Stiri despre sergiu nicolaescu a murit

  108 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Maestrul Sergiu Nicolaescu, un as al cinematografiei româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maestrul Sergiu Nicolaescu, un as al cinematografiei româneşti

  Data de 3 ianuarie 2013 va avea pentru totdeauna, în dreptul său menţiunea dispariţiei marelui regizor, scenarist, actor Sergiu Nicolaescu. Monumentala sa operă cinematografică l-a aşezat în galeria marilor creatori ai celei de-a şaptea arte.

 • A tras Sergiu Nicolaescu „Ultimul Cartuş“?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A tras Sergiu Nicolaescu „Ultimul Cartuş“?

  La 3 ianuarie 2013, ne părăsea regizorul, scenaristul, actorul, omul politic Sergiu Nicolaescu. În ultimele zile ale lui decembrie 2012, anunţase de la tribuna Parlamentului demisia şi faptul că s-a decis să revină la dragostea dintâi, filmul. Urma să se dedice realizării unui film, al adevăratului film despre revoluţia din decembrie 1989, mai ales că a fost în prim-plan, încă de la început.

 • Se duce o generaţie...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se duce o generaţie...

  Maestrul. Mulţi pictori ajunşi sau trecuţi de 50 de ani care au fost crescuţi, botezaţi şi consacraţi de profesorul, maestrul Traian Brădean. Pictor la fel de mare ca şi profesorul universitar, se înscrie pe linia clasică a picturii româneşti, sănătoase; acea a generaţiei postbelice,  uneori obligată nu şi condamnată, la artă figurativă.

 • Ajutor de înmormântare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ajutor de înmormântare

  Din fericire, nu mă aflam în ţară când mass-media românească, mai liberă decât pasărea cerului, îl conducea pe Sergiu Nicolaescu pe ultimul drum, aşa că am fost cruţat de unul din cele mai urâte spectacole din câte le-a fost dat să vadă prietenilor mei care au ţinut să mă informeze şi pe mine, ignorantul.

 • Cine n-are credincioşi, să-i ia pe ai noştri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine n-are credincioşi, să-i ia pe ai noştri

  În ţara lui Homo Absenteismus, dar unde ar trebui să fim consultaţi la nivel de referendum în privinţa oricărei preferinţe intime a fiecăruia dintre noi, unii mor de drum lung, iar alţii de incinerarea altuia.

 • Faraonul Sergiu Nicolaescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faraonul Sergiu Nicolaescu

  Oricât de cinică ar putea să pară observaţia mea, am tot mai multe motive să cred că moartea lui Sergiu Nicolaescu s-a dovedit a fi fost un eveniment extrem de convenabil pentru mulţi şi a avut beneficiari multipli.

 • Copii de grădiniţă, târâţi în linşajul mediatic
îndreptat asupra soţiei lui Sergiu Nicolaescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copii de grădiniţă, târâţi în linşajul mediatic îndreptat asupra soţiei lui Sergiu Nicolaescu

  Dana Nicolaescu, soţia defunctului regizor, a fost supusă în ultimele zile unui scandalos atac mediatic. După ce au fost acuzaţi că au inventat un presupus moştenitor al lui Sergiu Nicolaescu, cei de la RTV au luat ieri cu asalt grădiniţa particulară la care Dana Nicolaescu este acţionar. Părinţii copiilor de grădiniţă, revoltaţi, au transmis o scrisoare deschisă, pe care v-o prezentăm mai jos.

 • Românul, după Nicolaescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românul, după Nicolaescu

  Ce a lăsat în  urmă moartea lui Sergiu Nicolaescu? Nu mai inventariem opera cineastului extrem de vastă, care  nu a crescut doar aşa, odată-ntr-o grădină, ci a  presups o muncă titanică, asiduă şi o devoratoare pasiune. Nu mai inventariem valurile de regrete, de simpatie , lacrimile vărsate, rugăciunile rostite,  lumânările aprinse,  bucheţelele de flori, coroanele, jerbele.

 • Incine-rare are cratimă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Incine-rare are cratimă

  Incine-rările sunt rare, este adevărat. Ele constă destul mult, pe de-o parte, şi nu sunt văzute cu ochi buni chiar de toţi.

