Stiri despre sensibilitate

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ce apare mahmureala şi cum putem scăpa de ea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce apare mahmureala şi cum putem scăpa de ea

  Mahmureala apare în momentul în care o persoană consumă alcool peste limită, iar această stare uneori poate să persiste şi până la 24 de ore. Durerile de cap, sensibilitatea la lumină, dar şi durerile musculare sunt semnele clare ale mahmurelii.

 • Creştem o generaţie de tineri cu mentalitate de victimă, hipersensibili şi obosiţi înainte de vreme, avertizează specialiştii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creştem o generaţie de tineri cu mentalitate de victimă, hipersensibili şi obosiţi înainte de vreme, avertizează specialiştii

  Tinerii din ziua de azi se tem să-şi exprime opiniile şi să-şi susţină punctul de vedere, văd piedici la tot pasul, preferă să renunţe la luptă şi să se complacă în rolul victimei, care trebuie înţeleasă şi protejată. Părinţii, şcoala, societatea contribuie la formarea unui mediu în care generaţiile devin tot mai fragile, incapabile să facă faţă criticilor, este de părere directoarea unei organizaţii de tip think tank din Marea Britanie.

 • Depresivii sunt
mai sensibili la schimbările de vreme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Depresivii sunt mai sensibili la schimbările de vreme

  Condiţiile meteorologice influenţează semnificativ moralul, arată un nou studiu făcut în Irlanda. Starea psihică se alterează iarna şi se îmbunătăţeşte odată cu perioadele calde din an, cele mai influenţabile fiind persoanele depresive.

 • „Da”
de la Da-rie Lăzărescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Da” de la Da-rie Lăzărescu

  Nu scriu despre poezie sau o fac foarte rar, atunci când poezia cuiva chiar mă emoţionează. Nu pretind nicidecum că exprim sau că pot exprima vreo părere critică, obiectivă, căci nu sunt în stare, structural, decât de un gând sincer şi bucuros păstrat în urma unei lecturi. În plus, îmi imaginez în naivitatea mea că tocmai pe acel gând entuziast l-aş putea împărtăşi.

 • De ce mă dor sânii? 9 cauze posibile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce mă dor sânii? 9 cauze posibile

  Disconfortul resimţit la nivelul sânilor nu este un fenomen tocmai rar. Studiile arată că aproape 70% din femei se confruntă ocazional cu dureri la nivelul sânilor, fără a şi exact care ar putea fi motivele acestei sensibilităţi. Încercăm să răspundem la frecventa întrebare: „De ce mă dor sânii?“.

 • Simona Halep, invitată la emisiunea „După 20 de ani“, la Pro TV
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simona Halep, invitată la emisiunea „După 20 de ani“, la Pro TV

  Simona Halep este invitata emisiunii „După 20 de ani“, de la Pro TV, duminică, de la ora 10:00. Jucătoarea de tenis va vorbi în companiei lui Cristian Leonte despre dragostea pentru sport, despre planurile de viitor, atât personale, cât şi profesionale, dar şi despre cele mai importante victorii ale sale. Prezentatorul emisiunii s-a declarat plăcut surprins de sensibilitatea şi modestia acesteia.

 • Ce tip de persoană eşti în funcţie de floarea care îţi place
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce tip de persoană eşti în funcţie de floarea care îţi place

  Florile au fost dintotdeauna asociate cu tot felul de semnificaţii şi emoţii. În epoca victoriană s-a inventat chiar un limbaj secret al florilor, florigrafia, noţiune introdusă de Mary Wortley Montagu şi Aubry de La Mottraye. Fascinaţia oamenilor faţă de flori a dus chiar la ideea că preferinţele faţă de o floare sau alta ar oglindi, într-o anumită măsură, diverse trăsături de personalitate.

 • Simptomele care prevestesc apariţia migrenei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simptomele care prevestesc apariţia migrenei

  Durerea intensă şi pulsatilă, sensibilitatea la lumină şi la sunete, dar şi greaţa şi vărsăturile ocazionale sunt semne care prevestesc apariţia unei migrene. Dar, pentru unele persoane, prima experienţă a acestor dureri chinuitoare face ca identificarea semnalelor specifice să fie dificilă.

 • Dacă dormi mult, suporţi mai bine durerea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacă dormi mult, suporţi mai bine durerea

  Cu cât dormim mai multe ore pe noapte, cu atât devenim mai toleranţi la durere, spun specialiştii. De altfel, ei recomandă ca, mai ales înaintea unor intervenţii stomatologice sau chirurgicale, să încercăm să ne odihnim cât mai bine.

 • A fost identificat al şaselea gust: cel pentru grăsime
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A fost identificat al şaselea gust: cel pentru grăsime

  Până acum, se ştia că avem cinci tipuri de senzaţii gustative: dulce, acru, amar, sărat şi umami. Acum, cercetătorii au descoperit că avem şi receptori gustativi specializaţi în identificarea grăsimilor.