Stiri despre scoala

  4981 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Buzău: Elevii revin la cursuri, de mâine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buzău: Elevii revin la cursuri, de mâine

  Peste 40.000 de preşcolari şi şcolari din judeţul Buzău şi-au prelungit vacanţa intersemestrială cu încă o zi. Aceştia au fost nevoiţi să stea acasă luni din cauza viscolului puternic şi a zăpezii. Vacanţa s-a prelungit însă şi astăzi pentru elevii din zona rurală.

 • FOTO O şcoală cum n-a văzut decât Parisul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO O şcoală cum n-a văzut decât Parisul

  16 studenţi de excepţie se pregătesc în România la fel ca într-o universitate de elită din Franţa. Au puţin peste 20 de ani, sunt studenţi foarte buni şi au ales să rămână în România. Învaţă la Şcoala Normală Superioară din Bucureşti, construită după celebra soră universitară din Paris.

 • Şcolile şi grădiniţele vor fi închise şi mâine în 12 judeţe şi Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcolile şi grădiniţele vor fi închise şi mâine în 12 judeţe şi Bucureşti

  Ministerul Educaţiei a anunţat astăzi că rămân în continuare suspendate cursurile pentru elevii din învăţământul preşcolar şi clasele I - VIII din Capitală şi judeţele Buzău, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova şi Teleorman, din cauza vremii nefavorabile.

 • Târgu-Jiu: Cea mai veche şcoală din municipiu va fi închisă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Jiu: Cea mai veche şcoală din municipiu va fi închisă

  Şcoala Generală numărul 7 din Târgu-Jiu va fi închisă anul acesta, din cauza numărului mic de elevi. Atât şcolarii, cât şi părinţii, se opun hotârârii de comasare a unităţii cu Şcoala numărul 2, pentru că distanţa dintre cele două instituţii este de câţiva kilometri.

 • Targoviste: Elevii au avut liber din cauza viscolului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Targoviste: Elevii au avut liber din cauza viscolului

  Pentru că pe foarte multe drumuri din judeţ, şofatul a devenit un sport extrem, s-a luat decizia ca şcolile să nu primească elevii la cursuri. Urmează ca Inspectoratul Şcolar să analizeze situaţia, iar în funcţie de evoluţia vremii să decidă dacă procesul de învăţământ va fi reluat mâine.

 • Târgu-Mureş: Elevii mureşeni s-au întors la cursuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Elevii mureşeni s-au întors la cursuri

  Vacanţa s-a încheiat astăzi pentru cei 94.021 de elevi din judeţ. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean şcoala a reînceput în condiţii normale în toate unităţile de învăţământ din judeţ.

 • Viscolul „îngheaţă“ şcoala
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viscolul „îngheaţă“ şcoala

  Elevii din clasele I-VIII şi copiii de grădiniţă din Capitală şi din 11 judeţe situate în sudul ţării stau astăzi acasă din cauza drumurilor blocate de zăpadă. Inspectoratele şcolare din alte 13 judeţe analizează posibilitatea luării unor măsuri similare.

 • Constanţa: UPDATE Elevii se reîntorc mâine la cursuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: UPDATE Elevii se reîntorc mâine la cursuri

  În ciuda atenţionării de cod galben de ninsoare, preşcolarii şi elevii se reîntorc mâine la cursuri pentru cel de-al doilea semestru şcolar, care se va întinde până la data de 2 aprilie 2010.

 • Preşcolarii şi elevii clasele I-VIII din Capitală nu merg mâine la şcoală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşcolarii şi elevii clasele I-VIII din Capitală nu merg mâine la şcoală

  Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat în această dimineaţă, la comandamentul de iarnă, că va propune primului ministru şi Ministerului Educaţiei închiderea şcolilor pentru o perioadă de două-trei zile, din cauza zăpezilor abundente din ultimele 24 de ore.

 • Doar 50 la sută din al 13-lea salariu pentru profesori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doar 50 la sută din al 13-lea salariu pentru profesori

  Bucurie pe jumătate pentru dascălii vrânceni. La întâlnirea cu directorii din această dimineaţă, Inspectorul general al ISJ Vrancea, profesorul Iordache Bostan a anunţat că s-au virat banii pentru 50 la sută din cel de al 13-lea salariu.

 • Trusa medicală, singurul doctor din şcoală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trusa medicală, singurul doctor din şcoală

  Jumătate dintre asistentele medicale şi peste 10% din medicii din unităţile de învăţământ vor fi concediaţi, propune Ministerul Sănătăţii. Profesorii şi învăţătorii spun că proiectul este un atentat la siguranţa copiilor. În caz de prim ajutor, ei vor apela la trusa medicală.

