Stiri despre secret bancar

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Paşaportul de Malta, la mare căutare. Cum poţi să devii cetăţean maltez şi cât te costă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Paşaportul de Malta, la mare căutare. Cum poţi să devii cetăţean maltez şi cât te costă

  Zicala dai un ban, dar stai în faţă este foarte potrivită pentru cei care vor să devină cetăţeni maltezi. O anchetă privind corupţia în Malta realizată de 18 organizaţii mass-media internaţionale a scos la iveală slăbiciunile unui program de vânzare a paşapoartelor malteze. Ruşii şi chineză plătesc un milion de euro pentru a intra în posesia unui document maltez ce le permite să călătorească liber în UE.

 • SUA au devenit cel mai mare paradis fiscal din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUA au devenit cel mai mare paradis fiscal din lume

  După ce ani de zile, oficialii din SUA au acuzat băncile străine din paradisuri fiscale, că-i ajută pe americanii bogaţi să evite plata taxelor, a venit rândul lor să devină un paradis pentru nababii străini care vor să fenteze plata impozitelor şi să aibă secretul bancar garantat.

 • De ce nu este Elveţia în Uniunea Europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu este Elveţia în Uniunea Europeană

  De ce nu este Elveţia în Uniunea Europeană, deşi are numeroase acorduri cu UE şi a fost singurul stat nemebru UE care a ţinut un referendum, în 2009, privind aderarea României şi Bulgariei la spţiul comunitar? Pentru că a dorit să-şi păstreze statutul de ţară neutră, să rămână în partea de sus a topului celor mai bogate state din lume şi să-şi păstreze secretul bancar.

 • Fără secrete bancare între Elveţia  şi UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fără secrete bancare între Elveţia  şi UE

  Uniunea Europeană şi Elveţia au semnat miercuri un acord istoric privind transparenţa în domeniul fiscal, care va îmbunătăţi semnificativ lupta cu evaziunea prin eliminarea secretului bancar, a anunţat Comisia Europeană. Statele Membre UE şi Elveţia vor face schimb automat de informaţii despre conturile rezidenţilor, din 2018.

 • Ce vrea Austria în schimbul ridicării parţiale a secretului bancar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce vrea Austria în schimbul ridicării parţiale a secretului bancar

  Într-o scrisoare adresată comisarului european pentru fiscalitate, lituanianul Algridas Semeta, ministrul austriac de Finanţe Maria Fekter şi cancelarul austriac Werner Faymann au stabilit patru condiţii pentru schimbul automat de informaţii cu celalte ţări privind datele fiscale ale rezidenţilor străini, informează friedlnews.com.

 • Adio, secret bancar în Uniunea Europeană!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adio, secret bancar în Uniunea Europeană!

  Europa se îndreaptă spre un transfer automat al datelor pentru combaterea evaziunii fiscale. Cele mai importante cinci economii europene au anunţat că urmează să construiască un nou mecanism de comunicare a informaţiilor, pentru a împiedica evaziunea fiscală.

 • Se întâmplă şi la ei! Soţia preşedintelui Băncii Elveţiene câştigă dintr-o tranzacţie făcută chiar înainte de devalorizarea francului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se întâmplă şi la ei! Soţia preşedintelui Băncii Elveţiene câştigă dintr-o tranzacţie făcută chiar înainte de devalorizarea francului

  Câteva întrebări mai puţin obişnuite pentru sistemul bancar elveţian au fost puse pe tapet într-un comentariu al jurnaliştilor de la BusinessInsider în aceste zile. Kashya, soţia preşedintelui Băncii Naţionale Elveţiene, Philipp Hildebrand a vândut franci elveţieni cu doar câteva zile înainte ca Banca Centrală să intervină pe piaţa valutară şi să devalorizeze francul.