
Unde puteţi face sesizări la Poliţia Locală. Numărul de whatsapp nu mai este valabil
De la 1 februarie 2021, numărul de Whatsapp al Poliţiei Locale nu mai este valabil, anunţă Primăria Constanţa. Aplicaţia nu respectă prevederile legale în vigoare.
De la 1 februarie 2021, numărul de Whatsapp al Poliţiei Locale nu mai este valabil, anunţă Primăria Constanţa. Aplicaţia nu respectă prevederile legale în vigoare.
IPJ Dâmboviţa anunţă că până la această oră nu s-au înregistrat incidente deosebite care să afecteze desfăşurarea procesului electoral. Au fost înregistrate 8 fapte referitoare la posibile încălcări ale legislaţiei electorale.
Mai multe conturi de pe o reţea de socializare sunt analizate de poliţiştii olteni, aceştia autosesizându-se cu privire la continuarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare 2020 după încheierea perioadei legale.
Sesizările şi solicitările pot fi depuse în continuare în format electronic, reprezentanţii municipalităţii precizând că pot apărea întârzieri în procesarea documentelor.
Un număr de 23 de dosare penale au fost deschise în urma a zeci de sesizări pe care poliţiştii le-au primit pe parcursul desfăşurării alegerilor locale de duminică, sesizări venite din toate sectoarele Capitalei, a declarat Bogdan Berechet, directorul general al Direcţiei Generale de Poliţie a Minicipiului Bucureşti (DGPMB).
Poliţiştii ialomiţeni au intervenit în 21 de situaţii în care au fost semnalate posibile nereguli care au avut legătură cu procesul electoral. Toate sesizările sunt verificate cu promptitudine, dau asigurări oamenii legii.
Procesul electoral s-a desfăşurat fără producerea unor incidente deosebite de ordine publică în judeţul Călăraşi. Conform IPJ Călăraşi, au fost înregistrate 13 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral.
De la începutul procesului de votare, pana la ora 17.00, pe raza judeţului Ialomiţa au fost înregistrate 17 sesizări electorale, a anunţat IPJ Ialomiţa. Oamenii legii au întocmit 3 dosare penale.
Poliţiştii au primit doar astăzi 33 sesizări venite din tot judeţul privind posibile încălcări ale legislaţiei electorale. Trei persoane sunt cercetate penal.
Asociaţia de protecţie a consumatorilor InfoCons a lansat o linie telefonică specială destinată persoanelor care îşi fac teste pentru detectarea Covid-19. La numărul 021-9615 românii pot solicita consiliere, informare sau pot depune sesizări din perspectiva protecţiei consumatorilor.
Procurorul - şef al DNA, Crin Nicu Bologa, a declarat că, de la începutul anului şi până în prezent, au fost înregistrate peste 1.000 de dosare penale, dintre care 33 au ajuns la instanţe. Au mai fost înregistrate 723 de sesizări de la cetăţeni şi 371 de sesizări din oficiu ale procurorilor.
Primăria Comunei Ciugud oferă cetăţenilor aplicaţia City Health care le va permite să transmită orice sesizare sau orice posibilă problemă care ar putea apărea în contextul relaxării măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii COVID-19.
Pe lângă misiunile specifice stării de urgenţă, poliţiştii au realizat, ieri, 2.759 de intervenţii la evenimente, dintre care 2.302 au fost sesizate de cetăţeni prin Apelul Unic de Urgenţă 112, fiind organizate 266 de acţiuni.
Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat vineri că are o multitudine de semnale potrivit cărora există anghajatori care şi-au trimis oamenii în şomaj tehnic, dar îi cheamă la muncă. „Am cerut ITM să facă verificări”.
Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat miercuri că reclamaţiile privind neregulile legate de amânarea ratelor bancare pot fi depuse online prin completarea unui formular.
Pentru a preveni infectarea cu coronavirus, instituţia a suspendat programul de audienţe, urmând ca cetăţenii să folosească exclusiv metodele de comunicare alternativă a documentelor.
