Stiri despre scriitor francez

  3 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Scriitorul Andrei Makine: „Ceea ce fac americanii este tragic. Ca în anii 1950, suntem la două minute de izbucnirea unui război“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Andrei Makine: „Ceea ce fac americanii este tragic. Ca în anii 1950, suntem la două minute de izbucnirea unui război“

  Franţa ar avea de câştigat din prietenia cu Rusia, ale cărei bogăţii sunt imense, dar care este, astăzi, ţinta unor atacuri care vin dinspre politica Statelor Unite de a-şi deschide baze militare în preajma ţării sale de origine, spune scriitorul francez Andrei Makine. Acesta refuză eticheta de ”pro-Putin”, dar aminteşte, într-un interviu acordat Agence France Presee (AFP) că Cehov nu a avut nevoie de viză pentru a merge la Paris.

 • Scriitorul Pascal Bruckner: „Nu ar trebui să fim indulgenţi faţă de fanatici“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Pascal Bruckner: „Nu ar trebui să fim indulgenţi faţă de fanatici“ VIDEO

  Scriitorul francez Pascal Bruckner a vorbit, într-un interviu pentru Adevărul, despre România şi Franţa, moschei şi biserici, dar şi despre locul unde îşi găseşte inspiraţia. „Mă ajută insomnia. Când te trezeşti în toiul nopţii şi eşti extrem de lucid, poţi să rezolvi puzzle-uri, îţi vin idei. Un alt lucru care mă ajută este alergatul, îmi oxigenează creierul. Iubesc Alpii, o săptămână la altitudine mă ajută la scris“, a povestit scriitorul.

 • Legătura dintre FITS şi Jean-Paul Sartre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legătura dintre FITS şi Jean-Paul Sartre

  Orice spectator la orice mare festival internaţional de arte ale spectacolului- iar Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este unul dintre acestea- are posibilitatea de a-l recapitula pe Sartre. De a şi-l reaminti, vrea nu vrea, fie că îl adoră, fie că îl detestă, pe respectivul scriitor francez. Ca şi teoriile sale despre libertatea şi responsabilitatea alegerii. Despre imposibilitatea de a face cale întoarsă.

Modifică Setările