Stiri despre segregare

  30 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Prinţ şi cerşetor“ în şcoala românească II. Inspectoratul şcolar neagă segregarea, însă elevii şi părinţii spun situaţia reală VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Prinţ şi cerşetor“ în şcoala românească II. Inspectoratul şcolar neagă segregarea, însă elevii şi părinţii spun situaţia reală VIDEO

  Inspectoratul Şcolar Iaşi şi Ministerul Educaţiei (MEN) au făcut verificări după ce, în presă a apărut cazul şcolii Ion Neculce din Iaşi, unde câteva zeci de copii din familii bune de la o şcoală de elită din Iaşi au fost mutaţi să înveţe într-o altă şcoală, unde elevii sunt în marea lor majoritate romi şi săraci. Un clip video trimis „Adevărul”, precum şi documente oficiale, arată realitatea din şcoală.

 • „Prinţ şi cerşetor“ în şcoala românească. Cum sunt segregaţi copiii romi la Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Prinţ şi cerşetor“ în şcoala românească. Cum sunt segregaţi copiii romi la Iaşi

  Scandal fără precedent la Iaşi după ce câteva zeci de copii din familii bune de la o şcoală de elită din Iaşi au fost mutaţi să înveţe într-o altă şcoală, unde elevii sunt în marea lor majoritate romi şi săraci. La presiunile părinţilor indignaţi, conducerile celor două şcoli au decis ca elevii să aibă pauze la ore diferite pentru a nu intra în contact unii cu ceilalţi.

 • Cursa
numită VIAŢĂ. Despre privilegii pe
care nici măcar nu realizăm că le avem...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cursa numită VIAŢĂ. Despre privilegii pe care nici măcar nu realizăm că le avem...

  „Nu avem bani, domnu’! Suntem amărâţi şi doar dacă ţinem de obiceiuri lucrurile pot merge: fata să stea acasă, să înveţe să fie femeie, şi băiatu’ să-nveţe să se descurce şi să aibă grijă de familie!“. Dacă aş avea un bănuţ pentru fiecare dată când am auzit asta, aş fi destul de bogat. De cele mai multe ori vedeam că ceea ce ei defineau ca fiind sărăcie era cu mult peste ceea ce aveau ai mei acasă atunci când eram copil.

 • Din istoria amerindienilor. Primul om care a folosit cuvântul „rasism” a fost acelaşi care a spus „omoară indianul din el, salvează omul”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din istoria amerindienilor. Primul om care a folosit cuvântul „rasism” a fost acelaşi care a spus „omoară indianul din el, salvează omul”

  De la sfârşitul secolului al XIX-lea şi până la începutul secolului al XX-lea, zeci de mii de copii nativi americani erau înscrişi cu forţa de oficialităţile Statelor Unite în şcoli cu internat. În 1902, în Oxford English Dictionary, apărea cuvântul „rasism”, a cărei definiţie era dată, în mod ironic, de un locotenent pe nume Richard Henry Pratt care conducea o astfel de şcoală. Istoricii încă dezbat şi astăzi dacă Pratt era sau nu rasist.

 • Dezinformare la nivelul Consiliului Europei în privinţa drepturilor minorităţilor naţionale din România!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezinformare la nivelul Consiliului Europei în privinţa drepturilor minorităţilor naţionale din România!

  Presa de ieri din ţara noastră anunţa în mod alarmist că reprezentanţii Comitetului consultativ pentru Convenţia-cadru privind protecţia minorităţilor naţionale, organism specializat cu rol consultativ al Consiliului Europei, au dat publicităţii un raport destul de dur în privinţa modului în care autorităţile din ţara noastră înteleg să respecte şi protejze drepturile şi libertăţile minorităţilor naţionale din România.