Oamenii legii vor avea în vedere asigurarea şi păstrarea curăţeniei şi ordinii pe teritoriul municipiului; întreţinerea şi utilizarea spaţiilor verzi, dar şi utilizarea locurilor de joacă şi a obiectelor de mobilier urban.
Un număr de 236 de sesizări privind contravenţii sau infracţiuni electorale s-au înregistrat în turul doi al alegerilor prezidenţiale, însă aproape jumătate dintre acestea nu s-au confirmat în urma verificărilor efectuate de poliţişti, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog. În judeţul Călăraşi s-a înregistrat o singură sesizare de infracţiune lectorală.
Românii care vor să voteze la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie 2019, precum şi la preconizatul tur doi de scrutin, asaltează centrul de informare creat de Coaliţia Fiecare Vot pentru asistenţă electorală. Cetăţenii sunt hotărâţi să-şi exprime dreptul la vot chiar dacă sunt departe de ţară.
Dosarul indicat de Remus Rădoi ca fiind „trântit“ de către anchetatori este încă în lucru la DIICOT. Zeci de persoane au fost aduse la audieri, una singură a fost la acel moment reţinută, iar de la un comunicat de presă la altul au dispărut din acuzaţii. În prezent, ar fi fost preluat de structura centrală.
De la începutul lunii august şi până în prezent, poliţiştilor argeşeni le-au fost sesizate 14 dispariţii, printre care şi copii. Până acum, 13 persoane, dintre care 5 minori, au fost găsite.
Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat miercuri pentru data de 4 iulie dezbaterile privind sesizările depuse de către PNL, USR şi de către preşedintele Klaus Iohannis la legile prin care au fost modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. CCR a amânat dezbaterile de trei ori ori până acum.
Reprezentanţii PNL din localităţile din Olt au făcut mai multe sesizări către reprezentantul formaţiunii în BEJ Olt, urmând ca acesta să întocmească sesizări scrise, din mai multe localităţi venind semnale că se încalcă legislaţia.
Consumatorii persoane fizice pot depune, în cazul în care se confruntă cu anumite probleme la cumpărarea de produse sau servicii, şi nu le pot rezolva cu vânzătorul, o sesizare la Protecţia Consumatorului, instituţie care în anumite limite poate rezolva conflictul.
Oamenii legii au fost nevoiţi să intervină la peste 10.000 de cazuri, cele mai multe fiind în mediul urban. Numărul intervenţiilor la apelurile de urgenţă a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 127 de cazuri.
La peste 300 de sesizări ale cetăţenilor, majoritatea primite prin serviciul 112, au intervenit poliţiştii în ultima săptămână. De asemenea, 30 de şoferi care au pus în pericol siguranţa traficului rutier au rămas fără permis, iar 10 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni au fost depistate în flagrant.
Poliţiştii au depistat, în ultimele 24 de ore, zece urmăriţi naţional sau internaţional şi au prins în flagrant delict 140 de persoane. În trafic, pentru neregulile rutiere, peste 480 de conducători auto au rămas fără permis.
Poliţiştii călărăşeni au intervenit în weekend la aproximativ 130 de sesizări venite din partea cetăţenilor, iar în urma activităţilor desfăşurate au constatat peste 30 de infracţiuni şi au aplicat aproape 250 de sancţiuni contravenţionale.
Începând de astăzi, Poliţia Locală Galaţi pune la dispoziţia gălăţenilor numărul scurt de telefon – 955 – apelabil din toate reţelele de telefonie, cu tarif normal. Pentru a eficientiza activitatea instituţiei şi pentru o mai bună comunicare cu cetăţenii, numărul scurt 955 va fi folosit în paralel cu vechile numere de telefon de la dispeceratul instituţiei de ordine publică.
Sorin Apostoliceanu (41 de ani), viceprimarul din Piteşti, a ajuns să fie supranumit viceprimarul-Facebook, şi asta pentru că răspunde la sute de mesaje de pe Facebook ale contribuabililor în fiecare săptămână, nu puţine fiind cazurile când a rezolvat probleme sesizate online. El răspunde şi destulelor mesaje critice şi postează pe Facebook când sunt probleme de interes public.