
Oamenii de ştiinţă explică procesele care au loc în organism în timpul masturbării
Oameni de ştiinţă, medici şi sexologi au explicat procesele care au loc în timpul excitării sexuale provocate prin masturbare.
Oameni de ştiinţă, medici şi sexologi au explicat procesele care au loc în timpul excitării sexuale provocate prin masturbare.
Naşterea unui copil aduce o bucurie extraordinară în viaţa oricărui cuplu, însă, pe lângă fericirea nemărginită, apare şi o serie de schimbări importante în viaţa celor doi părinţi. Aceste schimbări au efect asupra întregii relaţii, inclusiv în ce priveşte intimitatea acestora.
Cuplurile pot construi o relaţie extraordinară atât în dormitor, cât şi în afara lui, prin lucruri simple precum iubirea, grija, siguranţa emoţională şi discuţii deschise despre ceea ce le face plăcere. Astfel, potrivit sexologului Gabriela Marin, există anumite gesturi şi comportamente care trădează fericirea din patul conjugal.
Masturbarea este cea mai simplă metodă prin care adolescenţii îşi explorează sexualitatea, 80-100% dintre tineri practicând-o în jurul vârstei de 14-16 ani, iar în unele cazuri, chiar de la 10-12 ani.
Sexul tantric este diametral opus sexului tradiţional. Tantra este un mijloc spiritual de exprimare, despre care se spune că intensifică şi prelungeşte legătura care există între îndrăgostiţi. Terapeuţii apelează din ce în ce mai mult la tehnicile tantrice pentru a soluţiona problemele din cuplu.
Nu cu mult timp în urmă, singura formă de infidelitate era contactul fizic dintre două persoane, iar infidelitatea era uşor de recunoscut. Dacă o persoană avea contact sexual în afara relaţiei de bază cu un vecin, coleg, o cunoştinţă ocazională sau chiar şi cu o prostituată, se considera că aceasta îşi înşeală partenerul
Există un trend din ce în ce mai răspândit în România pentru inactivitate sexuală, fenomen care poate conduce la certuri, reproşuri, infidelitate sau chiar la divorţ. După numeroase cercetări, sexologul Gabriela Marin a întocmit topul celor mai frecvente 5 probleme cu care se confruntă în dormitor românii.
Un sexolog american vorbeşte despre importanţa dezvoltării încrederii în sine când vine vorba de sexualitate, dezvăluind patru tehnici esenţiale care te ajută să scapi de prejudecăţi şi să sporeşti calitatea actului sexual.
Cele mai îndrăzneţe fantezii sexuale sunt trăite uneori în timpul somnului. Sexologul britanic Tracey Cox, celebră în întreaga lume pentru opiniile sale, explică semnificaţia celor mai întâlnite vise sexuale.
Sexul are efecte benefice asupra întregului organism. În urma a mai multe studii efectuate de cercetători din Statele Unite, Australia şi Franţa, s-a constatat că persoanele care fac dragoste cu regularitate se află într-o formă fizică şi psihică mai bună decât cei care nu au o viaţă sexuală activă. Iată mai jos cele mai importante beneficii ale sexului şi sfaturile unui sexolog.
Sexologul Alex Allman, cunoscut în SUA pentru studiile sale despre sexualitate şi relaţiile de cuplu, declară, într-o conferinţă TEDx, că, potrivit psihologiei cognitive, reuşita unei relaţii de cuplu nu are legătură cu mărimea unei oarecare părţi anatomice, cu fizicul sau cu o anumită tehnică sexuală, ci cu sistemul de idei şi credinţe pe care îl are fiecare partener din respectiva relaţie.
În timp ce 99% din femei au nevoie de stimulare clitoridiană pentru a atinge orgasmul, cei mai mulţi bărbaţi nu au habar cât timp trebuie să se concentreze asupra acestui detaliu pentru a le oferi plăcere partenerelor. Vina pentru această situaţie la aparţine însă femeilor.
Într-unul din videourile sale, cunoscutul sexolog american Alex Allman, autorul cărţii „Sex revoluţionar“, vorbeşte despre ce-şi doresc bărbaţii.
Alex Allman este un cunoscut sexolog din Statele Unite ale Americii care a scris o carte despre plăcerea sexuală, ”Sex revoluţionar”. Prin videourile postate pe canalul său de Youtube şi prin prelegerile pe care le ţine la evenimentele unde e invitat le vorbeşte oamenilor despre intimitate, relaţii sănătoase şi sexualitate.