 • Şcoala din Gherteniş moare, dar nu se predă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoala din Gherteniş moare, dar nu se predă

  Părinţii au câştigat procesul cu Inspectoratul Şcolar, dar copiii lor vor învăţa acasă doar un semestru. Comasarea Şcolii din Gherteniş cu cea din Berzovia a dus inspectoratul prin tribunale şi a pus elevii pe drumuri, iar acum părinţii sunt dezorientaţi.

 • Bătaie în dosare pentru şcolile cu dascăli buni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătaie în dosare pentru şcolile cu dascăli buni

  Înscrierea copiilor la o instituţie de învăţământ îi încaieră pe părinţi. Dorinţa ca micuţul lor să înveţe la una dintre cele mai tari şcoli le dă părinţilor arădeni bătăi de cap, încă de la sfârşitul iernii.

 • Când un drum cu metroul este o misiune imposibilă - Revista presei interne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când un drum cu metroul este o misiune imposibilă - Revista presei interne

  Presa internă de astăzi scrie despre lipsa facilităţilor pentru persoanele cu dizabilităţi, statuia lui Lenin dată jos din Piaţa Presei Libere sau selecţionarea lui Dragoş Bucur la programul "Shooting Stars". Printre alte subiecte, o şcoală a fost reînfiinţată de judecători, iar „Magazinele de vise” din Vâlcea fac comerţ şi după închidere.

 • Spania: Nicoleta Ionela Turcu, o elevă exemplară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spania: Nicoleta Ionela Turcu, o elevă exemplară

  Tânăra româncă, elevă la Gimnaziul Rey Pelayo din Cangas de Onís (Asturia), a obţinut premiul pentru rezultate bune la învăţătură, deşi are un handicap de 65%.

 • Tânărul Andrei Cosma este vocea şi sufletul serbărilor şcolare din Simeria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tânărul Andrei Cosma este vocea şi sufletul serbărilor şcolare din Simeria

  Andrei este un băiat timid. Prima întâlnire cu el devine însă extraordinară în momentul în care îşi deschide gura, şi nu oricum, ci cu ajutorul corzilor vocale. Elev în clasa a VIII-a, el doreşte să-i facă pe cel de lângă el mai buni, mai iubitori şi mai atenţi cu ceilalţi.

 • Turnu Severin: Acțiune de prevenire a delicvenței juvenile la Tîmna
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turnu Severin: Acțiune de prevenire a delicvenței juvenile la Tîmna

  Cadre ale Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Mehedinți împreună cu lucrătorii Postului de Poliție Tîmna au desfășurat, ieri, la școala cu clasele I-VIII din localitate, o amplă acțiune preventiv-educativă.

 • Braşov: Incendiu devastator, la Şinca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Braşov: Incendiu devastator, la Şinca

  O casă din Şinca şi dependinţele ei au fost cuprinse de flăcări. Incendiul a cuprins şi o parte din şcoala din localitate.

 • Bucureşti:Masă „ca la mama acasă”, la şcoală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureşti:Masă „ca la mama acasă”, la şcoală

  În zece şcolile din fiecare sector din Bucureşti, unde în prezent se desfăşoară programul „Cornul şi Laptele”, este posibil, ca din luna mai a acestui an, elevii să poată beneficia de un prânz cald, cu supă şi friptură cu salată, „ca la mama casă”.

 • Constanţa: Prima şcoală de căzut pe gheaţă la malul mării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Prima şcoală de căzut pe gheaţă la malul mării

  Antrenorii de la Clubul sportiv Hunter îi învaţă pe constănţeni cum să cadă pe gheaţă fără să se rănească. Există patru tehnici de judo care te învaţă cum să aluneci în mod controlat, pe polei, fără să te răneşti. Antrenamentele sunt utile şi celor care merg pe bicicletă sau pe role.

 • Constanţa: Au început înscrierile pentru viitorul an şcolar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Au început înscrierile pentru viitorul an şcolar

  Mai multe şcoli din Constanţa şi-au deschis deja porţile pentru viitorii şcolari. Părinţii vor să îşi înscrie copiii în clasa întâi într-o şcoală bună, dar şi la o învăţătoare dedicată muncii la catedră.

 • Preţul educaţiei: 8 kilometri pe jos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preţul educaţiei: 8 kilometri pe jos

  Cei 200 de elevi de la şcoala din Slivileşti trebuie să meargă zilnic pe jos la şcoală pentru că microbuzele pentru transportul lor s-au stricat. Primăria nu are soluţii pentru a asigura transportul elevilor. Profesorii nu au încotro şi renunţă la o parte din cursuri pentru ca şcolarii să nu ajungă acasă noaptea.

 • Lipsa psihologilor din şcoli se reflectă în notele din catalog
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lipsa psihologilor din şcoli se reflectă în notele din catalog

  În şcolile din judeţul Botoşani sunt angajaţi doar 28 de terapeuţi pentru 78.000 de elevi. Peste 2.000 de elevi din judeţ şi-au programat anul trecut, din proprie iniţiativă, şedinţe la cabinetul consilierului de la şcoală.