături socio-economice în Orientul Mijlociu, se aliniază aceleaşi politici eşuate ce a dus tocmai la crearea acestei grupări fundamentaliste.

 • Khorasan şi epicentrul lumii jihadiste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Khorasan şi epicentrul lumii jihadiste

  Muhsin al-Fadhli este una dintre figurile importantate ale Al-Qaeda şi fondatorul grupului terorist care activează în Siria, Khorasan. În 2012, o notă a Departamentului de Stat menţiona recompensa pusă pe capul teroristului: 7 milioane de dolari.

 • Statul Islamic a decapitat încă un occidental. Un francez a devenit a patra victimă executată de jihadişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul Islamic a decapitat încă un occidental. Un francez a devenit a patra victimă executată de jihadişti

  O organizaţie teroristă afiliată Statului Islamic a decapitat încă un occidental, după ce extremişti din Statul Islamic au executat în acest fel doi americani şi un britanic. Acum, jihadiştii au executat un turist francez capturat în Algeria, ca răzbunare pentru bombardamentele asupra teroriştilor, efectuate în ultimele zile de o coaliţie internaţională condusă de SUA.

 • ISIS şi strategia militară americană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ISIS şi strategia militară americană

  Pericolul terorismului transnaţional în secolul al XXI-lea este abia la început, fiecare dintre noi fiind o posibilă ţintă aici, în ţară, cât şi în afară. El a continuat să existe şi după 11 septembrie 2001, ziua care a zguduit America, dar şi întreaga planetă.

 • Cum funcţionează Statul Islamic. Organigrama celei mai periculoase grupări teroriste din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum funcţionează Statul Islamic. Organigrama celei mai periculoase grupări teroriste din lume

  Despre gruparea teroristă care a declarat un califat islamic în nordul Irakului se ştie că este cea mai bogată şi mai bine organizată din lume. Mai puţin ştiut este însă că organizaţia funcţionează cu paliere clare de putere, cu jurisdicţii, conduse de foşti ofiţeri din armata lui Saddam, după cum reiese din documente ale grupării, capturate recent de forţele irakiene.

 • INFOGRAFIE Statul Islamic are adepţi şi în Bulgaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE Statul Islamic are adepţi şi în Bulgaria

  Etnici musulmani bulgari au promovat în ultimele săptămâni pe reţelele sociale simbolurile grupării islamiste Stat Islamic, care îndeamnă la terorism şi violenţă, provocând îngrijorare cu privire la creşterea popularităţii organizaţiei în Bulgaria, relatează Standard News, în ediţia online.

 • UPDATE Aproximativ 20 de raiduri americane şi arabe împotriva Statului Islamic, în Siria. 30 de militanţi SI şi opt civili, între care trei copii, au fost ucişi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Aproximativ 20 de raiduri americane şi arabe împotriva Statului Islamic, în Siria. 30 de militanţi SI şi opt civili, între care trei copii, au fost ucişi

  Armata americană şi forţe ale unor ţări „partenere” au efectuat, pentru prima oară, raiduri aeriene contra unor poziţii ale grupării jihadiste Stat Islamic (SIIL) în Siria, a anunţat luni Pentagonul, relatează AFP. Reprezentanţii Observatorului sirian pentru drepturile omului au adăugat că aproximativ 20 de raiduri au fost efectuate, marţi dimineaţă, în nordul Siriei.

 • VIDEO Mircea Geoană: „Nu este atât de departe 11 septembrie 2001. În forme perverse, el se reciclează“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Mircea Geoană: „Nu este atât de departe 11 septembrie 2001. În forme perverse, el se reciclează“

  Fostul ministru de Externe Mircea Geoană a venit în studiul Adevărul Live pentru a analiza felul în care au schimbat atentatele teroriste de la 11 septembrie strategiile de securitate pe plan mondial. Totodată, fostul ambasador român în SUA a vorbit şi despre actuala ameninţare teroristă reprezentată de Statul Islamic, considerată o grupare mai periculoasă şi mai radicalizată decât al-Qaeda.

