Stiri despre scriitori contemporani

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FRAGMENT „Corul leilor“, de György Dragomán,
unul dintre cei mai apreciaţi şi mai traduşi scriitori maghiari contemporani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „Corul leilor“, de György Dragomán, unul dintre cei mai apreciaţi şi mai traduşi scriitori maghiari contemporani

  Editura Polirom a publicat recent  noul volum al lui György Dragomán, „Corul leilor”, apărut de curând în colecţia „Biblioteca Polirom”, în traducerea din limba maghiară a lui Ildikó Gábos-Foarţă. „Adevărul” prezintă, în premieră, un fragment din cartea unuia dintre cei mai apreciaţi scriitori maghiari de astăzi.

 • FRAGMENT „O formă de viaţă necunoscută”, de Andreea Răsuceanu. „Raiul e-aici, dacă ştii să ţi-l faci...moartea e uitarea, e nimic, e neant”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „O formă de viaţă necunoscută”, de Andreea Răsuceanu. „Raiul e-aici, dacă ştii să ţi-l faci...moartea e uitarea, e nimic, e neant”

  „O formă de viaţă necunoscută”, romanul scriitoarei Andreea Răsuceanu, care se află în pregătire la editura Humanitas, vizează o preocupare deja ştiută a autoarei, cea pentru Bucureşti, unde sunt plasate poveştile a trei femei, Ioana, Elena şi Stanca. „Adevărul” prezintă în premieră, un fragment din romanul lui Răsuceanu, o carte despre trei epoci reprezentate prin trei poveşti personale.

 • Epigonii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Epigonii

  Eminescu, în cunoscutul lui poem cu titlul „Epigonii“, precum şi alţii înaintea lui, Verlaine, de exemplu, în „Prolog“ din „Poeme saturniene“, sau după el, Ion Pillat, într-o frumoasă evocare a iluştrilor înaintaşi, au simţit nevoia unei pioase plecăciuni în faţa marilor figuri şi capodopere din istoria literaturii şi totodată a considerării contemporanilor ca nişte nevoiaşi epigoni.

 • Adina Popescu: Poveşti cu elevi şi scriitori contemporani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adina Popescu: Poveşti cu elevi şi scriitori contemporani

  Anul trecut, un subiect de la examenul de capacitate i-a încuiat pe copiii de clasa a VIII-a: „Redactează o scurtă naraţiune în care să prezinţi o întîmplare petrecută în timpul participării la o întîlnire organizată de şcoală cu un scriitor contemporan“. Încerc să-mi imaginez ce o fi fost în mintea copiilor. Oare cum arată un scriitor contemporan?

Modifică Setările