Stiri despre sebastian ioan burduja

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dor de tine. Revoluţia întoarcerii acasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dor de tine. Revoluţia întoarcerii acasă

  Zile de Crăciun. Oraşul e împodobit, oamenii intră şi ies grăbiţi din magazine, zâmbesc şi se plimbă în familie. Te întorci grăbit spre camera închiriată în urmă cu doi ani şi jumătate, când ai plecat din România. Ai cumpărat câte ceva de mâncare de la magazinul acela cu produse est-europene, ca să-ţi amintească de casă.

 • Trei decenii de la primul „li-ber-ta-te”, scăldat în sânge. A meritat?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei decenii de la primul „li-ber-ta-te”, scăldat în sânge. A meritat?

  O duminică de iarnă blândă, chiar cu câteva raze de soare, aruncate peste griul locului, peste lacrimi şi morminte. Alei drepte şi îngrijite, flori care rezistă temperaturilor scăzute, flăcări timide ale unor lumânări aprinse de curând. Şi multe poveşti scrise din inimi frânte de dureri şi sparte de dor.

 • Lecţii de politică de la firul ierbii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţii de politică de la firul ierbii

  Rândurile care urmează au şi nu au legătură cu politica. Mi-a luat ceva să le scriu, lăsând să se decanteze lecţiile unor zile lungi şi nopţi scurte din ultima perioadă.

 • Manifest România: JOS COMUNISMUL!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manifest România: JOS COMUNISMUL!

  Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la Revoluţie. 1.116 români şi-au dat viaţa atunci. Generaţia mea a auzit atunci de la părinţi şi bunici, pentru prima oară, astfel de cuvinte: „Noi am dus greul, dragi copii... dar măcar voi o să trăiţi în libertate!“ Speranţele a milioane de români s-au transformat însă într-un şir nesfârşit de deziluzii în anii care au urmat.