 • 13 ani de la 11 septembrie: teroriştii continuă să înspăimânte întreaga lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  13 ani de la 11 septembrie: teroriştii continuă să înspăimânte întreaga lume

  La 13 ani de la atentatele de la World Trade Center din New York, efortul internaţional nu a reuşit să elimine ameninţarea terorismului. Chiar dacă al-Qaeda, responsabilă pentru tragedia din SUA, a fost practic anihilată, în locul ei a apărut o grupare chiar mai radicală şi mai periculoasă.

 • Halil I. Erhan: Internetul ca spaţiu de exprimare a terorismului în serviciul Jihadului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Halil I. Erhan: Internetul ca spaţiu de exprimare a terorismului în serviciul Jihadului

  În actuala epocă a abundenţei de tehnologii, se asistă la hiatusul între tradiţionala eră a asasinatelor şi a războaielor simetrice, derulate pe cîmpul de luptă, şi cea a decapitărilor de ostatici în direct şi a execuţiilor în rîndul minorităţii yazidite din Irak, urmărite de milioane de spectatori, în timp real.

 • Colapsul politicii externe a lui Barack Obama în Orientul Mijlociu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Colapsul politicii externe a lui Barack Obama în Orientul Mijlociu

  Incapacitatea preşedintelui american de a opri ascensiunea organizaţiei teroriste Statul Islamic (SI), precum şi declaraţiile sale conform cărora doreşte să reducă această problemă la una care se poate „gestiona”, demonstrează, în opinia lui Rich Lowry, de la Politico.com, prăbuşirea politicii externe a lui Barack Obama.

 • O companie din SUA îşi schimbă numele ca să nu fie confundată cu Statul Islamic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O companie din SUA îşi schimbă numele ca să nu fie confundată cu Statul Islamic

  O companie americană ce furnizează servicii de plată prin telefonie mobilă a luat decizia de a-şi schimba numele pentru a evita confuzii cu gruparea islamistă radical. Numele anterior ara un acronim care insemna Statul Islamic din Irak şi Levant. O altă companie susţine că nu îşi va schimba numele.

 • Al doilea jurnalist american decapitat în Irak de Statul Islamic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Al doilea jurnalist american decapitat în Irak de Statul Islamic

  Statul Islamic din Irak şi Siria (ISIS) l-a decapitat pe Steven Joel Sotloff. El este cel de-al doilea american executat de grupul militant islamic. Pe internet a apărut şi un film cu decapitarea, anunţă SITE Intelligence Group, o organizaţie de cercetare care urmăreşte postările pe internet ale jihadiştilor.

 • Noua şi înfricoşătoarea evoluţie a jihadului modern: cultura rap şi Islamul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua şi înfricoşătoarea evoluţie a jihadului modern: cultura rap şi Islamul

  O nouă cultură extremistă a tinerilor, aparent paradoxală, pare să se nască. Rapper-ul suspectat că l-ar fi ucis pe jurnalistul american James Foley, Abdel Majed Abdel Bary, reprezintă produsul unor stiluri aparent contradictorii de viaţă: cultura rap şi religia Islamică, scrie publicaţia Politico.

 • Germania va livra
rachete antitanc şi puşti de asalt kurzilor din Irak
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania va livra rachete antitanc şi puşti de asalt kurzilor din Irak

  Germania va face o primă livrare de arme de 30 de rachete antitanc şi mii de puşti de asalt pentru kurzii irakieni, pentru a-i ajuta să lupte împotriva Statului Islamic în nordul Irakului, potrivit unui anunţ făcut duminică seară de guvernul german, relatează AFP.

 • Statul Islamic ameninţă lumea cu ciuma bubonică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul Islamic ameninţă lumea cu ciuma bubonică

  Un laptop care se pare că a fost luat de la o bază a Statului Islamic din Siria conţine planuri de lansare a unor arme biologice devastatoare, mai precis ciuma bubonică.

Modifică Setările