Stiri despre scris

  62 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Economia plăcerii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Economia plăcerii

  Sunt deseori întrebat cât câştig pentru scris. De fiecare dată îmi vine să arunc o vorbă urâtă celor care îmi pun această întrebare. O consider o întrebare insultătoare, ca şi cum m-ar întreba câţi bani câştig pentru sex sau pentru convingerile mele politice, pentru credinţele mele.

 • Tineri muzicieni au concertat în  celebra biserică St. Martin-in-the-Fields de la Londra, iar scurtmetraje româneşti sunt prezentate la Bristol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tineri muzicieni au concertat în  celebra biserică St. Martin-in-the-Fields de la Londra, iar scurtmetraje româneşti sunt prezentate la Bristol

  Mai multe evenimente, care au în prim plan tineri tineri artişti români, au loc la Londra în aceste zile.  Pe 19 septembrie, protagoniştii „Seriei muzicale româneşti” de la celebra biserică St. Martin-in-the-Fields de la Londra au fost violoncelistul Cornelius Zirbo şi pianistul Dimitri Malignan, laureaţi ai Concursului Naţional „Mihail Jora”, ediţia 2016.

 • Dispariţia epistolarului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dispariţia epistolarului

  O banală bucată de hârtie, de fapt un ambalaj de la un pachet de corzi de chitară, pe care, în urmă cu o jumătate de secol, Jimi Hendrix i-a scris unei tinere câteva cuvinte şi a semnat la finalul lor, a fost pusă în vânzare la licitaţie zilele trecute. Preţul de pornire e 3000 de lire sterline, limită care, mai mult ca sigur, va fi depăşită prin plusare de fani şi colecţionari.

 • Evaluarea Naţională 2017. Subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii claselor a II-a la proba de scriere la Limba Română
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evaluarea Naţională 2017. Subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii claselor a II-a la proba de scriere la Limba Română

  Elevii claselor a II-a au susţinut, astăzi, proba de verificare a competenţelor de scriere la Limba Română, respectiv Limba Maternă, în cadrul Evaluării Naţionale, urmând ca marţi acestora să le fie examinată capacitatea de a recepta un text citit. Miercuri, copiii vor susţine proba la Matematică, iar joi minorităţile naţionale vor susţine probele la scris şi citit la Limba Română.

 • Errare humanum est!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Errare humanum est!

  Pentru că din ce în ce mai des în ultimul timp dau peste mine tot felul de cunoscuţi de acum o mie de ani, ori din vreo viaţă anterioară, cărora le-a căzut sub ochi, (pesemne n-au avut cu ce îşi înveli sandvişul cu parizer luat la serviciu), cîte un rînd jumate din articolul pe care l-oi fi scris, şi mă întreabă dacă nu mi-a fugit încă a cincea nevastă ori dacă n-am fost decăzut din alte drepturi:

 • Primul
cititor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul cititor

  Acesta este primul text pe care nu mi l-ai citit. Primul după opt ani. N-am ştiut să-i fac o introducere. Am început aşa, plat, dezorientat, fără inspiraţie: primul text pe care nu mi l-ai citit. Sunt panicat.

 • Bloggeriţa care a străbătut lumea în cârje: „În România, nu puteam să traversez strada repede şi toţi şoferii mă înjurau“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bloggeriţa care a străbătut lumea în cârje: „În România, nu puteam să traversez strada repede şi toţi şoferii mă înjurau“

  Diana Cotea (39 de ani) şi-a făcut blog în urmă cu trei ani, pentru a trece mai uşor peste suferinţa fizică şi psihică provocată de cele două operaţii pe coloana vertebrală pe care le-a suferit în decursul a câţiva ani. După ce a aflat pe propria piele cum e să fii persoană cu handicap în România, bloggeriţa şi-a împărtăşit trăirile în spaţiul virtual.

 • VIDEO Profesoara de franceză care a renunţat la învăţământ, s-a făcut povestitoare şi artist ilustrator: „Nu eram împlinită, nu eram fericită“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Profesoara de franceză care a renunţat la învăţământ, s-a făcut povestitoare şi artist ilustrator: „Nu eram împlinită, nu eram fericită“

  „Nimic nu e întâmplător”, asta crede Cristina Mureşan-Toth, o tânără scriitoare şi ilustratoare din Cluj. Ultima ei ispravă se numeşte „Calendarul meu obraznic 2016” - un calendar ilustrat, umoristic, bilingv, retro. După 8 ani ca dascăl de franceză şi engleză a revenit la două pasiuni mai vechi: scrisul şi desenul.

 • Nora
Iuga, cea de toate zilele!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nora Iuga, cea de toate zilele!

  I-am citit poeziile, i-am citit romanele. Dar Nora Iuga pe care o iubesc eu cu adevărat e cea din jurnal. Nicăieri nu e mai efervescentă, mai excitantă, mai inspiratoare decât în frânturile de viaţă pe care le aşterne pe hârtie aşa cum, sunt sigură, îşi atârnă rochiile dragi în şifonier, ca din vreme în vreme să se uite la ele şi să-şi refacă zilele şi nopţile în care le-a purtat.

 • Un text scris la comandă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un text scris la comandă

  Să scrii un text împotriva convingerilor tale. Dar să-l scrii bine. Să vorbeşti pentru că ai fost obligat de cineva. Dar să vorbeşti magistral. Să exprimi nişte idei în care nu crezi. Dar să fii atât de convingător! Asta înseamnă să ai talent?

 • Melcul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Melcul

  În unele zile, trăieşti cu un gând la trecutul tău. Nu tânjeşti după tinereţe şi nici după zilele „însorite” (lipsite de poveri). Nu cauţi nici măcar amintirile luminoase, care să-ţi redea puterea. Cauţi altceva.

 • Gadgetul sau arta de a scrie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gadgetul sau arta de a scrie?

  Finlandezii au ajuns la un fel de perfecţiune, mai ales în sistemul educativ, care le permite să experimenteze. Să aplice tot felul de strategii diferite, prima dată pe clase pilot, apoi dacă funcţionează experimentul se aplică la scară largă. Tot ce au aplicat până acum a dat roade şi, în general, cine este harnic din fire şi brusc se plictiseşte începe să devină creativ. Vom vedea dacă viitoarele lor idei vor funcţiona la fel ca şi până acum.