Stiri despre servicii secrete

  306 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Protocoalele dintre
Parchet şi servicii secrete: o tradiţie de 15 ani, sub cinci procurori generali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protocoalele dintre Parchet şi servicii secrete: o tradiţie de 15 ani, sub cinci procurori generali

  Florin Iordache a declarat săptămâna trecută că, din câte ştie el, Curtea Constituţională va permite Parlamentului să elimine complet din Codul penal infracţiunea de abuz în serviciu. Avem o mare problemă: motivarea Curţii încă nu e publică. De unde ştie Florin Iordache ce va conţine decizia, câtă vreme deliberările Curţii sunt, prin lege, secrete? Are Florin Iordache consultări private cu judecătorii CCR?

 • Cum poate fi eficientizat controlului civil asupra serviciilor secrete – viziunea unui expert britanic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poate fi eficientizat controlului civil asupra serviciilor secrete – viziunea unui expert britanic

  Instituţia inspectorului general, un actor neutru, angajat al serviciului care investighează posibile infracţiuni sau ilegalităţi ale serviciilor secrete reprezintă o măsură de natură să întărească controlul efficient al societăţii civile asupra agenţiilor naţionale de spionaj, apreciază expertul internaţional  în probleme de intelligence, Peter Gill.

 • Fost şef al
SIE: Atacurile la adresa UE sunt atacuri la interesul naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fost şef al SIE: Atacurile la adresa UE sunt atacuri la interesul naţional

  Generalul Silviu Predoiu, fost şef al Serviciului de Informaţii Externe, unde a activat ca prim-adjunct al directorului, dar şi ca director interimar, a vorbit, într-un interviu acordat pentru „Adevărul“, despre relaţia dintre serviciile de informaţii şi politicieni, despre modul cum fructifică primii oameni în stat informaţiile primite şi care sunt principalele riscuri la adresa securităţii României.

 • Cine va plăti pentru gafele GRU?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine va plăti pentru gafele GRU?

  Evenimentele din ultimele luni au demonstrat - lumii, dar şi poporului rus - că spionii ţării nu sunt infailibili. Agenţii serviciului de informaţii al armatei ruse (GRU) au clacat  vizibil şi spectaculos. Relevarea incompetenţei GRU poate fi mai mult decât jenantă pentru Vladimir Putin. De aceea la Ministerul rus al Apărării şi la sediul GRU se fac anchete pentru a găsi vinovaţii. Cu siguranţă vor cădea capete cât de curând.

 • De ce fac spionii ruşi greşeli de începători. Liderul de la Kremlin e furios
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce fac spionii ruşi greşeli de începători. Liderul de la Kremlin e furios

  În ultima vreme, serviciile de secrete ale Rusiei, în special cel al armatei, GRU, a fost în atenţia presei internaţionale. Identificarea de către serviciile de informaţii britanice a două persoane, suspectate de a fi agenţi ai GRU bănuiţi a fi vinovaţi de tentativa de asasinare de la Salisbury a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale, a dus la afalarea unor gafe jenante pentru Kremlin.

 • Cealaltă voce a Mariei Tănase:
„privighetoare“ la Serviciul Secret de Informaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cealaltă voce a Mariei Tănase: „privighetoare“ la Serviciul Secret de Informaţii

  Alături de meritele Mariei Tănase (1913 - 1963), care au ridicat-o la rangul de simbol cultural al ţării, fiind descrisă ca neaoşa, cosmopolita şi „pasărea măiastră“ a cântecului românesc, în trecutul său tumultuos, rolul cântăreţei ar fi fost şi acela de spioană aprigă, cochetând cu serviciile secrete de informaţii din Franţa, Marea Britanie şi SUA

 • Analiză: Presa
şi atacurile Rusiei împotriva serviciilor de informaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiză: Presa şi atacurile Rusiei împotriva serviciilor de informaţii

  Războiul declanşat de Rusia în Crimeea a continuat cu o ofensivă la nivel european. Mai multe surse online, precum şi surse oficiale au tins să reclame în ultimii ani că acolo unde Moscova nu a reuşit să facă război la sol (clasic, ca în Georgia, sau hibrid, ca în Crimeea) au fost implementate strategii auxiliare de propagandă vizând atacarea şi destructurarea unor zone de siguranţă naţională.

 • Şeful serviciilor secrete din Germania, demis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeful serviciilor secrete din Germania, demis

  Şeful serviciilor secrete din Germania, Hans-Georg Maassen, a fost destituit şi va primi un nou post în Ministerul de Interne, o decizie luată după o întâlnire dintre cancelarul Angela Merkel şi liderii coaliţiei care conduce guvernul german.

 • Merkel îl va concedia pe şeful serviciilor secrete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Merkel îl va concedia pe şeful serviciilor secrete

  Cancelarul german, Angela Merkel, îl va concedia pe şeful serviciilor secrete, Hans-Geaorg Maassen, după ce răspunsul acestuia privind incidentele din Chemnitz a generat un scandal, fiind evidenţiate legăturile sale cu partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), scrie Politico.

 • Servicile secrete austriece, la mâna lui Putin?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Servicile secrete austriece, la mâna lui Putin?

  Serviciile secrete aliate s-ar fi distanţat de Viena de teama că informaţii sensibile ar putea să fie împărtăşite cu omul forte al Rusiei, Vladimir Putin, cu care extrema dreaptă, la putere în Austria, îşi cultivă apropierea, denunţă opoziţia şi presa austriece, potrivit AFP.