Stiri despre securitate alimentara

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Raţia zilnică de hrană, la niveluri istorice în Coreea de Nord: 300 de grame pe zi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raţia zilnică de hrană, la niveluri istorice în Coreea de Nord: 300 de grame pe zi

  Coreea de Nord a redus raţia de hrană la 300 de grame pe zi, cea mai mică din istorie pentru această perioadă a anului şi este probabil că vor exista măsuri şi mai drastice după cea mai slabă producţie agricolă din ultimii zece ani, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) vineri, relatează Reuters.

 • Reorganizarea cercetării agricole din România: Analiză geostrategică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reorganizarea cercetării agricole din România: Analiză geostrategică

  Plecând de la premisa că, activitatea de cercetare-dezvoltare-inovare este un sector de utilitate publică,  ne-am propus prin această analiză agrostrategică, în care vom utiliza metoda scenariilor alternative, să identificăm o serie de variabile ce ar putea modifica pozitiv sau negativ, securitatea României din punct de vedere socio-agro-economic.

 • Globalizarea şi nevoia unui cadru legislativ pentru  securitatea alimentară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Globalizarea şi nevoia unui cadru legislativ pentru  securitatea alimentară

  Securitatea alimentară este din secolul al XX –lea în centrul preocupărilor noastre. Nu este suficient să ne hrănim, trebuie să ne hrănim sănătos cu produse sigure şi de calitate. Aceasta nu este o noutate! Cel mai vechi drept in istoria umanităţii este, probabil, dreptul alimentar. Prima lege în materie de fraudă şi falsificare în domeniul alimentelor şi băuturilor a fost promulgată la 1 august 1905 în Franţa.

 • Crimeea a naţionalizat fabricile de pâine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crimeea a naţionalizat fabricile de pâine

  Guvernul din Crimeea, regiune anexată ilegal de către Rusia în acest an, a naţionalizat cea mai mare companie de panificaţie, Krymkhleb, acuzând proprietarii acesteia de spălare de bani şi de sprijinirea operaţiunilor militare ale guvernului de la Kiev în estul Ucrainei, scrie The Moscow Times.

 • Grâu pentru pâine vom avea, nu şi pentru export
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grâu pentru pâine vom avea, nu şi pentru export

  Chiar şi în condiţiile dificile din acest an, Republica Moldova va fi asigurată cu grâne, promite Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

Modifică Setările