Deşi este un subiect tabu, mai ales pentru femei, masturbarea este recomandată de sexologi ca un mod de îngrijire. Printre altele, practica aceasta calmează durerile menstruale, echilibrează emoţiile şi le învaţă pe femei să-şi descopere dorinţele sexuale.
Proiectul tinerei din Cluj-Napoca a pornit de la întrebarea „De ce nu au jucăriile organe sexuale“. Ulterior a creat păpuşi dedicate, teoretic, copiilor care încorporează atât organe sexuale masculine, cât şi feminine.
Oricine poate fi un partener sexual de milioane, indiferent de înfăţişare, dimensiunea penisului sau a sânilor. De cele mai multe ori, secretul acestei calităţi stă în capacitatea de a fi deschis către explorare şi noi încercări.
Pe lângă faptul că este una dintre cele mai plăcute activităţi, sexul este benefic pentru sănătate şi absolut necesar pentru o stare psihică normală.
De multă vreme se tot vorbeşte despre substanţele care compun sperma şi despre modul în care acestea acţionează asupra tenului. „Adevărul“ vă spune cinci curiozităţi legate de spermă şi de spermatozoizi.
Un sexolog american vrea să lămurească problema foarte controversată a dependenţei de sex. El spune că din punct de vedere medical nu există acest diagnostic, deşi unele persoane au un apetit sexual exagerat.
Deseori, oamenii sunt atât de ocupaţi că nu mai au timp de relaţii intime spontane, iar atunci relaţia lor poate avea de suferit serios.
În centrul Bucureştiului, au apărut în ultimii ani o mulţime de sex-shopuri, iar cererea pare să fie din ce în ce mai mare. Aşa se face că străzile din buricul Capitalei sunt ticsite cu magazine în care oameni de toate vârstele caută obiecte menite să le îmbunătăţească viaţa sexuală.
Frigiditatea are de multe ori cauze psihologice. Femeile nu merg însă la medic, nu caută consiliere şi astfel îşi pot distruge şansa la o viaţă fericită.
Violul conjungal este un subiect sensibil şi de multe ori puţin înţeles de cupluri. Apare deseori întrebarea legitimă: cum se poate transforma o relaţie sexuală dintre doi oameni căsăoriţi într-un viol conjungal? „Adevărul“ vă prezintă astăzi tot ce trebuie să ştiţi despre violul conjungal.
Bărbaţii vor sex, iar femeile numai dragoste, acesta este mitul la care se raportează foarte mulţi dintre noi. La întrebarea dacă mitul este real, psihologul Eduard Rosentzveig, specializat în sexologie, răspunde la rândul său cu o întrebare, în funcţie de genul interlocutorului: „Dar tu vrei numai sex sau numai dragoste?“.
Unele femei mint că au orgasm cu partenerii lor, din diverse motive. „Adevărul“ a discutat cu un sexolog pentru a explica de ce aleg femeile să nu recunoască momentele în care nu ajung la orgasm.
Sexologii recomandă părinţilor să le explice copiilor încă din clasa I ce este sexul, ce sunt organele sexuale şi de ce băieţeii sunt diferiţi de fetiţe. Discuţia trebuie purtată printr-un limbaj cu cuvinte simple, fără „albinuţe“ şi „polenizare“, în aşa fel încât prichindelul să înţeleagă ce i se spune şi să nu dezvolte un disconfort afectiv legat de organele sexuale.
„Obsesia e o sabie cu două tăişuri care poate să ajute să menţină optimă viaţa sexuală sau poate deveni o tulburare de cuplu“, spune sexologul clujean Cristian Delcea. O parte din persoanele care i-au trecut pragul cabinetului ca să caute soluţii pentru problema lor încercau să înţeleagă de ce nu se pot excita şi de ce au orgasm doar dacă fac sex în public, sex în grup sau dacă partenerul îi sugrumă, leagă sau îi biciuiesc.
Abstinenţa sexuală poate avea un rol important atât pentru starea fizică de sănătate, cât şi pentru cea emoţională. Are valenţe diferite pentru oameni diferiţi. Unele persoane pot decide să fie abstinente, în timp ce altele ajung la abstinenţă din cauza vieţii agitate.
Una dintre principalele probleme ale românilor când vina vorba de viaţa sexuală este ruşinea. Comunicăm greu şi conderăm sexul ca fiind un subiect tabu, care nu trebuie să părăsească dormitorul. Specialiştii braşoveni vorbesc pentru „Adevărul“ despre cât de pudici sunt românii.