Stiri despre seceta

  441 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Seceta şi inundaţiile scumpesc şi carnea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seceta şi inundaţiile scumpesc şi carnea

  Crescătorii de porci şi ovine spun că furnizorii de furaje au majorat deja preţurile cu până la 23%, iar asta va creşte şi costul produselor din carne. Preţul mare al hranei pentru animale va creşte costurile de producţie, iar singurele soluţii sunt fie o majorare a preţului la carne, fie închiderea unităţilor nerentabile.

 • Rusia va interzice exporturile de grâu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia va interzice exporturile de grâu

  Pe fondul celei mai grave secete din ultimul secol şi al temperaturilor în creştere, oficialii ruşi vor aproba propunerea premierului Vladimir Putin (foto) de a interzice exporturile de grâu către alte state, potrivit publicaţiei „The Moscow Times“.

 • Preţul grâului ajunge la un nou maxim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preţul grâului ajunge la un nou maxim

  Rusia este lovită de cea mai gravă secetă din ultimul secol, fiind afectată peste jumătate din producţia de grâu a ţării, care anul trecut s-a ridicat la 97 de milioane de tone. Lipsa precipitaţiilor aruncă în aer preţul cerealelor, iar autorităţile sunt nevoite să intervină pentru a ajuta fermierii.

 • Seceta impune măsuri speciale în agricultură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seceta impune măsuri speciale în agricultură

  Vara anului 2010 va fi una a fenomenelor extreme, cu zile toride şi secetoase, urmate de furtuni şi inundaţii, după cum anunţă meteorologii. Agricultorii din Buzău au intrat în alertă după ce au aflat previziunile sumbre ale meteorologilor, care plasează ogoarele Munteniei pe harta zonei afectate de secetă.

 • România la foc mic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România la foc mic

  În următoarele decenii, precipitaţiile vor scădea cu 20%, iar temperaturile vor creşte încet, dar sigur, susţin unii specialişti. Zona Dobrogei se va deşertifica în continuare. Cele mai afectate de secetă vor fi sudul şi sud-estul României şi zonele extracarpatice. Fenomenele extreme se vor intensifica.