 • Ţara educaţiei strâmbe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţara educaţiei strâmbe

  „Sunt în faţa dumneavoastră, aici, într-una din şcolile invizibile ale sistemului educaţional românesc, să vă asigur că realitatea în care copiii dumneavoastră trăiesc nu mai poate fi ignorată. Ne cerem scuze că foarte mulţi copii ai şcolii în care ne aflăm nu reuşesc să facă faţă cerinţelor examenelor naţionale şi ne asumăm faptul că şi din cauza noastră, ei şi familiile lor viitoare, se vor zbate în sărăcie.

 • Despre dinţii concetăţenilor noştri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre dinţii concetăţenilor noştri

  Un filosof, proprietar al unei afaceri de zeci de milioane de euro şi şofer capabil al unui bolid de zeci de mii de euro, deplânge faptul că unii dintre concetăţenii săi au dantura stricată. El este reprezentativ pentru un tip de „trădare a intelectualilor” de care suferă România contemporană. Intelectualii de la noi nu sunt preocupaţi de faptul că sistemul medical nu asigură cetăţenilor servicii medicale, ci de faptul că oamenii sunt ştirbi.

 • De ce nu putem stârpi rasismul?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu putem stârpi rasismul?

  Filmele, ca şi bancurile, vorbesc despre lucrurile pe care nu le putem discuta în alte contexte, pe care nu le putem înţelege şi nici aborda deschis. Două filme recente problematizează unul dintre fenomenele sociale cele mai complexe şi mai controversate din istoria omenirii – sclavia şi mecanismele segregării rasiale.

 • Şi americanii au avut lagărele lor de concentrare. Citiţi în exclusivitate un fragment din „O fată ca tine“, cartea lunii august la Humanitas Fiction
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şi americanii au avut lagărele lor de concentrare. Citiţi în exclusivitate un fragment din „O fată ca tine“, cartea lunii august la Humanitas Fiction

  „O fată ca tine“, romanul autoarei Maureen Lindely, este cartea lunii august la editura Humanitas Fiction. Un bildungsroman despre o tânără de origine mixtă, americană şi japoneză, care trăieşte în California anului 1939, „O fată ca tine“ aduce în atenţia publicului subiecte ca segregarea rasială şi lagărele pentru japonezi de pe teritoriul american.

 • Când „arta“ se află în servicul rasismului sau al primarului Cherecheş (scuzaţi pleonasmul) / Reacţia Universităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când „arta“ se află în servicul rasismului sau al primarului Cherecheş (scuzaţi pleonasmul) / Reacţia Universităţii

  Ştiţi bine, şi Hitler a fost ales democratic! Nu, nu-l asociez pe primarul Cherecheş cu Hitler, nu ar fi cinstit faţă de istorie şi nici nu cred că primarul din Baia Mare a ajuns în acea fază, de rang diabolic, însă ar trebui să ne îngrijoreze modul în care acesta nu pierde nici o ocazie prin care să mai pună o “cărămidă” la popularizarea unui gândiri viciate de rasism şi xenofobie.

 • Artiştii de la Cluj susţin barbaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Artiştii de la Cluj susţin barbaria

  Scrisoare deschisă către Preşedintele Senatului Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, domnul profesor universitar doctor Ioan Sbarciu.

 • FOTO Domnule primar Boc,
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Domnule primar Boc,

  Sunt ambasador World Vision Romania şi fotograf de documentar. Am urmărit cu atenţie scrisoarea deschisă pe care v-a adresat-o buna mea prietena Mona Nicoara şi subscriu întru totul la temerile ei legate de proiectul de gradiniţa propus de primăria pe care o reprezentaţi.

 • Lumea înainte de Mandela: ce a însemnat Apartheidul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lumea înainte de Mandela: ce a însemnat Apartheidul

  Când Warner Bros prezenta primul material video color, în Africa de Sud Apartheidul devenea legal. Când George Orwell publica romanul „O mie nouă sute optzeci şi patru”, relaţiile sexuale interasiale deveneau ilegale în Africa de Sud, iar oamenii erau mutaţi forţat pe criterii etnice. Când s-au lansat Bob Dylan şi The Rolling Stones, Nelson Mandela era arestat. Când se lansa M*A*S*H, negrii din Africa de Sud îşi pierdeau statutul de cetăţeni.

