Stiri despre scoli private

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce ar însemna includerea voucherelor în sistemul educaţional american
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce ar însemna includerea voucherelor în sistemul educaţional american

  Alegerea preşedintelui Trump a ridicat speculaţii privind introducerea „sistemului de vouchere“ pentru şcolile din SUA.  Astfel, părinţii ar putea primi un voucher, finanţat din bani publici, pe care să îl poată folosi la orice şcoală unde vor să îşi înscrie copilul, arată BBC. Acest scenariu stârneşte reacţii atât pro cât şi contra, mai scrie aceeaşi sursă.

 • ISMB a afişat lista unităţilor de învăţământ, de stat şi private, acreditate de Ministerul Educaţiei în Capitală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ISMB a afişat lista unităţilor de învăţământ, de stat şi private, acreditate de Ministerul Educaţiei în Capitală

  Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a publicat, marţi, o hartă care cuprinde lista unităţilor de învăţământ acreditate din toate cele şase sectoare ale Capitalei, în aşa fel încât părinţii să ştie la ce grădiniţă îşi trimit copiii. Lista cuprinde şi unităţile de învăţământ private, care funcţionează cu aviz de la Ministerul Educaţiei.

 • Ministrul Educaţiei: Şcolile private ar putea reduce taxele, după ce primesc bani de la stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Educaţiei: Şcolile private ar putea reduce taxele, după ce primesc bani de la stat

  Şcolile private din învăţământul obligatoriu ar putea reduce taxele din toamnă, după ce Guvernul a decis să le aloce pentru prima dată bani din bugetul de stat, deşi legea prevede lucrul acesta încă din 2006, a anunţat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Costul mediu per elev, pe an, în învăţământul obligatoriu este de 2.500 de lei.

 • Postlicealele sanitare, vârf de lance în învăţământul
privat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Postlicealele sanitare, vârf de lance în învăţământul privat

  Românii sunt din ce în ce mai dispuşi să plătească mii de euro pentru a-şi educa copiii în sistemul privat. Cele mai căutate sunt şcolile postliceale sanitare, care asigură un loc de muncă atât în spitalele din ţară, cât şi în cele din străinătate.

 • Bacalaureatul Internaţional, „paşaport“ pentru străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bacalaureatul Internaţional, „paşaport“ pentru străinătate

  În timp ce abia jumătate dintre liceenii din instituţiile de stat româneşti reuşesc să promoveze Bacalaureatul naţional, există deja câteva mii de tineri din şcoli private care au obţinut diploma de Bac Internaţional, care este recunoscută la nivel mondial. În ţară încă nu e recunoscută automat, un proiect de lege în acest sens urmând a fi pus pe masa Parlamentului anul viitor.

 • Ecaterina Andronescu a amânat cu un an finanţarea de la stat a şcolilor private
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ecaterina Andronescu a amânat cu un an finanţarea de la stat a şcolilor private

  Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu a amânat până la finele lui 2013 finanţarea de la stat a şcolilor şi liceelor private din România, prevăzută de Legea Educaţiei Naţionale, prin aceeaşi ordonanţă din decembrie care schimba statutul rectorilor. Măsura ar afecta peste 60.000 de elevi care învaţă în instituţiile private din preuniversitar, iar economia anuală la buget ar fi de 150 de milioane de lei, potrivit HotNews.ro.

 • Cele mai scumpe 10 şcoli private din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai scumpe 10 şcoli private din lume

  Aproape 100.000 de dolari. Aceasta este cea mai mare taxa anuală pe care bogaţii lumii sunt dispuşi să o plătească pentru a-şi ţine copiii într-una dintre cele mai scumpe şcoli, situată într-un castel din Elveţia, potrivit unui top realizat de Huffington Post.

 • Topul celor mai scumpe licee private din Chișinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul celor mai scumpe licee private din Chișinău

  Taxa la o școală privată din Chișinău depășește, în majoritatea cazurilor, 1.000 de euro anual. În schimb, elevii au parte de condiții moderne, programe interactive și profesori motivați.

 • Bani publici pentru studiul la şcoli private
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bani publici pentru studiul la şcoli private

  Legea educaţiei prevede că statul îi poate finanţa şi pe elevii care învaţă în şcoli private. Parteneriatul public-privat ca soluţie pentru o educaţie mai bună a fost subiectul unei conferinţe organizate de Fundaţia „Dinu Patriciu“.