 • Falsurile din filmele lui Sergiu Nicolaescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Falsurile din filmele lui Sergiu Nicolaescu

  Regizorul a realizat un număr mare de filme istorice. Dar cât adevăr prezintă peliculele sale? „Adevărul“ trece în revistă câteva filme faimoase şi demontează miturile legitimate de cinematografia comunistă

 • Moştenitorul lui Nicolaescu, o făcătură de presă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moştenitorul lui Nicolaescu, o făcătură de presă

  Documentele apărute vineri seara ca fiind redactate de un presupus fiu nelegitim al regizorului Sergiu Nicolaescu, prin care se cerea oprirea incinerării şi recunoaşterea paternităţii, par a fi falsuri.

 • Să învăţăm Biblia cu Ion Iliescu!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să învăţăm Biblia cu Ion Iliescu!

  La fel ca şi în cazul morţii lui Adrian Păunescu, dispariţia lui Sergiu Nicolaescu a creat o furtună mediatică de forţa unui tsunami. Dezvoltarea subiectului a evoluat de la prudenţa iniţială până la momente de un iraţional absolut.

 • Bastarzi-moştenitori după moartea unor taţi celebri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bastarzi-moştenitori după moartea unor taţi celebri

  Cazul presupusului fiu nelegitim al regizorului Sergiu Nicolaescu nu este singular. Şi Andrei Iucinu, fiul lui Dumitru Tinu, şi Andreea Bîrlea, fiica poetului Adrian Păunescu, ambii copii născuţi în afara căsătoriei, au cerut în instanţă şi au obţinut recunoaşterea paternităţii după decesul taţilor biologici.

 • De ce vrei să vezi mortul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce vrei să vezi mortul

  Care să fie explicaţia fascinaţiei unora pentru morbid, dincolo de faptul că vor să-şi condimenteze cu astfel de lucruri tari viaţa, altfel anostă?

 • Ţara care nu mai ştie să-şi
petreacă morţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţara care nu mai ştie să-şi petreacă morţii

  Sociologi şi specialişti media analizează atitudinea în faţa morţii lui Sergiu Nicolaescu. Doar PRO TV, Realitatea şi Digi 24 au respectat dorinţa familiei de a nu difuza imagini de la funeralii.

 • Sergiu Iliescu şi Ion Nicolaescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sergiu Iliescu şi Ion Nicolaescu

  L-am văzut vineri pe Ion Iliescu lângă sicriul lui Sergiu Nicolaescu. L-am văzut şi sâmbătă, la crematoriu. Şi am avut o revelaţie: aceste două personaje au avut destine trase la indigo. Doar ieşirea de pe scena vieţii pare să aducă diferenţe majore: regizorul a capitulat la 82 de ani, fostul preşedinte merge mai departe.

 • Fals jurnal de ieri şi de azi: Farsa atroce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fals jurnal de ieri şi de azi: Farsa atroce

  Un fals jurnal de ieri este acest Remember Baranga preluat intenţionat din ,,CLIPA’’ (nr.12/ianuarie 2010), unde a apărut cu titlul ,,Aurel Baranga - Patru epistole dinaintea Farsei atroce’’, pentru că el mi se pare semnificativ prin virtutea lui de a dezvălui o tradiţie în mediul românesc cu nefericite rădăcini mai ales în totalitarismul de ieri.

 • AFP: Val de nemulţumiri în România după moartea regizorului Sergiu Nicolaescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AFP: Val de nemulţumiri în România după moartea regizorului Sergiu Nicolaescu

  Decizia regizorului român Sergiu Nicolaescu de a fi incinerat a provocat un val de nemulţumiri în România: Biserica Ortodoxă a refuzat să oficieze slujba religioasă de înmormântare în timp ce televiziunile au difuzat încontinuu dezbateri pe acest subiect, comentează sâmbătă prestigioasa agenţie de presă France Presse.

 • Sora lui Nicolaescu acuză: „Patriarhia a trimis «un paznic» la incinerare ca nu cumva să vină vreun preot şi să facă slujbă”. Biserica Ortodoxă neagă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sora lui Nicolaescu acuză: „Patriarhia a trimis «un paznic» la incinerare ca nu cumva să vină vreun preot şi să facă slujbă”. Biserica Ortodoxă neagă

  Iolanda Nicolaescu, sora lui Sergiu Nicolaescu, susţine că Patriarhia Ortodoxă Română ar fi trimis „un paznic” la incinerarea fratelui său, pentru a se asigura că nu va fi oficiată vreo slujbă pentru regretatul regizor. Pe de altă parte, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe neagă cu vehemenţă acuzaţiile aduse de sora lui Nicolaescu.

Modifică Setările