Stiri despre securitate

  2080 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Bistriţeanca Elena Conţ conduce într-o lume a bărbaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bistriţeanca Elena Conţ conduce într-o lume a bărbaţilor

  De zece ani ţine  în frâu una dintre cele mai cunoscute firme de import, distribuţie şi montare de sisteme de supraveghere şi control acces din oraş. Crede că o femeie are mai mult avantaje decât dezavantaje într-o lume dominată de bărbaţi.

 • VIDEO Sportivitate nordică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Sportivitate nordică

  Dincolo de securitate, noul S60 se doreşte a fi cea mai sportivă berlină creată vreodată de constructorul suedez. Clientul de Volvo a fost întotdeauna raţional, cu mare grijă pentru securitatea sa şi a familiei sale. Astăzi, noul Volvo S60 aduce şi emoţii dincolo de securitate.

 • „Mănuşile roşii“ ale Securităţii se scot la Constanţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Mănuşile roşii“ ale Securităţii se scot la Constanţa

  Pelicula lui Radu Gabrea, despre drama saşilor în închisorile comuniste, va avea premiera oficială astă-seară în deschiderea Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi. Spectatorii pot fenta vremea urâtă de la mare prin vizionarea la adăpost a unor filme bune, în festivalul care se va desfăşura de azi până sâmbătă la Constanţa şi la Mamaia.

 • Rodica Stănoiu nu s-a prezentat la procesul prin care contestă calitatea de colaborator al Securității
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rodica Stănoiu nu s-a prezentat la procesul prin care contestă calitatea de colaborator al Securității

  Fostul ministru al Justiției, Rodica Stănoiu, a lipsit de la înfățișarea de astăzi, din dosarul aflat pe rolul Curții de Apel Oradea, în care contestă calitatea de colaborator al Securității. La proces s-au prezentat doar reprezentanții Consiliului Național pentru Studiere Arhivelor Securității, care au afirmat că Stănoiu ar încerca, prin diferite tertipuri, să amâne expertiza grafoscopică solicitată de CNSAS și aprobată

 • Serviciile ruse de securitate: Bin Laden este încă în viaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Serviciile ruse de securitate: Bin Laden este încă în viaţă

  Serviciile speciale ruse nu dispun de date privind moartea sau eliminarea liderului al-Qaida Osama ben Laden, a anunţat reprezentantul Kremlinului pentru cooperare internaţională în lupta împotriva terorismului, relatează RIA Novosti.

 • Ucis pentru că iubea aceeaşi femeie ca şeful Securităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucis pentru că iubea aceeaşi femeie ca şeful Securităţii

  Aurel Ionac, plutonier-major în rezervă, a fost împuşcat în 1950 la ordinul şefului Securităţii din Dej, Nicolae Briceag, sub pretextul că ar fi luptat împotriva comunismului. Subofiţerul era îndră-gostit de o telefonistă, la fel ca şi Briceag. Femeia era căsătorită, iar soţul ei l-a denunţat pe Ionac că ar fi partizan. Briceag a profitat şi a dat ordin să fie ucis.

 • Avocatul căruia Securitatea i-a luat prietenii (VIDEO)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avocatul căruia Securitatea i-a luat prietenii (VIDEO)

  La 82 de ani, avocatul Constantin Rotaru se mai luptă cu securitatea comunistă. Ce-i drept ,au dispărut filajele, rapoartele, notele informative. Acestea au fost înlocuite însă cu suspiciune şi neîncredere. „Mi-a fost otrăvită încrederea în prieteni", spune amar Constantin Rotaru.

 • Jandarmii şi poliţia asigură măsurile de securitate la miting
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jandarmii şi poliţia asigură măsurile de securitate la miting

  Peste 1.200 de jandarmi şi aproape 700 de poliţişti vor asigura, miercuri, în Capitală, măsurile de securitate pe timpul desfăşurării mitingului sindical din Capitală au precizat oficiali din Ministerul Adminsitraţiei şi Internelor.

 • Povestea cărţii arestate de Securitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea cărţii arestate de Securitate

  Romanul „Aşteptând ceasul de apoi“, considerat pierdut de autorul Dinu Pillat, a zăcut neştiut la SRI şi la CNSAS timp de 50 de ani sub un număr de inventar „al unui fond de bibliotecă neoperativ“. Descoperit după 50 de ani în arhiva CNSAS, romanul pentru care Dinu Pillat a fost condamnat la închisoare va fi publicat de Editura Humanitas.

 • Net zone-Noutăţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Net zone-Noutăţi

  Epson va lansa în luna iunie pe piaţa internaţională un nou model de imprimantă cu transfer termic, TM-T20.

 • Vânătoarea de securişti porneşte de la Alba Iulia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vânătoarea de securişti porneşte de la Alba Iulia

  Centrul de  Investigare a Crimelor Comunismului din România a fost lansat astăzi la Alba Iulia de istoricul Marius Oprea. Totodată, mâine va fi vernisată, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, expoziţia „Numitorul comun-Moartea“.

 • „Piraţii“ bulgari şi-au făcut partid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Piraţii“ bulgari şi-au făcut partid

  Noul partid luptă împotriva drepturilor de autor care „dăunează valorilor democratice“. Administratorul naţional al noii formaţiuni este Angel Todorov, fost ofiţer de poliţie şi angajat al Serviciului Naţional de Securitate.

 • Retragere nucleară a SUA din Europa?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retragere nucleară a SUA din Europa?

  FP Pe fondul semnării tratatului ruso-american de reducere a numărului rachetelor nucleare din Europa, politicieni din Germania cer şi evacuarea armelor nucleare tactice americane de pe teritoriul său. Jan Techau, expert german în problematica NATO, evaluează importanţa reală a armelor nucleare tactice şi arată cât de grave ar fi consecinţele unei asemenea retrageri americane.

 • „Nu ne răzbunaţi!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Nu ne răzbunaţi!“

  Am citit de curând o carte de memorii a lui Jorge Semprun, al cărei titlu în franceză este „Une tombe au creux des nuages“, ceea ce în română şi-ar avea echivalentul oarecum inuzual în „Un mormânt în scobitura norilor“.

 • Polonia, 170 de milioane de euro pentru securitatea Euro 2012
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Polonia, 170 de milioane de euro pentru securitatea Euro 2012

  Polonia a prevăzut cheltuirea a peste 650 milioane de zloţi (170 milioane de euro) pentru a asigura securitatea în timpul Campionatului european de fotbal din 2012, a declarat responsabilul naţional cu securitatea Euro-2012, Tadeusz Zygmunt.

 • Urmărit 40 de ani de Securitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Urmărit 40 de ani de Securitate

  Urmaşii fostului deţinut politic Nicolae Stroescu au câştigat în instanţă 300.000 de euro pentru suferinţele disidentului. Nicolae Stroescu (1921-2002) a înfundat puşcăriile, a fost internat la sanatoriu, mutat cu domiciliu forţat şi urmărit de fosta Securitate. 40 de ani a îndurat ororile comuniste.

Modifică Setările