 • „Zidul ţigănesc“ din Baia Mare, un subiect dezbătut pe plan mondial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Zidul ţigănesc“ din Baia Mare, un subiect dezbătut pe plan mondial

  Unul dintre cele mai dezbătute subiecte, pe plan naţional şi chiar internaţional, este construcţia „Zidului ţigănesc“ de pe strada Horea. Nu este român să nu fi auzit de povestea sa, care încă face furori. Sute de curioşi au venit la Baia Mare să vadă cu ochii lor dacă zidul de pe strada Horea este act discriminare pentru comunitatea romă sau nu. Mai mult, povestea acestui zid a făcut şi ca CNCD să amendeze primarul băimărean.

 • Încă o şcoală amendată de CNCD, pentru tentativa de a forma o clasă „de elită”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încă o şcoală amendată de CNCD, pentru tentativa de a forma o clasă „de elită”

  O şcoală generală din Capitală a fost amendată cu 1.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru că a organizat un concurs în urma căruia elevii mai buni la matematică să facă parte dintr-o clasă „de elită”. Luna aceasta, CNCD a mai amendat-o cu aceeaşi sumă şi pe directoarea unei şcoli din Bucureşti pentru discriminarea unui copil cu sindromul Asperger.

 • Comisia Europeană avertizează Catalonia: „O ţară independentă de un stat membru UE nu face parte din Uniune“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comisia Europeană avertizează Catalonia: „O ţară independentă de un stat membru UE nu face parte din Uniune“

  Vicepreşedintele Comisiei Europene, spaniolul Joaquin Almunia, a transmis un mesaj puternic de la Bruxelles pentru cei care doresc independenţa Cataloniei: „Partea segregată nu e membru al Uniunii Europene”. Declaraţia vine într-un moment în care guvernul de la Madrid a respins referendumul naţional privind independenţa provinciei autonome.

 • Spunem DA unităţii! Spunem NU segregării!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spunem DA unităţii! Spunem NU segregării!

  Asociaţia Umanistă Română aplaudă discursul lui Barack Obama susţinut în faţa a peste 2000 de tineri despre marea problemă a separării copiilor pe şcoli confesionale în Irlanda de Nord. Avem datoria să încurajăm unitatea, consensul, empatia.

 • Sterilizarea mamelor rrome - Ghidul rasistului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sterilizarea mamelor rrome - Ghidul rasistului

  Dacă sterilizarea câinilor a fost un eşec, sterilizarea mamelor rrome este şi ea cu puţine şanse de izbândă. Totuşi, dacă pentru câini s-au găsit ceva fonduri şi a fost o implicare serioasă a societăţii civile româneşti, soarta mamelor rrome şi copiilor lor rămâne indecisă, deşi e predictibil că cei care tac subscriu ideii prime. Şi asta pentru ca nimeni nu-i iubeşte pe "ţigani", nici măcar ei înşişi!

 • Marea Britanie, ţara cu cea mai mare rată de segregare a elevilor imigranţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marea Britanie, ţara cu cea mai mare rată de segregare a elevilor imigranţi

  80% din copiii imigranţilor din Anglia sunt şcoliţi în instituţii unde este vizibilă segregarea elevilor (predomină imigranţii şi alţi copii dezavantajaţi), cea mai mare rată a marginalizării dintre toate ţările, arată ultimul raport pe educaţie al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

 • Evreii ultra-ortodocşi din Israel s-au încăierat cu poliţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evreii ultra-ortodocşi din Israel s-au încăierat cu poliţia

  Un grup de 300 de evrei ultra-ortodocşi s-au încăierat luni seara cu poliţia israeliană în oraşul Beit Shemesh, de lângă Ierusalim, tensiunea crescând din cauza disputelor privind segregarea sexuală în locurile publice.

Modifică Setările