Stiri despre sergiu celibidache

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Pe
urmele lui Celibidache în Suedia, un film-eveniment transmis de ICR Stockholm VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe urmele lui Celibidache în Suedia, un film-eveniment transmis de ICR Stockholm VIDEO

  Un film documentar despre Sergiu Celibidache (1912-1996), realizat la 25 de ani de la dispariţia sa, va fi prezentat de ICR Stockholm şi Trinitas TV. Documentarul „Despre Sergiu Celibidache, cu dragoste, dupa 25 de ani–Întâlniri scandinave” se înscrie în seria de evenimente aniversare organizate în 2021 de ICR Stockholm, care a sărbătorit în acest an 15 ani de existenţă.

 • „Mândrie“ pe spinarea altuia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Mândrie“ pe spinarea altuia

  Am observat că foarte mulţi români nu fac distincţia între a fi fanul cuiva, sau a fi pasionat de un sport, şi sentimentul patriotic -- le confundă. Aceştia îşi consideră strigătele „Gol!", „Hai Simona!", „Hai România!", „Hai Steaua", „Hai ceva care să fie românesc!", (ţuica, bunăoară), drept acte de vitejie, gesturi eroice prin care îşi apără şi-şi iubesc ţara -- limba ei, nu!, ea este duşmanul României.

 • Ipocrizie sau patriotism? ― aceasta-i întrebarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ipocrizie sau patriotism? ― aceasta-i întrebarea

  Românul pare-se că a aşezat, cu răzvrătire fatidică, dinaintea istoriei, o vorbă: „ca la noi, la nimenea“. Astfel, „a demonstrat“, în ciuda avântului dialectic dovedit de istorie, atitudinea statică a acesteia ― îngroşând ereditatea socială, obiceiul, obişnuinţa, grimasa funestă a tradiţiei, avântul încremenirii...

 • Sergiu Celibidache, lecţie de respect de sine: „Voi
merge cu dvs. în turnee când veţi avea aceeaşi diurnă ca mine. Nu cu fierbător,
ibric şi ouă fierte de acasă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sergiu Celibidache, lecţie de respect de sine: „Voi merge cu dvs. în turnee când veţi avea aceeaşi diurnă ca mine. Nu cu fierbător, ibric şi ouă fierte de acasă”

  Pe 14 august 1996, când a murit la reşedinţa lui de lângă Paris, Sergiu Celibidache străbătuse deja aproape un secol. Un secol de muzică, început într-o casă din Roman. A refuzat întotdeauna să-i fi înregistrate concertele pe discuri, pe motiv că spaţiul sonor nu poate fi redus la două dimensiuni. Astăzi se împlinesc 19 ani de la moartea lui.

 • „Obiectivul” Sergiu Celibidache
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Obiectivul” Sergiu Celibidache

  Am citit pentru prima oară cartea Sergiu Celibidache privit prin cortina de fier, apărută la Editura Ars Docendi din Bucureşti, sub semnătura muzicologului Ioana Raluca Voicu-Arnăuţoiu, la mijlocul lui  iunie 2012.

 • „Paradoxul“ Celibidache
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Paradoxul“ Celibidache

  Pe 28 iunie 2012 s-au împlinit 100 de ani de la naşterea unuia dintre cei mai importanţi dirijori ai secolului trecut – Sergiu Celibidache.

 • Sergiu
Celibidache - 100 

         « O
viaţă, o legendă »
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sergiu Celibidache - 100 « O viaţă, o legendă »

  O legendă vie! Asta a devenit Sergiu Celibidache încă din timpul vieţii. O legendă vie a rămas şi în zilele noastre, acum când sărbătorim centenarul naşterii muzicianului intrat de mulţi ani în Panteonul artei secolului XX.

 • Grădina din buzunarul lui Celibidache
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grădina din buzunarul lui Celibidache

  Până pe 7 iulie, la Bucureşti se află în desfăşurare prima ediţie a Festivalului „Sergiu Celibidache“, care marchează 100 de ani de la naşterea dirijorului român.

 • Festival în memoria marelui Celibidache
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festival în memoria marelui Celibidache

  La 100 de ani de la naşterea dirijorului, Capitala găzduieşte, până pe 7 iulie, prima ediţie a Festivalului „Sergiu Celibidache“.

 • Poteraş vrea statui de 2,3 milioane de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poteraş vrea statui de 2,3 milioane de euro

  Dezbaterea care a fost organizată azi de Primăria Sectorului 6 în legătură rectificarea bugetului din acest an al Consiliului Local a fost una aprinsă. Unul dintre subiectele care a stârnit cele mai multe discuţii a fost intenţia primarului sectorului 6, Cristian Poteraş, de a construi două statui în valoare de 2,3 milioane de euro, una dedicată lui Sergiu Celibidache, iar cealaltă, lui Tudor Vladimirescu.

 • Celibidache, „marele preot de la München“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Celibidache, „marele preot de la München“

  În 2012 se împlinesc o sută de ani de la naşterea unuia dintre cei mai importanţi dirijori ai secolului XX. Mistic al muzicii, Sergiu Celibidache rămâne, în posteritate, un muzician fără rival.

 • Vă mai amintiţi de... Sergiu Celibidache
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vă mai amintiţi de... Sergiu Celibidache

  Dirijorul Sergiu Celibidache a fost un mare interpret al muzicii postromantice: sunt de neuitat simfoniile lui Anton Bruckner sub bagheta sa, alături de interpretările impresioniştilor francezi, de la Claude Debussy la Maurice Ravel.

 • Vă mai amintiţi de: Sergiu Celibidache
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vă mai amintiţi de: Sergiu Celibidache

  Dirijorul şi compozitorul Sergiu Celibidache susţinea că înregistrările audio alterează spontaneitatea actului creator, că discurile „păstrează tot, numai esenţialul nu“ şi că adevărata experienţă a muzicii se conturează în momentul producerii ei.

Modifică Setările